Casatorie in Germania(Hessen) !Acte necesare?
Buna, am si eu cateva nelamuriri in legatura cu ce acte imi sunt necesare pt casatoria in Germania? Mentionez ca nu am mai fost maritata.Am mai postat un subiect asemanator,tot la"CALATORIILE SUFLETULUI" cu cateva luni in urma dar acum nu il mai gasesc deloc.Daca a dat cineva intamplator peste subiectul meu il(o)rog frumos sa imi comunice si mie aici.Sau daca aveti mai multe informatii care mi-ar fi de folos as fi tare recunoscatoare.
Raspunsuri
helbi spune:
Buna,
pune intrebarea ta aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59464&whichpage=4
Sunt citeva fete casatorite in Germania (vreo 2-3 parca chiar in ultimul an) si cred ca ele te-ar putea lamuri.
Numai bine si casa de piatra!
Himmelsduft spune:
Hallo!
Iti trebuie un certificat de nastere international pe care il primesti in Romania, declaratie la notar in Ro ca nu ai fost casatorita. Cel mai bine ar fi sa te interesezi la Rathaus ce acte ai nevoie aici in Germania.Aceste acte trebuie sa aiba stampila cu apostila de la Ministerul de Interne si mai un minister, cred ca de justitie. Copii dupa certificatele de nastere ale parintilor si cel de casatorie al lor, original si traducere legalizata.
Aici trebuie sa dai inca odata declaratie in fata ofiterului stare civila ca nu ai fost casatorita. Apoi depui actele si trebuie sa astepti pina primesti aprobarea Ehefähigkeitsbescheinigung. Asta e tot ce imi aduc aminte de ce am avut eu nevoie.
Succes,
himmelsduft
aschiutza spune:
De la Land la Land sunt diferente. Cel mai bine suni acolo si intrebi. Mie mi-au trebuit de exemplu alte acte ca cele scrise mai sus de Himmelduft...
Anume:
-pasaport valabil inca 6 luni la data depunerii actelor
-certificat de nastere cu apostolie si stampila (2 ministere)
-dovada de cit cistig (pt calculul la cit am de platit taxe)
-dovada unde locuiesc (eliberata de Einwohnermeldeamt)
-declaratie de celibat, facuta in limba romana la ambasada Romaniei in Berlin (se face pe proprie raspundere, se elibera pe vremea aia numai in romaneste)
-traducere legalizata dupa aceasta declaratie
-daca vrei sa iti fie luat titlul de la studdii in cartea familiei copii dupa diplome (titlul de ex. dipl.ing., dr. etc)
-am dat pe propria raspundere declaratie cum ii chema pe parinti, mai ales pe mama inainte de casatorie (deci nu imi aduc aminte sa fii avut nevoie de actul lor de casatorie).
-sigur am mai avut nevoie de un act, dar sa ma tai in bucatele nu imi aduc aminte care....
Cel mai bine e sa ii intrebi pe ei, pt ca unora le e de ajuns sa fie de la ambasada actul X, altii il vor din tara, etc...
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Elena123 spune:
Cel mai bine ar fi sa mergi sa te interesezi personal si asta mai ales ca cerintele difera de la un Land la altul-stiu cazuri cand si in cadrul aceluiasi Land sunt deosebiri intre orase.Eu am fost la KVR nu la Rathaus-dar poate asta se intampla numai in München.Multa bafta
konsuella spune:
Merci tuturor de aici care mi-au raspuns .Pana la urma ma las pagubasa ,ma voi marita in Danemarca.Cer mai putine acte si ia si mai putin timp.Cu nemtii m-am lamurit,
inca o zi spune:
:)))))konsuela, sa nu te superi pe mine,dar am ras....bine ( nu stiu nici eu de ce)cand am citit ultimul tau mesaj, si anume: ca te vei marita in Danemarca pt ca de nemti te-ai lamurit si cer prea multe acte!!buna!!!....:))))
dar parerea mea e ca danemarca e mai frumoasa si economic mai bine ´´cladita´´decat germania ( merg des in danemarca,prietena mea cea mai buna locuieste in kopenhaga). partea mai ´´lunga´´ e ca pt obtinerea cetateniei daneze trebuie sa astepti 7 ani,in germania doar 5.:)))
mult noroc!
