Scandinavii stiu DC... (80)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

inca ceva.

singura modalitate prin care se constata ca o mamica nu are lapte e cresterea in greutate a bebelusului.daca in prima luna ia mai putin de 500 de grame de la greutatea rezultata in urma scaderii fiziologice in greutate atunci bb nu primeste de la mama destul laptic.Nu urletele sunt indicatorudeci,daca Gepeta are la natere 4.6 kg, dupa 5 zile are sa zicem 4.2 kg si la o luna de la nastere are 4.8 kg inseamna ca mama are destul lapte,dar sunt eventual deficiente de alaptat(nu e pozitia buna, mama e prea nervoasa, stresata etc)
urla, bagi tzatza si tace.Simplu.Ca laptele vine cu cat suge bb mai mult.

Ptiu, ca frumoasa e! ptiu, ptiu, ptiu:))

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narancea spune:

haiiiiiiiiii uite asa se alapteaza ! mama ei de viatza !

eu numa de biberoane am parte .....

Mergi la inceput

out of africa

http://community.webshots.com/album/482821408kJMBBy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

Doruletule,asculta la Sabina ca zice bine ce zice,exact asa m-au sfatuit si pe mine suedezii!Nu te repezi la laptele praf,cu cit papa mai mult Alexutza,cu atit iti creste si tie productia!Corpul se adapteaza in functie de cerintele bebelusului,e natura mama care are grija!
Vikinga,si eu mi-am luat digitv ,dar nu pot vedea inca nimic!Pe de-o parte,ne-au pus schele in fata blocului si oricum nu putem instata parabola acum,insa mi-e teama ca nici dupa,pentru ca avem numa betoane in jur!Ma tem ca am cumparat degeaba.Cum ati facut s-o instalati?Ati avut vreun aparat special de masurat?
Extrema,sa pui mina sa iesi in lume,bravo Irenule,ia fata la dans,la un cocktail,sa nu mai fie necahita,uokei?
narancika,noroc cu tine bre,mai vedem si noi ca Africa nu inseamna numai sida si foamete,asa cum ne intoxica astia pe la televizor!Sincera sa fiu,nici nu stiu pe unde e Uganda,sa nu ma intrebati capitala ca habar-nu-am,dar mi-au placut mult imaginile!Data viitoare unde te duci bre?daca nu ajungi pe insula Futuna,unde locuieste itsme,tot dejeaba!
Sofia,doar nu te-ai apucat sa nasti tocmai acum!Hai ca de luni iti dam voie!
Restu poienarilor:muah!

Elena si mademoiselle Amelie-Boubou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

