Chist ovarian

Chist ovarian | Autor: Simonix

Link direct la acest mesaj

Fetelor, am nevoie de voi. Azi dimineata am facut o eco vaginala deoarece ultimul ciclu l-am avut la inceputul lui august si mi s-a descoperit un chist ovarian de 5 cm, la ovarul drept. Mentionez ca nu am avut nici un fel de probleme de sanatate sau dureri, la controale totul era OK. Am oprit Logestul acum 8 luni, ciclu neregulat si mai lung de 40 de zile... si acum aflu de chestia asta Bebele se amana, deci Doctorul mi-a prescris Duphaston - de luat pana imi vine ciclul iar apoi din ziua 16 pana in ziua 25. Iar apoi - eco din nou.
Am nevoie de voi deoarece sunt in Polonia, nu stiu bine limba iar domnul doctor (desi medic f bun si f dragut) nu stie engleza prea bine... si in plus am fost asa de socata cand mi-a zis ca nici nu am mai pus intrebarile pe care trebuia sa le pun. In primul rand: e mare un asemenea chist (5cm)? Pot spera sa raman insarcinata? Si apoi, de ce mi-a dat Duphaston, care e progesterorn, din cate inteleg? Mi-a zis sa il iau de maine pana vine ciclul... si daca nu vine ciclul?? Stiam ca acest medicament se da pentru stimularea ovulatiei, nu pentru chisturi. Si se ia in anumite zile din ciclu. Imi e destul de greu aici, fetele care sunt plecate din tara poate ma inteleg mai bine...
Va multumesc. Stiu ca acest subiect s-a mai discutat, puteti sa ma indrumati (eventual un link, unde sa caut eu)?

Simona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

da o raita pe la subiectele despre chisturile ovariene, click www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57163" target="_blank">aici

Alexandru (14 iulie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Merci mult, Tia O sa ma documentez. Azi m-am mai linistit si am capul mai limpede. O sa fiu cuminte si o sa fac tratamentul, sper sa fie bine. Doar ca nu ma asteptam, dupa ani de zile de anticonceptionale... si in plus mi-am amintit prin ce am trecut acum 10 ani, cand am avut un alt chist pe acelasi ovar si s-a spart in mine (pe atunci nu am facut eco vaginale si habar nu am avut ce m-a lovit). Si voiam bebe cat mai repede Dar... o sa ma tratez si gata... putea sa fie si mai rau.

Pupi

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Hai sa te linistesc eu de tot. In urma cu 2 ani, la un moment dat am avut o durere f puternica in fosa iliaca dreapta; priam data am simtit-o in timpul unui contact sexual, dar pe urma am simtit-o cvasipermanent. Nu stiu de ce, dar imediat mi-a trecut prin cap: am chist ovarian. Si m-am dus val-vartej la eco unde, stupoare: aveam un chist de 6 cm. Bineinteles ca am intrat in panica. Pana atunci nu mai avusesem absolut nici o problema. Doctoritza mi-a zis sa astept sa inceapa urmatorul ciclu menstrual si sa vin sa repet ecografia; paote-poate a fost doar un chist functional; n-am luat nici un tratament intre timp si am asteptat cu sufletul la gura urmatoarea eco. Intre timp, durerea a inceput treptat sa se estompeze. Si a venit si vremea urmatoarei ecografii; nu mai aveam absolut nici o durere; m-am dus ferm convinsa ca nu mai am nimic; iar ecografia a cnfirmat- nici urma de chist. Deci avusesem noroc, nu fusese decat un banal chist functional care m-a speriat ff tra si a carei poza o mai am si acum. Fruntea sus, se rezolva; pote ai si tu bafta mea, cine stie?! Sau poate cu tratament dispare. Succes.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Multumesc frumos, Kittycat si ma bucur ca a fost bine la tine. Povestile cu final fericit fac bine la moral :) Eu nu am nici o durere, poate de aceea a fost surpriza atat de mare cand am aflat. Si de fapt tot astept sa imi vina ciclul asta se fac trei luni cand ... nimic. Iau Duphaston de cateva zile deja... dar pauza... doar sanii ma dor de Si beau ceai de coada soricelului :) Sunt foarte cuminte. Astept urmatoarea eco si unda verde la bebe :) Am auzit ca poti ramane insarcinata chiar daca ai un chist pe unul din ovare...Asta e cel mai important.

Pupi

Simona

Mergi la inceput