Bebelusi de mai-iunie 2005 (22)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

Noaptea casa e numai a mea, Thomas doarme, tati doarme, eu am timp pentru mine dupa ce am gatit, spalat, pus spanac la congelator...

Azi am tremurat. Rau de tot de frica. Vin cu rufe pentru uscat, intru in camera si Thomas statea pe spate, pe marginea patului mare, cu capul in jos. Cred ca deja se prinsese ca nu e buna pozitia si l-am ridicat repede, incercand sa nu-l sperii mai tare si nu a plans. Am gasit o solutie, el fiind mare umblaret prin tarare-bunica mea saraca, cand mai putea, mi-a facut o plapuma din-aia clasica mare si pufoasa.
Am dat-o jos de la "naftalina" si i-am facut lui Thomas un tatami de toata frumusetea. Pe jos, pe podea; am verificat-o si eu, e cald si bine.

Azi a stat in fund fara sprijin in minute, vreme de cateva secunde. Sta in spijin pe o mana si se intinde dupa jucarii.

V-am mai povestit ca ni se parea ca trebuie sa marim caloriferul la ingeru' in camera-am gasit buba: cand au pus astia termopanul, au lasat un spatiu de 1-2 mm intre glaf si rama. Tragea curentul pe acolo. Azi a pus tati silicon acolo si e super deja se simte diferenta. Acuma gandesc sa mai scriu o lacramatie la firma aia sa-so puna siliconul econimisit la mine in cap...patroana, mai ales, ca o si cunosc.

Azi Thomas a papat grau cu portocale - cereale de la Nestle, amestecate cu mar. S-a prins de schema , dar nu a dat inapoi.

Trimit si eu poze, acum e prea tarziu.
Buna dimineata...

Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamar spune:

Buna dimineata!:) Aici e 1 dimineata, dar eu n-am somn.
Am zis sa mai intram si noi sa zicem HI, Adina e bine, taare sint curioasa cit o cintari ca mi se pare tot mai grea, dar nu mergem la doctor pina cind implineste 6 luni...
Nelia, vroiam sa-ti spun ca exista si pe aici ceva pt facut frectie la bebei, am primit eu cind era Davi mic (acum 5 ani...) si mirosea mentolat, din pacate nu mai tin minte cum ii zicea.
ME-me, ma-ma si bebelina mea zice de ceva vreme, tot cind e suparata. Si nu vrea deloc sa se invarte (burta-spate si invers, asa de pe o parte pe alte se invirte des). Pare ca pur si simplu nu i-a venit ideea:). In schimb sta in fundulet tot mai bine, citeodata singura fara nici un fel de sprijin (citeodata o pun si eu in perna de alaptat).
Cit despre diversificare - inca nu, cred ca sintem ultimii de aici?! Papa in continuare doar sin, si o sa asteptam pina la 6 luni. Aici am vazut o lista unde zicea ca poti sa dai banane de la inceput (6 luni), si...avocado. Abia astept sa-i dau avocado, sper sa-i placa ca mie imi place tare :)
Hai ca am batut campii, LA MULTI ANI (Si multe luni) sarbatoritilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Andreea.a, merci, se pare ca nu e chiar atat de scumpa, in orice caz culoarea e f.faina mai ales daca ai totul asortat cum spui tu.
Nelia, ti-am trimis si eu azi o poza. Mai am facute in aparat si nu le pot descarca, probabil am probleme cu Explorerul (vreu intrus) ca incepep sa faca scheme, sper sa-si faca timp sotul sa reinstaleze windowsul sa-s tare curioasa de poze.
Cloreta, Adina, merci caut carticica ca tare-mi place.
Fran, spune si la mine pls, cerealele cu lapte cu ce tetina le dai de la Avent, cea cu 3 picaturi nu e buna tb.? musai aia cu liniute si la cate linii ca sa curga.
I-am luat de la Nuk tetina pt. lichide subtiri, dar fata mea nu trage (stiam ca dau banii degeaba). Noi ne-am chinuit cu lingurita, dar as vrea sa incerc cu o tetina care sa o satisfaca pe motata.
Pls, voi fetelor cum le dati cerealele la bibe?
Corni, parca tu ii dadeai Vi-Sol Timeei, nu? Am si eu niste intrebari. In cutie lipsa lingurita, asa ca am luat-o de la Nurofen, ori somethings else, si scrie in prospect ca la bb intre 6 sapt si 1 an se dau 10 ml (2 lingurite). Eu i-am dat 2 zile Ca lactic, dar nu-mi place sa-l pisez ca mi-e teama sa nu-i ramana ceva in gatulet (vezi Nelia) si am intrebat pediatra daca pot sa-i dau Ca lichid. O.K. pot, dar nu mi-a zis ca pastila aia sa o inlocuiesc cu 5 sau 10 ml. Tu cat ii dai si cum? Bianca s-a strambat aseara de parca i-as fi dat ceva nasol, dar nu are gust chiar rau. Cum il accepta Timeea?
Sper ca am retinut bine ca tu ii dai Timeei!
Loreen, imi inchipui ce spaima ai tras cu Bianca, copiii astia chiar nu pricep ca ne ingrijoreaza cand nu-si respecta programul. Si noi am hotarat ca Andreas e in stare sa ia autobuzul de la scoala, eu il astept in statie ca nu-l las sa traverseze singur si in primele zile l-a urmarit ta-su sa-mi dea raportul si numa' ce-mi spune la telefon ca nu l-a vazut. Andreas era in autobuz, dar ta-su era mai preocupat sa nu-l vada fi-su decat sa se asigure ca s-a urcat. Pana nu l-am vazut cum imi coboara din autobuz n-am stat linistita. Pe mine ma enerveaza ca domnisoru' nu se incheie la haina, caciula e pe-o parte, fularul in ghiozdan si el e si sensibilicos si imediat raceste, in fiecare zi ii repet placa cu ce tb sa faca si ce nu, dar vorbesc sa ma aud singura.
Scuze m-am intins.
Ieri nu m-am cu fetele ca le-a venit tati.

