pachetel la gradinita

pachetel la gradinita | Autor: tinatache

Link direct la acest mesaj

Ce le puneti copilasilor la pachet cand merg la gradi?
Thx!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Cristina, si eu cam am probleme cu pachetul pentru gradi al lui Patrick . Patrick merge la gradi de la 8 la 12; dimineatza maninca cu noi la micul dejun, dar vrea si pachet neaparat sa ia cu el?!? Dulciuri sau dulce nu are voie, e general la gradi. salam nu maminca dimineata, brinza defel nu-l convingi sa manince si ii dau biscuiti 4-5 din aia din RO petit beur cu cacao sau fara; piinici din alea cu lapte din Lidl (sint 10 la punga), si de fapt nici eu nu mai stiu incotro cu pachetul. In rest eu i-as fi pus la pachet un sandwisch. Parca si Andra merge tot pina la prinz la gradi, nu? Depinde si cind iau masa.......la noi maninca toti cind vin pina la ora 10 pe rind au 2-3 masute cu scaunele; Patrick maninca acasa si se aseaza imediat in urmatoarele 5 minute din nou la masa, ca avem gradi. in fata casei, dar eu stiu de ce: pt. ca au suc la discretie de mere sau portocale, si cum acasa ii dau cu portia, bea acolo cit poate ...cred. Eu am mai vrut sa-i dau o banana dar nu stiu daca e in stare s-o desfaca singur...si pina vede educatoarea. In rest i-am mai dat croissante simple fara vreo crema. Dar poate Andra nu maninca dimineata acasa, sau au alt program la gradi de papa.
toate cele bune
narcisa
Patrick 2906.2002 Vivien 27.01.2004
prichindeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Marie merge la gradinita de pe la 8-8.30 pina la 13.15.
Dimineata bea acasa doar lapte(cam 200ml)si brotzeitul il maninca acolo.
Ii pun intr-o cutitua un sandwich marisor cu piine neagra,in general,sau toast(mai rar)cu unt,frischkäse sau cascaval,sau bio-wurst,sau feliute de ou.In aceeasi cutie ii mai pun 2 felii de knäckebrot(le alternez,alba,neagra,cu susan,etc)sau 2 felii de zwieback sau reisswaffel.Asta cind nu primeste brezel.Cam de 2 ori pe sapt sotul meu ii cumpara dimineata brezel proaspat.In ziua cu brezel,mai primeste sandwich si cutia cu cruditati .I-am mai pus si sandwich cu snitel/sau piept de pui facut dimineata pe grill si foaie de salata.
In a doua cutiuta ii pun fie 5-6 rosii din alea cherry si 4-5 bucati de castravete curatat,fie jumate de mar curatat si bobite de struguri cit incape,fie morcov curatat,etc.In iarna o sa-i mai pun feliute de portocala,clementina.

In 90%din cazuri,pina merg sa o iau,e totul mincat.
Evit sa-i pun orice fel de dulce,gen praji,chec.Nici nu e voie si mi se pare bine.Astea le maninca acasa.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_tx spune:

Si Alex merge la gradi tot de 4 ore si ii pun sandwich cu branza topita sau cu cascaval si un fruct sau snitel facut dimineata sau piept de pui la gratar.La noi problema e ca de multe ori nu-si mai bea lapticul dimineata ca e prea somnoros si pleaca nemancat.

andreeat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Dar nu mananca cornul cu laptele sau branzica ce o primesc acolo?
Educatoarea nu-i lasa sa aduca nimic, zice sa manance toti la fel, doar cei care nu beau lapte deloc isi aduc de acasa. Eu i-am mai pus uneori, dar fetita imi spunea ca trebuie sa le dea la toti copiii si ei nu ajunge la toti. Uneori mai trimit cate o plasa cu mere pt toti copiii.

dada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

April, ma bag si eu in seama, desi a mea copila inca nu e la gradinita (va fi de la anul), dar mi se pare anormal sa nu-i lase pe copii sa-si aduca mancare. Daca ar avea voie cu totii sa-si aduca, atunci ar manca fiecare din pachetelul propriu si n-ar mai fi probleme. Daca se reped toti la pachetul copilului tau e clar ca le e foame, deci acel corn cu lapte sau cu ce o fi el nu le ajunge.
Ei sunt la o varsta la care nevoile energetice sunt mari, poate fiecare are obiceiurile lui alimentare, poate unii vor fructe (ceea ce mi se pare foarte bine), cred ca ar trebui sa va impuneti in fata educatoarei si sa le dati pachet. Eu una nu m-as lasa intimidata de tendintele ei comuniste cu "toti la fel" si i-as pune mancarica in gentuta. Nu are voie sa interzica asa ceva. Sunt copii mai fometosi, mai mancaciosi, ce te faci cu ei? Ii lasi sa rabde? Sau dimpotriva, copii care mananca putin si des si pot face hipoglicemie daca sunt nemancati. E incorect si dpdv medical. Nu va lasati in grija cornului cu lapte, as zice eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mai sunt educatoare care considera ca nu este nevoie sa aduca pachetel pentru 4 ore...la nepotica mea la gradinita este asa.
La noi laptele si cornul se da acasa, iar la ei au pachetel.
Eu ii pun lui Adi cateva feliute de salam sasesc sau kaizer... intre doua felii de paine pentru ca el nu manaca sandwich ci doar continutul... rar o feliuta de cascaval...
In ultimul timp i-am pus in plus o prajiturica... gen o madelaina sau o magura....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Si eu de obicei ii fac sandwichuri cu branzeturi si mezeluri printre care strecor felii de rosii sau ardei...
Dar azi i-am pus intr-o cutiuta o omleta cu branza si rosii, si maine ma gandesc chiar sa ii fac cubulete niste crenwusti cu rosii...(am vazut la un alt baietel ca avea si m-am gandit ca pot si eu sa ii fac intr-o casoleta...) si el mananca cu furculita...il mai ajuta si ingrijitoarele...dar decat sandwich in fiecare zi!!!

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

Mergi la inceput