Carnitza de pui ;de unde shi cum...
tuturor!Nu va era dor de mine???Ei,las' ca tot am venit shi bineintzeles ca am shi intrebari cu mine Tzinind cont ca gargaritza mea implineshte Simbata 6 luni ,am decis sa-i introduc in piureul de legume shi carnitza de pui.Intrebarile ar fi urmatoarele:Din ce parte a puiului este mai indicat sa folosesc,carnitza pulpa sau piept?Shi ceea ce ma roade cel mai tare,este CUM fac eu sa tai carnea asha micutza(pasata mai bine),in asha fel incit sa nu se inece printzesa Ei,intrebari mai am eu citeva,dar neavind legatura cu puiul,cred ca am sa deskid subiect separat altadata,caci acum este deja 00.22 shi mi se inkid okii de somn
Multzi tuturor shi va rog sa-mi raspundetzi repejor;caci numai miine nu-i poimiine!Hai,noapte-buna de aici
Eddy & Antonia-Naomi
Raspunsuri
danielac spune:
Carnita de pui este mai buna din pulpa, ca cea din piept este foarte atoasa deocamdata, nu are dinti printesa nu?
Fierbe-o foarte foarte bine si paseaza cu robotul de bucatarie sau cu mixerul.
Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
Luizax spune:
Piept de pui. Mie mea zis pediatrul sa fierb carnea separat de legume. Dupa ce sa fert carnea o scoti o toci marunt marunt si pui cam o lingura in piure si amesteci. Tantika de sta cu alex o toca, o punea in piure si porma baga blenderu....iesea o pasta ca aia din borcanashe.
Luizax - karkotash shef!
oanaesn spune:
Pulpita e mai moale si mai gustoasa. Dupa 6 luni nu trebuie fiarta separat. Se poate toca si cu un cutit da' mai bine cu robotul.
Adela spune:
EDDY hop si eu.
PIEPT! Si se fierbe separat si se toaca marunt si combini cu piureul de legume.
pupici
Adela &Julia
Lia spune:
Eddy,vezi ca e o kestie(sa nu ma-ntrebi ce parte de pui e,ca nu stiu) care se keama "sasami".Aia-i cea mai faina,ca-i o carnita moale si e complet macra.Si o pui intr-un blender si o faci pasta.La fel si legumele.
Lia&Andrew
Theodora spune:
EDDY,nu-i asa ca acum te-ai lamurit???Hihihihi!!! Eu am dat piept de pui prima oara,apoi si pulpa...Fierb carnea 15-20 min,apoi adaug si legumele si mai fierb cam o ora...Cind e gata pun putin ulei de masline,pun totul in blender si iese ca la borcanas,asa cum a zis Luiza...POFTA BUNA!
SI PENTRU CA SIMBATA SOTUL MEU E CALARE PE PC SI PROBABIL NU VOI PUTEA SA VA UREZ DE IMPLINIREA CELOR 6 LUNI,O FAC DE AZI CU MULTE PUPICURI
Theodora, Alexandros, Yannis(11 luni...)
Duble the joy,duble the love,twins are a blessing,from above...
Camelia spune:
Eu ii dau Teodorei cel mai adesea piept.La inceput carnita o fierbeam separat.Abea dupa 8 luni am inceput sa o fierb impreuna cu legumele (desi pediatra mi-a zis ca dupa 7 luni pot sa-i fac supa de carne si sa-i dau).Si da, pune-o in blender ca se toaca foarte fin!
EDDY spune:
Multzumesc mult pentru raspunsurile voastre rapide!Acuma ramine sa ies azi sa caut"sasami"shi daca nu gasesc,sa trag la sortzi sa vedem cine cishtiga:pieptul sau pulpa ?!Eh shi ca sa nu va las sa va odihnitzi deloc mai vin cu o-ntrebare specific EDDY:Mey fetelor dashtepte,care-i dom'le blenderul asta ca io...mai am cumparat de Craciun o mashinarie special pentru papica gargaritzei dar io-i zic mixer.Hai sa va zic shi cum este ca poate ma luminatzi shi pe mine De exemplu,pentru legume shi fructe are un recipient,iar pentru biscuitzi,boabe shi kestii mai dure,are altele.Problema este ca atunci cind am vrut sa-i fac printzesei suc de morcov,a trebuit sa adaug vreo 50ml de apa,caci nu ieshea nimik fara shi sotzu' mi-a zis ca asha treb'e!Io nu cred dar... shtie el ceva.De obicei,acuma cind ii fac piureul de legume,ii pasez eu legumele fierte shi le trec prin sita deasa.La mar cu biscuitzi,doar biscuitzii ii fac praf in mashinaria aia(cum s-o kema de fapt?)iar marul il rad mic shi des printr-o altfel de razatoare cu gauri rotunde shi tzepi ridicatzi Oare am reushit sa fiu explicita sau v-am zapacit de tot ?In fine,va rog sa-mi spunetzi macar CE este shi CUM arata blenderul asta,ca sa nu mor shi daca nu-i jmekeria asta care o am eu...sa shtiu macar dupa ce ma holbez cind merg la magazin
Gata fetelor,va shi va multzumesc anticipat pentru raspunsuri shi iecsplicatziuni .Da' daca de mine ca nu shtiu ce-i mantzocaria aista numita blender...sa shtitzi ca ma supar shi shi s-ar putea sa va aplic shi vreo "corectzie"neashteptata !Hihihi,ridetzi daca va tzine !!!
Eddy & Antonia-Naomi
Julie spune:
Sa stii ca m-ai pus in incurcatura :-o
Eu numesc "blender" cana aia din sticla groasa cu nu's ce cutite in interior, cu care poti sa faci si milk-shake-uri, dar si supe-creme si piureuri.
"Mixer" e in capul meu masinaria aia cu doua chestii de metal care se invart si cu care faci si frisca, dar si...:-))) piureuri (adica io o folosesc).
Si mai am in dotare si un storcator de fructe (la set cu "blenderul"), cu centrifuga, pe care scrie "juicer". Cu ala nu am facut decat suc de fructe :-))).
Dar carnea de pui, cand am introdus-o in alimentatia puiului, am taiat-o fiiiin (am inceput cu piept de pui, asta in Ro), iar celelalte legume le-am dat prin sita, asa cum ai zis si tu ca faci, ca mi-era teama sa nu scap vreun cocolos si sa mi se inece copchilu'!!!
dodo spune:
Blender zic englezii la...mixer. Acuma tu stii ca si mixerul are 2 feluri de accesorii: are 2 lopatele ca alea de tel pentru frisca, piure si alte alimente moi si o chestie ca o elice pt fructe, care marunteste ce pui-fructe, carne si altele mai tari. Daca carnita e fiarta bine, poti pune direct lopatelele. In ce priveste sucul de morcovi, ca si sucurile din alte fructe, se obtine cu ajutorul unui storcator de fructe si nu trebuie sa adaugi nici un pic de apa pt.ca extrage tot sucul din fruct. Storcatorul(fruit juicer) are o sita ca o farfurie iar capacul are un orificiu prin care se introduc fructele si o chestie din plastic cu care sa impingi fructul, sa nu-ti prinda degetele. Sper ca te-am lamurit cit de cit. Daca nu, mai intreaba-ma, nu te codi, omul e bine sa afle cit mai multe in viata.