LA MULTI ANI, CRISTINA! (laura radulescu) sa cresti mare, sanatoasa si sa le aduci multe bucurii lui mami si tati.

3 - 4 luni
Eli mamik de Bianca (13.06.2005) & Andreas (17.08.1998)

Mergi la inceput

Am uitat ceva.
CrisDun, merci pt. trusa, dar unele m-au lasat masca, la ce or fi trebuit toate alea?!
De ex. pasta de ras, la ce d-zeu foloseste sau apa bicarbonatata? Ca eu o iau frumos de-o aripa si cu ea in chiuveta, ca baia generala e altceva.
Uleiuri - eu o dau cu ulei de la Johnson's sau o gama olandeza si are o pielicica f. frumoasa.
Taratele ce efect au in baie?
Cat priveste otetul de trandafiri vreau sa-l incerc si eu daca zici ca e si pt. reumatism.
Ma asteptam ca trusa de urgenta sa contina mai mult "chestii" medicale.

Loreen, otetul de trandafiri de la Hofigal, de care zicea CrisDun, il gasesti la magazinele naturiste sau vechile plafaruri. Daca vrei ma uit aici si iti iau si-ti trimit prin Oana.

NewMami, astept sa vad cu ce vesti vi de la dr. Succes!

3 - 4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna dimineata...

LA multi ani Cristina...sa cresti mare,frumusica,sanatoasa,cumintica si sa aduci bucurii parintilor tai...

Elisor da' voi aveti acolo otet de trandafiri natural,facut de tarani...eu luam tot timpul cand mergeam la munte,si sirop si otet nu mai zic de branza si cascaval afumat...Anul asta cu circul de rigoare al Deliei am omis,mai ales ca am apucat si o vreme de rahat...Trebuia sa vin la Sinaia acum in vacanta scolareilor,insa atunci am parastasul tatalui asa ca amanam...poate cine stie la iarna om reusi cateva zile sa venim...
Mersi mult de informatie...ies azi afara cu Delia ca s-a facut frumos si la noi si voi cauta...

Mai da' ce-o fi cu fetele care nu au mai scris de mult,Inesuca,Speranta, Iuliana si celelalte care de cand au nascut n-au mai dat nici o veste ...Banuiesc ca sunteti bine toate si copilasii la fel...

Corni saru'mana pentru urari...Ai pus si rosie in supa... intreaga sau bucati?Timeea papa cerealele ale noi de la Milupa.ca sta a mea nu le agreaza de nici un fel,doar in combinatie cu fructe...

Fran cu mai stati cu Infant,ca la a mea nu stiu unde-o fi pofta aia de mancare ca nu se simte deloc...

Androix cand papa Filip banana cum are scaunul?! Nesimtita intrebare,stiu,dar am observat la Delia ca de cate ori papa banana sau cereale cu banane are scaunul moale,mai des,si cu ceva puncte negre prin el...

Fetele vreau sa va intreb ceva,mai ales pe cele care ati facut camere de bebelusi...A lipit vreuna tapet colorat cu desene pe mobila? De ce va intreb...mobila lui Bianca o transfer la Delia,dar am vazut la practiker niste modele de tapet tare misto si as vrea o redecorare de mobila si nu stiu daca merge...

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
9 ani si informaticiana
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

In dimineata asta l-am gasit prima data pe Andrei intors in patut, era cu fundul in sus. Cred ca era spre trezire si se intorsese, si scormonea cu nasul in laterala aia de protectie de pe tablia patului. Am aprins lumina si parca atunci s-a trezit, a ridicat capul si era buimac si se uita mirat la noi ce cautam acolo

