Termopanele si mucegaiul

Termopanele si mucegaiul | Autor: Teodora D.

Link direct la acest mesaj

In urma cu un an si jumatate am pus termopane cu rama din PVC cu 5 camere,iar geamul e cu argon.
La scurt timp a aparut mucegai in toate camerele,in colturi si dupa dulapuri, desi sunt o maniaca in privinta aerisitului camerelor.
Care e motivul aparitiei mucegaiului- vopseaua lavabila cu care sunt dati peretii(asa mi-a spus cineva) sau e o problema cu tipul asta de termopan? E adevarat ca daca rama e din lemn nu apare mucegaiul?

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stoichitescu cristina spune:

Buna!
Am patit-o si eu asa: geamuri termopan cu timplarie pvc - foarte bune se inchid perfect, nu bate vintul , nu s-au intepenit , nu scirtie - cum spuneau niste persoane la un topic mai sus.Am in toate patru camerele ferestre si balconul tot imbracat in termopan, de trei ani.
Mare mi-a fost dezamagireaa cind inca din prima iarna mi-a aparut mucegai mai intii deasupra ferestrelor si apoi prin colturi dar numai pe peretii cu geamurile.Am spalat peretii cu un antimuceagai si am tot aerisit ca cica trebuie sa aerisesti de 4-5 ori pe zi. Frectii.
Adevarul este ca nu stiu exact cine este de vine: lavabila, termopanele, florile din casa care creaza efectul de sera in combinatie cu geamurile, jaluzele verticlale care izoleaza geamurile si mai mult si nu se ventileaza peretii respectivi? Habar nu am dar tare neplacuta este situatia si as vrea sa aflu si eu solutia ca deja m-am imbolnavit de nervi. In fiecare toamna spal peretii
"atinsi" cu ace sau cu antimucegai.Un timp nu se mai face dar toamna urmatoare o iau de la cap.
Inainte am locuit in alt apartament si aveam tocaria din lemn cu geamuri duble normale nu termopane. Era o izolatie perfecta si de zgomot si de frig iar tocaria avea un aspect estetic deosebit in combinatie cu parchetul.Nu am avut astfel de probleme.Asta e ... Cind vrei sa fi modern..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stoichitescu cristina spune:

Buna!
Am patit-o si eu asa: geamuri termopan cu timplarie pvc - foarte bune se inchid perfect, nu bate vintul , nu s-au intepenit , nu scirtie - cum spuneau niste persoane la un topic mai sus.Am in toate patru camerele ferestre si balconul tot imbracat in termopan, de trei ani.
Mare mi-a fost dezamagireaa cind inca din prima iarna mi-a aparut mucegai mai intii deasupra ferestrelor si apoi prin colturi dar numai pe peretii cu geamurile.Am spalat peretii cu un antimuceagai si am tot aerisit ca cica trebuie sa aerisesti de 4-5 ori pe zi. Frectii.
Adevarul este ca nu stiu exact cine este de vine: lavabila, termopanele, florile din casa care creaza efectul de sera in combinatie cu geamurile, jaluzele verticlale care izoleaza geamurile si mai mult si nu se ventileaza peretii respectivi? Habar nu am dar tare neplacuta este situatia si as vrea sa aflu si eu solutia ca deja m-am imbolnavit de nervi. In fiecare toamna spal peretii
"atinsi" cu ace sau cu antimucegai.Un timp nu se mai face dar toamna urmatoare o iau de la cap.
Inainte am locuit in alt apartament si aveam tocaria din lemn cu geamuri duble normale nu termopane. Era o izolatie perfecta si de zgomot si de frig iar tocaria avea un aspect estetic deosebit in combinatie cu parchetul.Nu am avut astfel de probleme.Asta e ... Cind vrei sa fi modern..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Eu am termopan cu tamplarie PVC de trei ani si nu am avut nici o problema. Am inteles ca apare mucegaiul din cauza peretilor exteriori care sunt din beton, NU din BCA sau caramida-unde nu apare mucegaiul-cel putin asa ne-au spus cei de la firma de termopane. Daca peretii exteriori sunt din beton, singura solutie este izolarea acestora cu polisitiren.