salutare poienita,

ma bag si eu ca musca-n lapte, ca va citesc de multe ori si VA IUBESC PE TOTI:))dar nu am timp, nu am timp, nu am timp sa intretin si eu aici o relatie normala cu niste oameni care-mi plac. ma gindesc intens unde gresesc oare cu gestionarea timpului ca tare mi-ar placea sa mai povestesc cu voi.ufffffffff!
acum insa era musai sa ii transmit doruletzului sa asculte de sabina, ca stie ea ce spune. eu am alaptat un an de zile si tare mindra sint de mine. nu exista nimic mai bun pentru puiul de om decit lapticul de mamic:)si e muuuuuult mai usor si pentru mamic. alaptat cind vrea puiul, nu incalzire , nu sterilizare, nu cheltuiala, nu trezit toata casa, nu tu alergii, nu tu raceli. nu stiu de nici un dezavantaj. alaptat exclusiv pina la 6 luni. nu-i mai da doruletzule lapte praf. puiul iti cere , tu ii dai, "produci" mai mult si tot asa. cintaresti copilutul si sint sigura ca va merge ca pe roate.
va pup pe toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Rayu nu am avut nevoie decit de o parabolica maaare si o busola. Normal ti se zice ca una de 60cm e deajuns, dar asta in tara, prin germania in sud e deajuns 80cm insa aici la mine nici o sansa. Ne-am luat 110cm. Nu am adus instalator, ne-am chinuit noi, nu e greu, o busola sa ai si coordonatele corecte pt zona in care esti. Si ceva rabdare si indeminare. Acum nu stiu daca e vreo problema ca sunt blocuri in jur ca doar satelitul e sus in cer:)), ok sa nu fie vre-un bloc super innalt tama in fatza. Nu ai avea posibilitatea sa o montezi pe bloc? Asa ar fi mai simplu. Si mai ales ca si la tine acolo trebuie o parabolica cit mai mare eu as lua maximul de 120cm si sa pui dihania pe balcon e nasol rau cred. In rest e super sa ai toate posturile, apropos si de paris, tocmai ce am revazut un film tare drag mie, o comedie romantica cu Jack Nicholson, Diane Keaton si Keanu Reevs, cu un end frumos in Paris cu o atmosfera ahhh super si cu muzica pe masura. Foarte placut filmul, cred ca-l stiti si voi. Data trecuta l-am vazut pe germana cu titrare in engleza si acum asa direct pe limba lor...mi-a facut placere. Narancea cite tari ti-a mai fost dat si tie sa vezi! Wooow! Chiar ca interesante fotografiile. Tu ce impresie ai? la fel ca si noi asa din cit am vazut in poze, ca e mai bine si mai frumos decit tot se arata la tv, nu? Cum te mai simti? A trecut gripa?Doruletz cu alptatul zic ca si Sabina, sa mai incerci pina sa treci pe lapte praf, eu mare experienta nu am , ca am alaptat doar 2 sapt. Ca e mai usor pt ei sa bea bibe si incet incep sa renunte la munca suptului de la sin si trec ei voluntar pe lapte ca e mai usor, chiar daca tu ai mai avea. Bine ca pe de o parte cind ramii fara lapte, si Aldo a fost marisor de 4kile si o suta, cerere mare eu neinstruita si neindeminatica la alaptat, ei nu prea poti astepta o luna de zile sa urmaresti pina ce copilul scade in greutate ca sa treci pe lapte praf. Eu stiu prin ce am trecut o sapt de cind "productia" a scazut.. Ideea e ca tre sa incerci la maxim cu alaptatul ca asa se mareste si lactatia, cind ii este foame Alexutzei insa cum zicea si Lena nu mai devreme de o ora jumate/doua, recomandabil ar fi dupa 2-3 ore, ca sa aiba timp laptele sa se digere in stomacel, ca asa are sanse de dureri de burtica. La mine moasa si-a dat altfel seama ca nu mai am lapte si ca da sigur cauza plinsului e foamea. Daca vrei intru in amanunte, nu e greu deloc. Iar colici face copilul de la spuma laptelui praf, cind pui picaturi din alea in laptic ai sa vezi cum se sparge imediat spuma laptelui din bibe. Insa si femeile care alapteaza dau asta bbilor care au colici, ca si laptele matern face spume cind il bea bb. Si nu e regula ca cei alaptatzi nu au colici, am aici doua amici dependente de picaturile alea anti colici. Nah ca am uitat cum le zice...iti zic imediat cum imi aduc aminte. Nu sunt ele minune insa ajuta. mai ajuta pungutza aia de simburi de cirese incalzita usor si pusa pe stomacel. Ori masaj usor pe burtica cu un ulei special de la farmacie, tot dr tre sa ti-l dea. Masajul asa usor numai cu buricele degetelor sa-l ajute pe bb sa scoata gazele de la burtica,,, ca alea-s cele care-i pricinuiesc durere. Si ce ar mai fi pt colici...hmm..dupa ce bea laptic neaparat tinut bb pe umar intr-o pozitie in care sa-l ajute sa rigiie, stii tu, batut usor pe spatuc, cred ca te-au invatat deja asistentele. Sau cum zicea si sabina, tinut pe burta ta, sa-ti asculte inima, ritmul batailor ii este cunosct si o va ajuta sa se relaxeze. Plus ca cel mai in siguranta se simte linga mami, la pielea ei. Sa nu-ti fie teama ca o vei invata o alintata in brate, zic asta pt ca eu asa credeam:))), bbi devin alintati si dependenti de statul in brate si mai ales plingaciosi actori pe unicul motiv ca vor doar asa, mai titrziu. Cel putin dupa 6 luni. Acum asta pt ei e o nevoie ca si hrana. Wooow cit am scris, sper ca nu am plictisit. tu intreaba tot ce ai vrea sa stii, tot ce esti curioasa.Pupici frumoasei! Aaaah sa nu uit, hai ca-s curioasa ca esti asa slabutza in poze, cu cite kg ai intrat in spital si cit aveai la extrenare?www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171&whichpage=1" target="_blank">Alex un baietel de 10 luni e diabetic si are mare nevoie de noiVikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

narancea, ai scapat de malarie, carevasazica? ei, sa traiesti, atunci!
auz'? da' la ce va folosea computerul de bord?

absentilor le zic doar atat: capitolul asta ar trebui sa se numeasca
Scandinavii stiu DC... dar AU UITAT!

