Help! - pentru fetele din SUA
Dear all,
la inceputul anului viitor urmeaza sa ma stabilesc in America cu sotul si printesita noastra. Avem o mie de intrebari fara raspuns cu care nu vreau sa plictisesc pe nimeni. Dar ma gindeam poate ma ajuta cineva sa mi se raspunda la cele mai arzatoare in ceea ce o priveste pe fetita mea. Mai exact cam cit costa o gradinita pe acolo, sau cum stau lucrurile in ceea ce priveste asigurarea medicala, si daca trebuie sa car fisa ei medicala de aici acolo, daca ma ajuta cu ceva sau daca imi va fi solicitata acolo. Noi plecam cu Programul de Loterie a vizelor si are 4 ani si jumatate.
Multumesc celor care isi vor face timp si pentru noi.
Raspunsuri
Oana_B spune:
Felicitari pentru loterie. Hai aici la subiectul fetelor din America:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59543
In ce stat te stabilesti?
Oana_B
Siminaf spune:
Si mai poti intra si aici: www.paginaloteristilor.ro/forum/index.php" target="_blank">http://www.paginaloteristilor.ro/forum/index.php, pt. ca gasesti tot ce vrei legat de programul DV, si nu numai.
Succes!
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
alintaroma spune:
Hi,
Multumesc fetelor pentru ajutor! o sa incerc sa citesc cit mai mult din ce mi-ati oferit. O sa ne mutam in statul Michigan - Detroit. Pentru inceput la niste prieteni adevarati care s-au oferit sa ne ajute. dar cu toate astea eu imi fac 1001 probleme mai ales referitor la kinder, daca nu era el eram mult mai relaxata. Dar sunt convinsa ca ea ne va aduce bucuria in momentele grele care sigur ne vor astepta.
nematics spune:
Adu fisa medicala si in special TOATE vaccinurile ei si pe cit posibil si ale voastre; cere medicului de familie sa-ti dea un carnet de vaccinuri (exista astfel de carnete tipizate) unde sa-ti treaca vaccinurile facute de cea mica. Fara asta n-o primeste la gradi sau scoala. Sunt niste vaccinuri standard cerute de ei, singurul care nu se face in RO este cel de varicela. De asemena se face in RO, dar la cerere, si e obligatoriu in US cel de meningita (atentie, sunt mai multe tipuri); pentru green card nu trebuie sa va vada un doctor specializat in immigration recomandat de ambasada americana la Bucuresti? El va poate lamuri ce vaccinuri trebuie.
anamari spune:
din experienta personala- vaccinurile cerute de imigrari nu sunt cele cerute de sscoala- de exemplu scoala cere sa fie 4 DTP sau TD in record la un copil de clasa a 5a ...imigrarile cer doar 1 in ultimii 10 ani...scoala cere doua vaccinuri pojar(in forma MMR)-imigrarile un MMR...se poate ca regulile pentru imigranit sa fie diferite, dar fi atenta ca interpretarile difera de la district la distric- noi nu am avut nici o problema in city district dar cand ne-am mutat in undeva acolo la tara district , era sa nu-l primeasca pe alex la scoala...
asa ca inarmeaza-te cu istoria vaccinurilor copilului.
cu adultii nu am avut nici o problema...
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-31
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Puterea corupe. Puterea absoluta corupe absolut
alintaroma spune:
Da, aveti dreptate avem deja situatia vaccinurilor care am dus-o medicilor care ne-au facut vizita medicala, inaintea interviului acreditati de ambasada of course. Fetei si sotului le-au mai facut cite 2 vaccinuri acolo la clinica, numai mie nu ca eram . Mi s-a spus ca le voi face (cele 2 vaccinuri, ce difera de schema americana de vaccinare)in State, ca nu e nici o problema.Cred ca la acest capitol suntem ok.
Dar eu ma intrebam de istoricul ei medical care nu cuprinde decit raceli nimic deosebit dar .... nu stiu daca sa o cer de la pediatru sau nu. Varicela a facut in primavara trecuta si le-am spus.
Sper sa nu fie probleme si tranzitia sa fie cit mai usoara.
Voi cei ce aveati copii cind ati plecat, cum s-au adaptat la atmosfera de acolo?
iriale spune:
Violeta (alintaroma), scuza-ma ca ma amesctec si eu pe aici, nu am sfaturi de dat caci eu locuiesc in Italia, numai ca imediat ce am vazut ca esti din Vatra Dornei m-au navalit niste amintiri atat de frumoase de cand eram copila si mergeam acolo cu tatal meu, el era ziarist si mergeam impreuna in "delegatii"....Vatra Dornei mi-a ramas in suflet intr-un mod deosebit, imi amintesc micul dejun in "laptarii", unde mancam cornuri calde cu iaurt, apoi suc de conuri de brad...apoi peisajele, aerul, oamenii... Mai traieste domnul Radu Rey? pe vremuri era f cunoscut acolo.
Am vrut doar sa te salut, inca o data iarta-ma ca am deviat de la subiectul tau.
Iti doresc multa bafta, tie si familiei, in noua, imensa aventura ce va asteapta.
Numai bine.
IriAle
Se intampla unele lucruri care sunt ca niste intrebari. Trece un minut, sau trec anii, iar viata pana la urma iti raspunde.
pisik 4ever spune:
alintaroma, si eu aterizez in state la inceputul anului viitor. in arkansas, mai precis! asa ca o sa citesc si eu cu mult interes pe aici si daca nu te deranjeaza sa mai pun o intrebare-doua...
You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05
Laura Takacs spune:
Uite aici lista de vaccine in Michigan, da click pe link, apoi iti apar o sumedenie de document, da click pe "Immunize your little Michigander" iti da toate vaccinele ce se fac acolo si la ce varsta.
http://www.michigan.gov/mdch/0,1607,7-132-2942_4911_4914---,00.html
alintaroma spune:
Multumesc fetelor de sfaturi si raspunsuri sunteti dragute toate si acum stiu de ce ati ajuns acolo
pisik 4ever be my guest si aterizare placuta si sa ne auzim de pe land american..dar mai e pina atunci din pacate
Laura, thanks petru "fir" tocmai am listat schema si o sa o compar cu a bbului.
Ceau Iriale din deja inzapezita Vatra Dornei si tara laptelui bio.
Da zona e super pentru turisti dar parca am vrea sa incercam si una mai buna, mai curata si cu mai multa civilizatie. Dl Ray este alive si in parlament (daca nu ma insel, oricum pe la capitala inscris in lupta pentru ciolanul cel mare )
keep in touch!