Se pare ca sint bune taratele din apa, ca i-am facut in ultima saptamana in fiecare seara baita cu tarate. S-a mai diminuat iritatia, chiar daca nu de tot. Nu mai sint petele foarte rosii si parca sint cumva uscate. Luni mergem la controlul de 5 luni si mai vedem ce zice doctrita.
Lili, parca tu ziceai de gama Mustela, cred ca o sa iau si eu o crema de la ei, desi am o banuiala ca sint foarte scumpe. Am vazut pe site la SensiBlue ca au toata gama.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Multumim pentru urari!
Cristina este singura nascuta pe 20 de aici. Nici nu-mi vine sa cred ca a facut 4 luni. Parca ieri ma enervam ca nu mai nasteam!
Acum asteptam telefonul pediatrei sa ne cheme la vaccin.
Eu nu inteleg o chestie cu doctorii astia. Ei nu trebuie sa faca si vizite la domiciliu? La primul vaccin doctorita mi-a spus ca vine acasa, pe urma s-a razgandit si ne-a chemat la cabinet. Si nu am vrut sa ma duc pentru ca la ea vin toti tiganusii mucosi de prin Damaroaia si de pe Chitila. Si a trebuit sa se duca sotul meu sa o aduca cu masina si sa o duca si acasa pe urma. Si ma intreb, daca avem vreo urgenta,vreo raceala, ceva, Doamne fereste, vine? E clar ca nu vine!
La voi vin pediatrii acasa?
La o prietena de-a mea vine de cate ori il cheama( ca e doctor) dar plateste 100 lei noi si ii taie chitanta.

Laura si bebe Cristina ( 20.06.2005 )

Mergi la inceput

Gabitza, am vazut produsele Mustela la Sensiblu, dar nu m-am uitat de pret, eu folosesc crema de fata si ii fac masaj domnisoarei si e foarte incantata si pielicica e moale si miroase f. frumos. Daca iei alte produse sunt curioasa cum ti se par.
Te intrebam ieri de bibe Bfree, sunt chiar asa bune la pretul asta?

Loreen, n-am idee de tapet pe mobila. Nu am viziunea a cum va arata! Banana nu constipa mai degraba?
Merci de pontul cu taranii, eu nici nu m-am gandit, dar o fi ce spun ei, daca imi zic ca e otet de trandafitri si mie imi vand alta baliverna, ca nu ma pricep la chestii de-asta neautorizate.

S-a mai ridicat ceata, cred ca incercam o plimbare dupa pranz, ieri am stat 1 ora afara si nu a pus geana pe geana in carucior, statea inerta in costumas si doar ochisorii i se miscau. Seara de oboseala nici sa pape nu putea, statea cu bibe in gurita si urla.

Laura, cum naiba sa coste 1 milion vizita acasa? La cabinet la dr. scrie ca vizita la domiciliu costa 200.000 sau 300.000 lei (sunt 2 medici). Noua ne-a zis pediatra ca incepand cu luna a 2 nu mai vine acasa, a venit la iesirea din maternitate si la 1 luna, apoi gata!
Dar daca e urgenta vineeeeee! Sau ma duc eu cu bb in brate (suntem pe aceeasi strada cu cabinetul) si nu ma uit cine, ce, cum asteapta si intru peste ea. La noi a inceput cu programare si mi se pare o.k., dar sunt persoane care tot vocifereaza ca de ce intri cand ei stau de nu stiu cand, pai daca eu am programare?!
Iar bb sub 1 an si gravidutele si urgentele scrie clar ca au prioritate!
Acum 7 ani imi venea acasa ori de cate ori o chemam si mocca (doar atentia noastra, dar oficial nimic), dar probabil ca s-au mai schimbat normele.

3 - 4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

nelia, excelenta ideea ta cu colsjul. iti trimit si eu o poza cu ratusca mea.

pediatrul a venit la noi acasa pana acum, iar noi ii dadeam cat puteam. de acum vom merge lunar la policlinica, dar in caz de boala, vaccinuri, probleme vine ea la noi.

Adina si Ema-Elena (25.05.05)

poza zilei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Eli, experienta noastra in ale biberonului BFree este foarte limitata. Ziceai ieri ca e de sticla, dar nu este, e de plastic. Are inauntru nu's ce smecherie de tzevusca si o supapa, cica nu mai targe bebe aer o data cu lapticul. Si are o chestie care indica temperatura, daca e prea fierbinte se face roz, cind e temperatura buna este mov. Si se face si mai bine amestecarea atunci cind faci lapte formula. I-am dat laptic de-al meu muls, de 2-3 ori cind era mai pitic. L-am luat de la babyExpo din primavara, cind eram inca gravida si drept e ca nu prea m-am uitat ca e atit de mult ca pret.

Pediatra- a venit acasa a doua zi dupa ce am iesit din maternitate, doctorita fiind recomandata de cea care mi-a urmarit sarcina si mi-a facut cezariana. A mai venit o data in a doua saptamana. Dupa aceea ne-am dus noi la cabinet la controalele lunare si de doua ori cu cite o problemuta neurgenta. I-am dat noi ceva ca am vrut noi. La cabinet intram inaintea altora, ea nu lasa sa astepe bebelusii, asa ca nu facem programare. De la ea am cumparat si vaccinurile de la 2 si 4 luni, si ea ne-a dat si cite o sticluta free de Vigantol la 2 si 4 luni.
Ne-a zis ca o putem suna in caz de probleme. Inca n-a venit chemata acasa, pentru ca nu a fost din fericire nevoie. Si oricum cabinetul e la 5 minute de mers cu masina de noi, in Aviatiei.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei

Mergi la inceput