nu doarme singura

nu doarme singura | Autor: delilu

Link direct la acest mesaj

Fetita mea face in noiembrie 5 ani.
Sunt o mama divortata. Incerc si eu sa-mi refac viata.
Nu stam inca permanent in 3, dar in zilele in care fetita mea e cu noi la el acasa nu vrea sa doarma singura. In timp poate deveni o problema pentru noi. El se poate simti frustrat pentru ca nu doarme cu mine si se teme ca asa va fi timp indelungat.
Cum sa o obisnuiesc sa doarma singura dar in acelasi timp sa nu se simta abandonata..Acasa doarme cu bunica sau cu mine.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri..

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Delilu, hai sa ne gandim un pic ce e in minte unui copil. Adica acasa mama ma iubeste si doarme cu mine si acum, cand a aparut un personaj nou, pentru el mama ma da la o parte cand e si el.
Copiii, pana isi socializeaza pulsiunile sunt egoisti si intoleranti prin natura lor.
In situatia descrisa este foarte posibil ca fetita sa il perceapa pe el ca pe un competitor in intrecerea pentru atentia si dragostea mamei.
Sugestia mea ar fi sa obisnuiesti fetita sa doarma singura acasa intai pentru a nu considera ca este o intrecere intre ea si el si cand apare el ea pierde.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

si pe langa ce a spus Principesa, , incearca mai intai sa dormiti cate 2 nopti amandoua, 2 nopti singura. Dupa 2-3 sapt. 1 noapte impreuna, 2 singura, si tot asa pana o sa doarma zilele cand merge la gradi singura iar in weekend cu tine. Treptat. Eu asa am reusit.

Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stepha spune:

Sa iti povestesc un caz care poate te va ajuta: niste rude s-au dus in strainatate sa lucreze (el+ea), copilul a ramas acasa in Romania. Nu stiu ce s-a intamplat cu copilul pentru ca atunci can d s-a dus la parinti era extrem de gelos pe tata, nu-l lasa nici sa o atinga pe maica-sa, doarmea intre ei, ii spunea ca o sa-l omoare. Parintii erau disperati. Intr-o zi, dupa scoala, copilul sa dus direct la ziua unui coleg fara sa spuna parintilor, nu era mare lucru, dar taica-su i-a spus: Pai daca esti destul de mare sa hotarasti singur, inseamna ca esti destul de mare sa dormi si singur.........si a dormit singur de atunci,fara probleme. si toate au revenit la normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Nici fetita mea (si eu sunt o mamica singura, dar fara altzcineva in viata mea) nu doarme singura. Se culca singura, dar dupa 2-3 ore se muta la mine in pat. Si ea are 5 ani si 10 luni.

Eu i-am spu ca pe WE poate sa doarma cu mien, iar in timpul saptaminii singura. Spune ca se muta ca-i e frica. Nu prea cred asta, dar in mintea lor noi suntem persoana care le ofera siguranta si echilibru.

Cred ca fetita ta se simte cumva "ignorata" cind mergeti la EL. Incearca intai varianta cu dormitul singura si acasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delilu spune:

AM reusit repede...doarme singura cu o lampa si cu un ursulet. A inteles ca nu are loc sa doarma cu noi si nu au mai fost probleme. Si in plus i-a promis si doamnei educatoare ca va dormi singura cu ursuletul si nu a vrut sa o dezamageasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionella3003 spune:

quote:
Originally posted by delilu

AM reusit repede...doarme singura cu o lampa si cu un ursulet. A inteles ca nu are loc sa doarma cu noi si nu au mai fost probleme. Si in plus i-a promis si doamnei educatoare ca va dormi singura cu ursuletul si nu a vrut sa o dezamageasca.

felicitari!!!!

Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
ALEX cantaretul

Mergi la inceput