adenoidita?

adenoidita? | Autor: danis

Link direct la acest mesaj

va rog sa ma ajutati cu sfaturile si experienta voastra; incerc sa va spun pe scurt despre ce e vorba: ieri seara (adica miercuri) mi s-a parut ca anduta mea e cam calduta, iar cand i-am pus termometrul avea 38 si 2 linii; i-am dat ceai, supozitor cu paracetamol si am zis sa asteptam un pic sa vedem ce se intampla; in afara de febra, era ea un pic blegutza, dar altceva nu avea; i s-a redus febra si ne-am culcat; azi dimineata la 4 avea 39 cu 3 linii, tot fara alte semne, drept pentru care i-am mai dat un supozitor si am infasurat-o in carpitze umede; i-a scazut febra foarte repede si ne-am culcat din nou; cand s-a trezit ne-am dus la medicul de familie, care a consultat-o (s-a uitat si la piele si in gat) si ne-a spus numai ca e un picutz rosie in gat si ne-a dat pe reteta, cu diagnosticul ADENOIDITA, ospamox, stodal (sirop de tuse), si karval (ceva pentru inhalat); anda nu are nici nasul infundat, nici nu tusheshte, iar pe prospectul de la ospamox am vazut ca e recomandat pt sinuzita, otita medie, pneumonie, bronsite si pertussis; asa ca mi s-a parut cam puternic, si deocamdata, nu i-am dat decat antitermice (adica, ceai, supozitor cu paracetamol si cand a fost cazul, comprese umede).

avand in vedere ca singurul simptom a fost febra si usoara alterare a starii generale (i-a curs un piculetz si nasul pana la urma), voi ce ziceti?

va intreb pentru ca nu vreau sa-i administrez un antibiotic prea puternic pentru (sper) o nimica toata, mai ales ca ea a fost foarte sanatoasa pana acum.
va multumesc mult!

Daniela si bb Anda

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Din cate stiu eu Ospamoxul nu este un antibiotic foarte puternic. Majoritatea medicii romani il recomanda in prima faza, in cazul in care apare febra. Baietelului meu, iarna trecuta (la 2 ani) i-a fost recomandat de mai multe ori (o data in ianaurie pentru rosu in gat, dupa care in martie pentru o laringita si apoi in aprilie).
In ianuarie si martie i-am dat pentru ca am incredere in pediatrul copilului , in aprile i-am zis medicului ca nu vreau sa-i mai dau pentru ca, credeam ca nu o sa-si mai faca efectul si oricum mi se parea prea mult antibiotic intr-un timp atat de scurt. Replica medicului a fost: "daca tu iti poti asuma riscul si stai cu copilul cu febra (avea in jur de 39) asteptand sa-i vina rezultatele de la exudat, e problema ta, dar ospamoxul are un spectru larg si o sa-i rezolve problema". Intr-un final m-a convins, dar copilul s-a deranjat la stomac si oricum febra nu i-a scazut asa ca pana la urma am stat cu el internat si dupa aproape o saptamana de antibiotice injectabile s-a facut bine. Nu stiu exact daca din cauza repetarii Ospamoxului la intervale atat de scurte sau pentru ca intr-adevar avea o infectie mai puternica, care nu a putut fi vindecata cu Ospamox dar oricum eu am ramas cu impresia ca medicul a facut o greseala recomandandu-mi din nou acelasi medicament (parere consolidata si de alti medici). Oricum a fost singura data cand pediatrul m-a dezamagit, asa ca m-am decis sa-l pastrez pentru ca de multe ori i-a dat tratamentul potrivit, fara medicamentatie excesiva si l-a si ajutat, cu o anumita schema de alimentatie sa-si regleze scaunul (avea in jur de 3-4/zi, dar fara alte manifestari neplacute).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Draga Danis cred ca a-i actionat f. bine si instinctul tau de mamica nu te-a inselat, eu m-am saturat de dr. astia care pt. o simpla receala sau chiar viroza adm. antibiotice, saracii copilasi sunt indopati cu antibiotice pt. orice.
Si Octavian a racit(are7 luni si 3sapt.) si nu m-am dus la dr. de frica asta, asa ca am facut ce ai facut si tu si in 3 zile i-a trecut aproape, ii mai curge putin nasucul, dar nu mult. Este adv. atunci cand tuseste poate fi o prob. mai grava si poate se impune adm. de atib., nu pt. o simpla racela.
Numai bine si bbi cat mai sanatosi!
Ela si bb Octavian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

pediatrul meu nu mea dat niciodata antibiotice pt. alex (bine ca nici na avut de ce). Acuma la 1 an cand ia curs nasucul pt. prima oaran viatza lui......si stranuta...mi-a zis sai dau panadol o linguritza demeneatza si una seara si picaturi colargol in nasuc...

quote:
Originally posted by Ela-Z

Draga Danis cred ca a-i actionat f. bine si instinctul tau de mamica nu te-a inselat, eu m-am saturat de dr. astia care pt. o simpla receala sau chiar viroza adm. antibiotice, saracii copilasi sunt indopati cu antibiotice pt. orice.
Si Octavian a racit(are7 luni si 3sapt.) si nu m-am dus la dr. de frica asta, asa ca am facut ce ai facut si tu si in 3 zile i-a trecut aproape, ii mai curge putin nasucul, dar nu mult. Este adv. atunci cand tuseste poate fi o prob. mai grava si poate se impune adm. de atib., nu pt. o simpla racela.
Numai bine si bbi cat mai sanatosi!
Ela si bb Octavian

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

acuma cred shi eu ca am facut bine, aseara cand m-am intors de la serviciu nu mai avea deloc febra; ce e drept, a stranutat ceva mai mult si ii curge un pic nasul, ceea ce nu i s-a mai intamplat niciodata, dar nici nu e infundata, shi i-a revenit si vioiciunea, asa ca vom trai si vom vedea ce va mai fi;
va multumesc tuturor si, daca cineva a mai primit diagnosticul asta, mai spuneti-mi si mie, ca inca mai sunt interesata

Daniela si bb Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Nu dati copiilpr antibiotice de la primele semne de temperatura. Poate sa fie o simpla raceala sau pate sa fie o boala a copilariei(pojarel, varsat de vant...), tote debutand cu rosu in gat si temperatura. Antibioticele impiedica eruptiile si veti chinui cpopilul mai mult. Iar daca este o simpla raceala, cu atat mai mult. Da-i antitermice si tine-l sub observatia cateva zile. Multa sanatate.
Claudia si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

am mai fost la un medic intre timp si a confirmat ca nu era absolut necesar sa-i dam ospamoxul, mai ales ca acum vreo 2 luni a avut diaree. va multumesc din nou pentru raspunsuri

Daniela si bb Anda

Mergi la inceput