Mergi la inceput

computerul de bord ? hm buna intrebarea ! ce faceam noi cu el........... eu cred ca era de la ei, si gata, hahahahahaha

altfel da, cum e o vorba de la ei, noi traim inca in copaci dar acum avem elevator hahahahahahaha
ok sunt locuri facute pentru straini unde e de trait. sunt si locuri obisnuite pentru ei care au ceva bani, dar my god ! stati fara grija, saracia aia de o arata aia la tv exista ! si mai rau inca. am trecut si eu pe acolo, dar nici macar poze nu am facut. tzi se zburleste pielea, nu alta.
altfel saracii de ei, foarte grei de cap, itzi trebuie o rabdare de fier sa-i invetzi ceva, puturosi nevoie mare si murdari pina la cer. ori ce le intra pa mina strica, orice cladire noua in scurt timp va fi o derapanatura. si coruptzie nu gluma.
multzi cara o pusca in spate, unii o pusca ca lumea, chiar arme automate am vazut, dar multzi au un puscoci nene hahahahaha de pe vremuri , paradite si unii nici gloantze nu au la ea, o tzin numa de decor hahahahahahahha
uganda e pe ecuator, entebbe e la lac victoria, are aeroportul si capitala e la kampala 50 km in sus. are variatzia cea mai mare de plante, totul e verde, aici traiesc gorilele in jungla, banane peste tot si ananasi, papaya si mango.
kenny este tzara cea mai vizitata de turisti, capitala nairobi. diferentza este mare intre kennya si restul. din aeroport se vede imediat, mult mai mare si mai dotat. mult mai multe hoteluri de lux, supermarketuri, bla bla bla, dar violentza cea mai mare. multe animale, locul ideal de safari
tanzania- hm poate cumva fiind la ocean are farmecul cel mai mare. amestecatura de africani si arabi, un fel de take it easy people, relax este deviza natzionala hakuna matata sau cam asa ceva pe limba lor, adica las-o mai usor varule...... dar este capitala si la o ora jumate treci pe insula zanzibar , acolo e paradis turistic, au hotel serena , rayu pe pamint, de data asta n-am ajuns.
astea trei tzari fac uniunea africa de est.
si my god ! sunt negrii, unii mai deschisi, dar unii - doamne puterea cereasca - sunt negrii rau de tot hahahahahahaha ca frasu.
si asa cu ei.

vikingutza avoinul de londra - copenhaga a trecut peste insula ta, de obicei trece peste canalu kiel, peste voi trecea ryanair cursa esbjerg - stansted. ma rog, cum ne cum am zburat peste tine madam, am fost la numa 10 km de tine ( cei drept ca in aer ) si te-am simtzit atit de aproape .... hahahahahahaha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

'Neatzaaaa!
Lume noua, lume noua! Bine ai venit Sofia! Te-am admirat si in poze...sa traiesti si sa ai o nstere usoara!
Adina si Maria(de france) weelcome si voua in poienitz!

Rayu, Silvia a facut tratament doar cu un antibiotic siropel, si-a facut efectul imediat avand in vedere ca e prima'sh data cand ia asa ceva. Saptamana viitoare mai sta acasa, asa sunt indicatiile dr. desi ei ii e taaare dor de "min si pii" .

Alba, mersi de urari! Diana e bine, n-a luat de la Silvia, probabil nu a fost un virus pacatos. Acum e si Silvia ok, asa ca am reintrat in normal, daca se poate spune aasa ceva .

dorulets, io zic ce zic fetele, dar tot eu stiu ca n-am reusit sa ma tin de "teorie"...sa nu ma batetzi fetele, dar pe mine practica m-a omorat! E normal ca trebuie sa incerci pe cat posibil sa-i dai numai laptic de mamic, iti doresc din suflet sa reusesti!!! Daca Alexutza-gepetutza are colici, pune-o linistita cu burtica goala pe burtica ta goala, e cel mai bun remediu pentru burtic dureros. multi. Sunt si picaturi care fac minuni, dar trebuie sa le gasesti pe alea potrivite stomacelului Alxutzei, la noi a mers Espumisan, nu stiu daca gasesti la voi sub denumirea asta.
la mine de 2 ori a fost acelasi scenariu descris de tine...curgea Niagara acasa si in masina si nu pricepeam unde a incaput atata!

