Aspiratia spre absolut!

Aspiratia spre absolut! | Autor: Ramonika

Link direct la acest mesaj

Aspiratia spre absolut... ce inseamna asta?
Si acuma imi vine sa rad cand imi aduc aminte de o faza din liceu. Intr-o pauza o colega zice “domle, nu exista ora de literatura in care profa sa nu ne aminteasca de aspiratia spre absolut…“ radeam pe atunci, dar cat adevar nu se ascunde in operele studiate… Macedonski…

Ideea era ca eu personal simt ca, orice s-ar intampla, oricat de bine mi-ar merge intr-o anumita perioada, tot nu sunt multumita. Mereu doresc mai mult si nu ma refer la bani neaparat sau la avutii. Simt ca nu pot atinge pragul suprem al fericirii in nici o situatie. Totul pleaca din capusorul meu. Sunt persoane care sunt multumite cu foarte putin, nu ma indoiesc. E de ajuns sa fie sanatosi si sa aiba ce pune pe masa si le ajunge. E de ajuns sa aiba o familie si un serviciu si le ajunge. Eu nu… eu vreau totul… totul… adica ce? Ca nici eu nu stiu ce inseamna “totul” asta… sa fie mult ravnitul absolut? Cand oi ajunge si eu la Mecca?

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns heny spune:

Prima data cand am citi mesajul tau mi-am adus aminte de ce spunea cineva la radio. Ce credeti ca vor femeile? Raspuns: femeile vor totul intr-un singur loc. Poate de aceea suntem noi nemultumite!
Pe de alta parte, tibetanii explica prin invataturile lor existenta a doua lumi: cea a realitatii si cea a absolutului. Am descoperit lucruri interesante citind o carte despre "Tainele invataturilor tibetane" (cartea e scrisa de Alexandra David-Néel). Poate aceasta carte iti va da raspunsurile pe care le cauti.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noltic spune:

Ramonika draga, stii deja raspunsul. Implinirea fiecaruia dintre noi imbraca diverse forme, dar toate, absolut toate au un inceput natural; de ce il evitzi????
Cu respect,
Nick!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Ramonikule, asa eram si eu la virsta ta. Nu vreau sa-ti tai entuziasmul dar trece cu virsta.

Mergi la inceput