Optionale la grupa mica
Am si eu o intrebare?
Ce parere aveti despre optionalele de la gradinita. Ma refer doar ptr. grupa mica, caci banuiesc ca la celelalte sunt binevenite. Este vorba de limba engleza - 1 sedinta/zi a 30 minute, muzica - 1 sedinta/saptamana a 50 minute si gimnastica - 2 sedinte/saptamana.
Sunt utile la 3 ani? Ma refer la engleza, caci el nu vorbeste bine nici in romaneste si la gimanstica, unde cred ca va transpira cam mult si nu stiu cine sta de ei sa-i schimbe. N-as vrea nici sa fac opinie separata fata de restul parintilor daca n-am motive intemeiate, iar sumele nu sunt exagerate.
Sau totul va fi ca o joaca? E mai util oare sa-si petreaca timpul cu jocul cu copii din clasa? Daca 20 se duc si raman cativa care nu sunt inscrisi nu se simt aiurea? Daca lor nu le place si se plictisesc? Voi care ati trecut prin asta ce ziceti?
Va multumesc ptr. raspunsuri.
Catalina & Andrei(3ani)
Raspunsuri
dinuralu spune:
Buna, Katty!
Eu zic sa il lasi si la optionale, pe principiul ca rau n-au ce sa-i faca. Iti dai seama la ce nivel pot fi engleza, sportul si muzica pt. copiii de 3 ani! Din fiecare va invata incet-incet, cate ceva!
Eu am inscris-o pe Miss a mea la gradi, in grupa mica (ea avand 2 ani si 10 luni). Gradinita este particulara, cu predare in engleza, aceeasi pe care a terminat-o si baietelul meu. Iti dai seama, ca in primele zile se uita ca curca-n gard la educatoare, care intai i se adresau in engleza iar apoi ii repetau acelasi lucru in romana.....Dar sa stii ca acum a prins cateva cuvinte in engleza-normal ca le stalceste, dar mie mi se pare ca este un pas inainte. Dragut este ca si mie cand ma roaga ceva imi spune please-te rog! E scumpa foc. Si ei fac muzica, adica vine o doamna profesoara care le canta la pian cantecele, iar ei sunt f. incantati (asta se intampla o data pe saptamana).
Marina spune:
miss a mea nu are inca 3 ani si deja a facut un an de gradi...ceea ce zici tu optionale vaz ca la ea sunt in pret...la engleza stie deja sa numere (mai bine ca in romana), poezioare, cantecele, la dans imi arata acasa cum se danseaza ca cica eu nu ma pricep, muzica nu am auzit sa aiba profesor separat...invata cantecele si atat..maria e de ex fascinata de pian ...avem 2 perechi de prieteni cu pian in casa si mereu il zdrangane pe la ei
sveronica spune:
KATTY,
AM inteles ca la 3 ani o sedinta de muzica dureaza 50 min.?
Eu sunt profesoara de pian la liceul de muzica.Am tinut optionalul de muzica in cateva gradinite.Este adevarat ca eu i-am invatat (atat cat au putut ei sa asimileze) sa cante mici melodioare la pian(orga).Dar la 3 ani.......MAX.15 min.Oricum si la grupele mai mari, sedinta de mai mult de 30 min. nu am auzit.Ce fac ei la acest curs, din curiozitate?Pe curand
gabibarta spune:
gimnastica e utila pt. ei, In rest nu au nici un sens, ca majoritatea inca nu vorbesc bine...Eventual muzica, dar nu 50 de minute!!! Dar daca marea lume merge la engleza, atunci lasa-l si pe el sa mearga, fiindca se va simti exclus.
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta
katty spune:
Multumesc pentru raspunsuri, Andrei este la gradi de stat, iar ora de muzica intr-adevar asa este 50 min, si mie mi se pare cam mult sa stea atata fara sa se plictiseasca.
Intre timp ieri a trebuit sa dau raspunsul si am semnat pentru toate trei.
Va pup!
Catalina & Andrei(3ani)
Andries spune:
Katty, gimnastica este absolut necesara, chiar daca transpira, probabil ca au schimburi la ei.
Andries
sinzi_ana spune:
David a inceput gradi in lb engleza de la 2,3 ani si a invatat foarte repede poezii, cuvinte...
Si eu predau engleza la gradinita, inclusiv grupa mica. Am avut copii care nu vorbeau nici romana (cum spui si tu) aproape deloc, dar in timp si-au "facut ureche" pentru engleza, chiar daca nu vorbeau efectiv, si anul asta sunt uimita de cat de bine retin si redau cantece si poezii!!!
Eu sunt pro orice optional!!! La anul David va face lb araba in gradinita, si nu ma deranjeaza...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
katty spune:
Sinzi, merci de raspuns, intre timp am citit subiectul cu "Profesorii de engleza" si chiar mi-a placut mult modul tau de lucru, de fapt asa am inteles care e stilul unei ore de engleza. Sper ca si profesoara lui Andrei sa aibe metoda ta.
In legatura cu schimbatul dupa ora de gimnastica, normal ca vor exista schimburi la el, caci oricum exista in permanenta in dulapiorul lui, dar m-am gandit ca sunt copii multi in grupa care ca si al meu nu se pot schimba singuri de bluzita, tricou, maieu, etc. trebuie ajutati, ori o educatoare si o ingrijitoare nu pot sa-i schimbe destul de rapid pe toti.
Catalina & Andrei(3ani)