Acrilat sau compozit?

Acrilat sau compozit? | Autor: flori76

Link direct la acest mesaj

Sora mea trebuie sa-si faca o lucrare dentara si i s-au oferit cele 2 variante:acrilat sau compozit.Acum...nu prea stim ce diferente sunt referitoare la pret si calitate.Ne puteti ajuta cu ceva informatii?

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri

"Fericirea suprema a vietii este convingerea ca suntem iubiti"-Victor Hugo

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ginad spune:

Nu stiu care sunt preturile acolo, cea mai buna lucrare este cea din ceramica, apoi compozit, acrilatul aici este cel mai ieftin, dar si urat..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalina spune:

Portelanul e si bun dar si cel mai scump.
Daca e pentru plombe, merge si compozitul acolo unde nu se vede(la masalute).
Stiu ca un singur dintisor din portelan costa 100 E.

Catalina, ROBERT si CATALIN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Eu mi-am facut exteriorul portelan si interiorul compozit asta acum 2 ani , 3 dinti m-au costat 120 euro in Bucuresti.dak puneam numai potelan era dublu dar eu sunt multumita pt k nu se vede interiorul si mai ales ma simt bine, nu am avut probleme deloc cum am mai auzit k se intampla.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Va multumesc mult pt raspunsuri

Sora mea este in Ro,asa ca o sa-i spun si parerile voastre si...apoi sa decida.

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paraluta spune:

Acrilatul nu l-as recomanda, pentru ca dupa catva timp se ingalbeneste, si chiar poate cauza iritatii gingivale. Ca si pret, daca nu isi permite sa dea mai mult, este si asta o solutie de compromis, dar trebuie luat in considerare ca poate in citiva ani trebuie schimbata lucrarea.Eu personal ca si stomatolog, as scoate acrilatul din practica! Mai mult strica decat ajuta! Si, pentru Dumnezeu, nu va grabiti, adica nu cautati acei stomatologi care fac repede (de azi pe maine) o lucrare!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Paraluta,merci mult pt raspuns.Cu siguranta vom tine cont de sfatul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kity2004 spune:

Paraluta am si eu o intrebare trebuie sa imi imbrac ceva masele si am ales protelanul ( nu imi place de loc metalul aceal pe spatewle maselei ) chiar da ca e mai scump. Am zis asta e dau o data banii si face.

Dar cineva mi-a spus ca la masele portelanul nu e asa rezistenta ca si metalul si ca ma bine as face in fata de portela n si spatele metalic.

Tu ce ma sfatuiesti ?

Oana si Iza-Maria DN 19 iulie 2004
http://community.webshots.com/user/oanavilcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Si eu sunt in lucrari la dantura.Am mai postat pe aici despre chinurile la care am fost supusa de o macelarita.Acum am schimbat stomatologul,trebuie sa merg la 100 de km de casa,dar,primul dentist mi-a zis ca-mi pune compozit,al doilea mi-a zis ca materialul asta nu se mai foloseste de mult,mi-a aratat si mi-a spus care sunt deficientele compozitului,si a spus ca acum sunt materiale mai bune din toate punctele de vedere,cum ar fi estenia si portelanul.
Estenia este mai ieftin decat portelanul,dar arata f. bine si asta.
Stiam si eu tot de pe forum ca ar fi ceva dezavantaje la portelan, dar m-a convins ca e cea mai buna alegere.
O sa spuneti ca normal, doar primeste mai multi bani la o lucrare de portelan,dar la mine nu e cazul,pentru ca omul e prieten f. bun cu o ruda de-a mea,si-mi ia aceeasi suma pe care as fi platit-o aici pentru compozit.

cici

Mergi la inceput