CRIPTORHIDIE(migratia testiculelor)-ce stiti ?

CRIPTORHIDIE(migratia testiculelor)-ce stiti ? | Autor: cl

Link direct la acest mesaj

Baietelului meu i s-a pus acest diagnostic:criptorhidie. Nu i s-au stabilizat testiculele in scrot, urca si coboara dupa cum au ele chef. Am inteles ca este o problema frecventa la baietii din ziua de azi si de aceea m-am mirat ca n-am gasit nimic referitor la acest subiect pe acest forum. S-au nu l-am gasit eu? Pediatrul mi-a spus ca problema trebuie rezolvata pana la 3 ani si se poate face prin doua moduri: operatie sau tratament hormonal. Deocamdata nu am facut nimic. De operat nu prea imi vine sa-l operez, iar tratamentul hormonal are si el problemele lui. Am inteles ca printre altele ar stopa si cresterea si de aceea unii medici recomanda tratamentul cat mai devreme si nu in adolescenta, cand ar fi oprita complet cresterea. Altii spun sa mai asteptam. Am inteles ca si daca stai prea mult poti sa ai surpriza sa se "strice". Ele trebuie sa stea la 36 grade (in scrot), iar in abdomen este prea cald pentru ele. Voi aveti aceasta problema? Ce v-au spus medicii si cum ati rezolvat?
Claudia si Alex(4ani)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Mai fetelor chiar n-are nimeni astfel de probleme cu baietelul? Credeam ca-mi puteti da si mie lamuriri suplimentare: medici, tratamente! Sunteti fericite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miry spune:

Eu am aceeasi problema cu baietelul meu care are 11 luni si 2 saptamani.Cand ii fac baita testicolele se simt foarte bine sunt coborate in scrot dar dupa aceea parca urca din nou.Am fost la medic si ne-a spus ca trebuie sa asteptam pana implineste un anisor si atunci va stabili ce trebuie facut.Deci peste 2 saptamani mergem din nou si atunci vom afla mai multe.
Mirela si Brian

Mirela Nicu
Aalborg
Denmark
mirelasibrian@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Si la baietelul meu am mai observat uneori ca testicolele migreaza (acum are 3 ani si 2 luni).
Se intampla de obicei la frig (in general cand ii puneam pampers-ul dupa baie). Cand am vorbit cu pediatrul lui (copilul avea atunci cam 2 ani) mi-a spus, dupa ce l-a consultat, ca este normal si sa ma ingrijorez daca ele nu se stabilizeaza dupa 5-6 ani. Sincera sa fiu, de atunci nu prea l-am mai urmarit (dar cand imi mai aduc aminte sa ma uit au fost de fiecare data coborate).
Am mai discutat si cu o prietena cu un baietel in aceeasi situatie (mai mare decat baiatul meu) si pediatrul lui i-a spus acelasi lucru ca si in cazul meu.
Oricum cred ca este mult prea devreme sa te gandesti la operatie sau la tratament hormonal. Parerea mea este ca unii medici fac uneori exces de zel cand nu prea este cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Verifica mail-ul de servici. Un posibil raspuns.
Hi Hi hi !

Petruta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Multam, Petruta.
Claudia

Mergi la inceput