aschiutza spune:
quote:
Originally posted by inca o zi
:)))))konsuela, sa nu te superi pe mine,dar am ras....bine ( nu stiu nici eu de ce)cand am citit ultimul tau mesaj, si anume: ca te vei marita in Danemarca pt ca de nemti te-ai lamurit si cer prea multe acte!!buna!!!....:))))
dar parerea mea e ca danemarca e mai frumoasa si economic mai bine ´´cladita´´decat germania ( merg des in danemarca,prietena mea cea mai buna locuieste in kopenhaga). partea mai ´´lunga´´ e ca pt obtinerea cetateniei daneze trebuie sa astepti 7 ani,in germania doar 5.:)))
mult noroc!
Inca o zi(Mela)
Casatoria in Danemarca se oficiaza mult mai usor decit in Germania in privinta hirtiilor. Nu e necesar ca pe urma sa vrei sa ai cetatenie daneze, casatoria ti-o dai la recunscut la nemti si gata .... Banuiesc ca asta vrea Konsuela sa faca...
Eu am cunoscut doar o pereche de romani care traiesc in Germania si s-au casatorit in Danemarca...
----------------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
mamica dulce spune:
:9 si eu as fugi in danemarca,numa' ca-i mai frig ca la nemti,asta-i beleaua.
Totusi,sa revenim la hartzoage.NU suna la starea civila ,ci du-te personal si te intereseaza,si mai bine cu neamtzu' dupa tine.
La tel iti spun sau nu tot.(asta e valabil pt TOATE amturile nemtesti.Cand m.-am casatorit eu,la telefon au spus de pasaport si certificat de nastere,adevereinta ca nu-s maritata,n-am datorii la stat sau cazier.
Vin cale lunga din ro cu actele si hopaa..no,ca nu e bun certificatu' meu,trebuie international si nu se poate scoate prin ambasada ,musai sa fiu io la locul faptei (acolo l-am scos in 10 min cu spaga 2 pachete de kentromania)
Si am nevoie de viza de casatorie! care se obtine personal de la ambasada romana din bucuresti!!! si eu venisem deja aici,cu aviz de la ei ca am tot ce-mi trebuie)
Asa ca ma intorc in ro,insarcinata in luna a sasea,fac cerere la ambasada si astept o luna viza.
Apoi a fost totul ok,am luat viza pe 3 ani,care abia mi-a expirat si in noiembrie primesc unbefristet.
poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
narancea spune:
Eu nu am mai fost niciodata maritata si totusi nu stiu exact ce imi trebuie.
in primul rind itzi trebuie un barbat ! hahahahaha te exprimi de parca ai boala gainilor hahahahaha daca nu ai mai fost maritata nu implica ca trebuia sa stii ce itzi trebuie, ci contrariul.
pai casatorie ? nu ai zis cu contract ? ca japonezele....
cinta spune:
noi ne casatorim in Letonia.
mie mi se cere doar pasaportul si dovada ca nu sunt casatorita in Romania. iar aceasta hartie nu o scot din Romania ci mi-o elibereaza consulul de la ambasada din Lituania pe baza declaratiei pe proprie raspundere.
nici testele medicale nu se mai cer acum aici.
casatoria se poate oficia oricand dupa 30 de zile de la depunerea actelor. taxa este de 15 LVL (aprox. 22 EUR). cl putin in cazul nostru - prietenul meu e letonian.
nu stiu cum e in Danemarca, insa cred ca si Letonia poate fi o optiune pt fetele care nu au chef de alergat dupa acte in toate directiile. si apoi, fiind tara EU cu siguranta casatoria se va recunoaste in Germania.
cinta