placinta de dovleac
![](images/user_woman.png)
As dori sa-mi dati si mie niste retete de placinta de dovleac,dar nu cu foi din comert.
Multumesc
Raspunsuri
micalutza spune:
1 pachet margarina,7 linguri de apa,2 linguri de ulei,1 ligura de otet si faina cat cuprinde.
Dovleacul se caleste cu zahar si scortisoara.
poti sa pui si nuca.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
micalutza spune:
Dupa ce termini de aranjat placinta o ungi pe deasupra co ou batut cu putin lapte si 2,3 linguri de miere.
mcm spune:
Poti face aluatul de la placinta cu mere.
Cristina si bebe Alexia Maria Uimirea (02.10.2004)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adi2003/adi2003.jpg)
adi2003 spune:
Voi va referiti la dovleacul obisnuit sau la "ludaie"?
Bunica mea facea strudel cu ludaie. (in loc de mere, branza, punea ludaie). Eu nu mai tin minte gustul, dar de curand a intrebat-o pe mama despre asta verisoara mea din Canada si asa am aflat si eu de strudelul cu ludaie. Noi nu-l facem.
Simina
album foto1 si album foto2
camelia-daniela spune:
O sa incerc si eu...chiar aveam pofta de placinta de dovleac, dar uitasem cum se face!!!
Eu faceam o foaie, intindeam dovleacul pe ea, dupa care faceam o rola..bineinteles ca ieseau 2-3 role din coca pe care o aveam, dar erau asaaa de buneeeee.......mie imi place mai mult asa, decit cu prea mult dovleac inauntru...asta era tot ce imi mai aminteam!!!!
de la Cami.
V. Erica spune:
Foile (2):
- 1 pahar ulei;
- 1 pahar lapte sau apa minerala;
- 4 linguri zahar;
- 1 praf sare;
- drojdie cat o nuca;(se face o maia din drojdie+apa calduta+ 1 lta zahar, 1 praf sare)
- faina cat cuprinde.
Se amesteca maiaua cu celelalte ingrediente si se pune aluatul o ora la frigider.
Dovleacul se rade pe razatoarea mare, se adauga 1 cana zahar si scortisoara si se caleste la cuptor.
Cuptorul se incinge.
Dupa 1 ora, se scoate aluatul de la rece, se imparte in 2 si se intind 2 foi. La mijloc se pune dovleacul calit. Foaia de deasupra se inteapa cu furculita din loc in loc.
Mie imi place mult cum iese. Chiar acum am o tava cu placinta asta la cuptor. S-aveti pofta!
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)