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Eu am termopane de doi ani si... n-am avut asemenea probleme. E adevarat ca pana da caldura(in perioada asta ), se mai aburesc geamurile-am si jaluzele orizontale din aluminiu. Dar niciodarta nu s-au aburit sa-mi coboare umezeala pe glaf sau mai rau pe pereti(cum am ami auzit)Si tamplaria este tot pvc cu 3 camere parca-Rehau, iar geamul sincer nu a fost prea scump(pana in 400.000 acum 2 ani).Si tineti cont ca am dormitorul pe nord si ...pe colt...o placere!Am pb insa cu mucegaiul acum (dupa 8 ani zugravit cu lavabil), de cand cu ploile astea s-a infiltrat apa in pereti. Deci de la lavabil exclusa... igrasia. Si eu tin florile in camere si nu ma omor cu aerisitul peste zi, poate de vreo doua-trei ori. Cu geamurile... pot sa-ti spuna ca baga argon in spatiul dintre ele, dar poti stii sigur???Am inteles ca intradevar, conteaza ca geamul sa aiba si el o anumita rupere termica-aici s-ar explica de ce unele geamuri aburesc si altele nu.Eu pe ansamblu sunt mai mult decat multumita.Sunt pro termopane!

Poze octombrie!!
Tania cu Andreea(14 sept'96)+ Bianca (14 febr'04)

Ce nu poti controla...evita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Dady si la mine a aparut mucegaiul dupa ploile astea. Un perete s-0a udat complet si am avut o multime de necazuri, mai ales ca s-a intamplat in camera copilului.

Si acum am cumparat un apartament mai mare si stau in dubiu daca sa schimb sau nu geamurile... Chiar nu stiu ce sa fac. Are niste geamuri de lemn schimbate, frumoase si duble dar nu sunt termopan.. Ma mai gandesc. poate astep un an sa vad cum se comporta si ma hotarasc dupa aia.

Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Ana -Maria, eu am schimbat geamurile pt. ca cele vechi desi erau duble ca si la tine erau prapadite rau de tot. La cea mai mica ploaie care batea spre ele imi intra apa in casa. Deh, bloc de 30 de ani! Daca geamurile sunt bune, chiar nu se justifica o investitie care e destul de costisitoare.Totusi parca in avantajul termopanelor ar fi izolatia fonica(mult mai buna decat la geamurile clasice) si usurinta in manevrarea lor...rabatarea propiu-zisa care e cea mai buna inventie zic eu.
Sa nu va feriti sa faceti geamuri si cu deschidere rabatabila, pt ca diferenta e f mica la pret-feroneria in sine e scumpa: intre 60-100ron.

Poze octombrie!!
Tania cu Andreea(14 sept'96)+ Bianca (14 febr'04)

Ce nu poti controla...evita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

de 3 ani am si termopan si lavabila si nu mi s-a mucegait nimic.
poate mai incolo. sper sa nu.
dar nu cumva alta e cauza, adica tencuiala din afara nu e cazuta? sau inundatii repetate, care in timp au produs mucegai??

dada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

April ai nimerit-o. la mine chiar in dreptul camerei cu pricina e cazuta tencuiala. Am cautat o echipa de alpinisti utiliatari de rezolve!!

Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boeru spune:

Va dau un raspuns ca si cunoscatoare: mucegaiul poate apare prin condens daca geamurile nu au fost izolate bine sau din cauza peretilor neizolati bine. Daca geamurile au prea multa spuma pe langa (contur)atunci apare mucegaiul pe langa. Daca pe langa geamuri nu se intampla nimic atunci peretii sunt de vina. Sper ca am fost coerenta ca-mi haraie o bormasina in cap!

Viata este facuta din bucatele mici de ciocolata, cand mai dulce cand mai amara, important este sa stii sa le gusti pe fiecare in parte.....
Raducu cand avea plete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Toate problemele apar de la montaj. Pentru toti se cred meseriasi si in stare sa monteze o tamplarie dar totusi trebuie respectate niste norme.

Laura si bebe Cristina ( 20.06.2005 )

Mergi la inceput