No Comment- afise din diverse locuri

No Comment- afise din diverse locuri | Autor: Jocelyn

Link direct la acest mesaj

“Pe usa de intrare a unui bloc din centrul Bucurestiului este pus afisul urmator: ‘Se interzice categoric aruncatul gunoiului pe trotuar in fata blocului! Persoanele prinse vor fi aspru pedepsite cu amenda si cu bataie! Locul este supravegheat ziua si noaptea!” Imobilul se afla pe Strada Sfintilor.” (C.P.-B.) (Dilema, Nr. 352, 5-11 noiembrie 1999)

“Cite banci cu simtul umorului cunoasteti? Eu numai doua: Volksbank, care a lipit la intrare un semn prin care interzice intrarea cu arme in incinta, si Unicredit, care a inventat cuvintul Unidebit.” (M.C.) (Dilema veche, Nr. 83, 19-25 august 2005)

“Anumite localuri bucurestene stiu sa imbine traditia cu interdictia. La cofetaria Scala Galaxy puteti citi urmatorul anunt: Nu se fumeaza decit la cafea.” (I.P.) (Dilema, Nr. 346, 24-30 septembrie 1999)

“Unul din punctele regulamentului de ordine interioara afisat la Spitalul ‘Alexandru Obregia’ suna astfel: ‘Bolnavii trebuie sa aiba o atitudine disciplinara (sic!) si politicoasa in relatiile cu personalul medical.’ Cu alte cuvinte, nebunii trebuie sa adopte atitudinea ceruta. Altfel…” (A.M.) (Dilema, Nr. 436, 6-12 iullie 2001)

“La intrarea in cimitirul Ghencea Militar se afla un avizier unde sint afisate harta cimitirului, o lista de preturi pentru diverse servicii funerare si un anunt: ‘INHUMARILE SE EXECUTA FARA OBIECTE DE VALOARE.’ Ordinele nu se discuta, se executa.” (Dilema, Nr. 446, 14-20 septembrie 2001)

“La intrarea in orasul Buftea, pe dreapta cum vii dinspre Bucuresti, un afis: castrez pe gratis. Ceva mai incolo, un alt afis: vind oua proaspete.” (A.M.) (Dilema, Nr. 466, 15-21 februarie 2002)

“Pe o taraba, intr-o piata, doua anunturi: ‘Avem libelule’ / ‘Caut gazda’. N-as vrea sa par indiscret, dar cintarul e pieptanat? Pe Gheorghe il mai doare-n joi?” (D.S.) (Dilema, Nr. 409, 15-21 decembrie 2000)

“Undeva pe fostul bulevard 1 Mai, pe o vitrina scrie ‘Second Hand – Noua Colectie’.” (C.G) (Dilema veche, Nr. 66, 22-28 aprilie 2005)

“Ultimul Eminescu in centrul Bucurestiului, linga Guvern, acest citat pe un panou publicitar: ‘Progesul natiunilor e limitat. Progresul omenirii e infinit.’ Reclama pentru Johnnie Walker!? Pe cind ceva si din Cioran…? (C.P.-B.) (Dilema, Nr. 415, 9-15 februarie 2001

“Reclama pentru consumarea unui anumit sortiment de alune, afisata intr-o cofetarie: ‘viata fara alune e ca tuica fara prune’. Cum de nu n-am dat seama pina acum?” (T.C.) (Dilema, Nr. 416, 16-22 februarie 2001)

“De la Gaulle incoace, programele vaste au capatat (daca tautologia imi e permisa) amploare. Spre exemplu, in Pasajul Lipscani un intreprinzator privat a afisat acest anunt: ‘TIPARIM SI PERSONALIZAM ORICE.’ M-as duce chiar acum la el sa-mi personalizez un dovlecel.” (D.S.) (Dilema, Nr. 442, 17-23 august 2001)

“In fata gurii de metrou de la Universitate, un amarit cu o pancarta pe care a scris: ‘CER AJUTOR LOGISTIC DE LA CINE M-AR PUTEA AJUTA SA MA DUC CA OM DE SACRIFIU PTR. NOBILUL POPOR ENGLEZ’.” (D.S.) (Dilema, Nr. 548, 3-9 octombrie 2003)

“Un fluturas lipit pe zidurile Pasajului Universitatii da de stire: AMBASADA LUNARA – AGENTIA ROMANA, OFERA CU OCAZIA MARTISORULUI SI A ZILEI FEMEI O REDUCERE DE 10 $ LA CUMPARAREA UNEI PARCELE DE ‘PAMINT PE LUNA’. Precum se vede, Ambasada Lunara a aplicat o reducere si genitivului ‘femeii’, pesemne pentru a face oferta mai atractiva.” (D.S.) (Dilema, Nr. 469, 8-14 martie 2002)

“Recent am dat pe strada de urmatorul anunt: SUNTETI SINGURI IN UNIVERS SI VA TRAGETI DIN MAIMUTE? / V-ati saturat de ‘adevarurile’ ‘stiintei’, ‘religiei’, ‘psihologiei’, ‘filozofiei’ / V-ati saturat de secte ‘transcedentale’, ‘paranormale’, ‘spirituale’? / V-ati saturat de banane? Suntem AICI! Textul era semnat de ‘Confederatia Intergalactica’. Uneori, chiar am senzatia ca traiesc printre martieni!” (M.M.) (Dilema, Nr. 496, 13-19 septembrie 2002)

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.