narancik, uelcom bec in danish land! Da frumos rau pe la ugandezi...daca au si zgarie nori sa inteleg ca e mai bine ca la noi, nu???
pasarile erau in copacul din fata geamului???? si bolan pe direapta...e clar ca sunt si io ca rayu...nu prea stiu ce e cu Uganda!

vikinga
, acelasi film l-am revazut si eu aseara, e tare simpatic...

lilanda sper ca are vreeme frumoasa, ca la noi e cam urat...

annie, distraction placut la Zurich!

Va pup, sa aveti o duminica mai frumoasa ca a noastra!

Noaa ca trebe sa edit, scriam in acelasi timp cu narancik, am cetit dupa postarea mea ce si cum in africa de est...brrrr, mi s-a zburlit parul pe mine...

Mihaela si fetele mele
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

neatza
merci mult de tot la toata lumea de sfaturi, e tare bine sa ai pe unde intreba! Acu' sa va spui cum face de fapt gepetuta ca cre' ca ea e mai desteapta ca mine. Ea papa tot de la san, tot la fel de lacom suge (cu ihaeli ca de magar!) si cand a terminat cu ei n-a mai ramas nimicuta. Acu' de cand am venit acasa i-am propus sistematic dupa ce a terminat de papat la san si un pic de biberon, cateodata vrea, cateodata nu. Oricum remarc ca vrea din ce in ce mai putin laptic din biberon si sta din ce in ce mai mult la san, d'aia spun io ca e mai dashteapta ca mine si stie ce e bun pentru ea. Insa completarea a ajutat-o totusi sa mai ia in greutate (200 g de joi pana azi) si mai ales sa nu mai planga de foame. Acu' doar mananca si doarme cate 4 ore dupa aia, uneori o trezesc io sa-i dau sa pape, nu i-am mai auzit gurita urlatoare (doar azi noapte a fost un pic nemultumita de cantitatea din meniu)
Acu' despre colici, sa nu radeti da' am o intrebare: ce-s alea de fapt si cum se manifesta?! Poate sa aiba si io sa nu-mi dau seama?! Va spusei ca de cand am venit acasa si mananca suficient nu mai plange. Mai e si alt simptom colicos in afara de urlete? aici nu-mi zisera nimic deocamdata despre asta, din maternitate imi detera doar o recomandare de laptic si de biberon special anticolici care cica imita sanul matern.

Vaaaleu, complicat mai e frate, mi se pare ca mi-ar trebui doua doctorate ca sa hranesc un sugar!! Ma intreb bebeii aia de se nasc in jungla cum supravietuiesc frate, fara apa evian, Mustela, Nestle, cantar si alte minunatii!!

Vikinga, nu sunt slaba deloc, poate doar la fata nu m-am schimbat prea mult ca in rest... vai de capu' meu! Am pierdut vreo 12 kg in spital da' acu vad ca se mai topeste cam 1 kg pe zi, mai am vreo 11 kg in plus fata de greutatea mea normala (valeleu ce cifre, ma ingrozesc numai cand le vad ). Acu e adevarat ca burtica desi scade in fiecare zi tot mai arata ca de o gravida in fro 4 luni. Sper sa nu ramana asa?!

Hai ca acu' chiar l-am plictisit pe varu' narancea de tot

Bre, spusera astia ca veni gripa aviara in Suedia, pe langa Stockholm p'acolo, care aveti gaini prin curte aveti grija si bagati-le in cotete!! Frate, pe mine incep sa ma enerveze astia cu stirile lor alarmiste, pai cica numai in Franta 2000 de oameni mor in fiecare an de gripa umana in timp ce gripa asta pasareasca facu 64 de morti in lume in fro 3 ani de cand o descoperira! Pai cum vine asta bre, parca am fi in povestea aia cu drobul de sare...

Hai ca mai vin io, la toti

"Asta e ceva asa, nemaipomenit"
imagini

Mergi la inceput