placinta de dovleac
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
catrinadil spune:
daca vrei ceva fara coca , dar nu e placinta ci doar un desert foarte usor de facut:
se curata dovleacul de coaja si se taie in bucati marisoare(cam cat o prajitura din comert-amandina).se aseaza intr-o oala de preferinta de teflon in asa fel incat sa acopere fundul in totalitate. se adauga zahar din belsug, se pune capacul, si apoi se lasa la foc mic aproximatv 1 ora.(se mai incearca cu furculita sa fie moale(foarte moale)la mijlloc. cand e gata se serveste rece pe farfurie cate o bucata maaaaareeeee de dovleac imbaiat intr-o lingura doua din siropul adunat din oala si presarat cu nuca macinata sau sfarimata(e mai gustos). dupa preferinte se adauga scortisoara, vanilie(cu rom mi s-a parut gretos), lamaie.Si bineinteles sa aveti pofta!!!
http://bella.netfirms.com/ro.htm
http://www.desprecopii.com/FORUM/topic.asp?TOPIC_ID=57873&whichpage=1
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
adi69 spune:
Micalutza,Eli05,cum iese aluatul la placinta asta?
E aluat fraged sau frantuzesc..? Adica sfaramacios sau ca la pateuri?
Eu caut o reteta de placinta cu aluat fraged,cam cum erau corabioarele(alea de le mancam noi cand eram mici de pe la cofetarii)
Adriana
cinta spune:
si eu am facut aseara o tava. si am ras jumate tot aseara
restul radem azi, ca tot e halloween. daca nu avem bostani, macar placinta cu dovleac. a iesit delicioasa
cinta
diadaniela spune:
Atat si nimic mai mult.Incearca si o sa vezi ca e bun.Poti umple foile si cu branza ,si cu mere, cu ce vrei tu.
Mie imi place cu branza dulce.Umplu foile de mai sus cu un amestec de;1kg.branza de vaci(la galetusa),2,3 oua,2,3linguri de gris si multe stafide.Iese foarte buna.
diadaniela