Cura cu ulei... rezultate?!
Raspunsuri - Pagina 2

crini spune:
Am cam inteles cum se face, as vrea sa stiu daca uleiul folosit e de masline sau de floarea soarelui.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)

ML spune:
Multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri. Nu am mai avut timp sa intru pe Forum dar iata caum ce am gasit pe Net. Este descris intreg procesul.
http://loaves-n-fishes.com/oilswish.htm
Totusi nu vad si urmarea cu malaiul (asta venea de la Valeriu Popa dupa cate imi amintesc; mi-am pierdut hartia pe care scrisesem). Dar cred ca merge sa clatesti dupa si cu ce scrie aici. In trecut cand am mai incercat-o nu mi s-a parut ca dupa au fost schimbari spectaculoase dar... un lucru e sigur. Dinti curati garantat! Asta da, pot sa va spun ca se cunoaste! Probabil ca e bun si uleiul de masline numai sa fie presat la rece, cat mai pur deci, neprelucrat.
O rugaminte. Cine se incumeta sa-mi spuna si mie (eu am inceput de 2 zile dar din pacate nu am timp sa fac dimineata pe stomacul gol asa ca nu stiu daca are acelasi efect) si ne mai "vedem" peste cateva luni bune. Se inscrie cineva?

dpop spune:
asta e un site cu terapiile lui valeriu popa: http://www.vindecare.go.ro
si eu am gasit cu un simplu search pe google:
(imi cer scuze daca e prea lung, dar poate ii intereseaza pe unii)
Regimul lui Valeriu Popa, pentru boli grave (B.G.1)
Terapeutul Valeriu Popa nu mai este printre noi dar retetele si metodele sale de tratament s-au pastrat atit prin bolnavii pe care i-a vindecat, cit si prin medicii sau naturistii care i-au fost aproape si au invatat de la el. Postul Craciunului, care incepe astazi, este un bun prilej pentru ca bolnavi sa urmeze un regim de dezintoxicare, de purificare a trupului si a sufletului, tratament care, spunea regretatul terapeut naturist ing. Valeriu Popa, declanseaza procesul de autovindecare.
Ora 7:30 – Terapia cu ulei
Dupa trezire, prima grija trebuie sa fie eliminarea (scuiparea) salivei adunate in gura peste noapte. Apoi, o lingura de ulei de floarea-soarelui se mesteca timp de 20 de minute, dupa care lichidul laptos se scuipa in totalitate. Se rade stratul albicios depus pe limba, cu o lingura de lemn. Se clateste foarte bine gura cu apa sarata (o lingura de sare grunjoasa la o cana cu apa).
Ora 8:00 – Terapia cu malai
Se ia in gura o lingura cu malai si se mesteca 10-15 minute, pina cind incepe sa se scurga saliva. Se clateste gura cu apa sarata.
Ora 8:30 – Clisma cu infuzie de rostopasca
Se clocotesc 2 l de apa distilata intr-un vas de 3 l, se pun doua linguri de rostopasca (mai ales pentru cancere) si se infuzeaza timp de doua minute. Apoi se lasa 10 minute acoperit cu capac. Pentru alte afectiuni grave, in functie de boala si localizare, infuzia se poate prepara si din alte amestecuri de plante.
Se strecoara infuzia in irigator (temperatura se controleaza cu cotul) si, in pozitie genupectorala, se introduce canula (dupa ce s-a uns anusul cu ulei de masline). Inaintea defecarii, se face un masaj pe abdomen in jurul ombilicului. Trebuie folosita toata cantitatea de 2 l infuzie. Dupa defecare, se face igienizarea locala cu apa calda, bolnavul stind cu sezutul intr-un lighean.
Ora 9:00 – Spalarea vaginala
Infuzia pentru spalaturi vaginale (pentru cancerele cu orice localizari) se prepara la fel cu cea de la clisma, numai ca, se folosesc doua linguri de flori sau radacini de nalba mare.
Se strecoara infuzia calduta in irigator si, stind cu sezutul in lighean, se introduce canula in vagin si se asteapta pina ce se scurg cei 2 l de infuzie din irigator.
Ora 9:30 – Sarituri pe virfuri
In fata ferestrei deschise se fac 100 de sarituri pe virfurile picioarelor, miscind bratele ritmic si respirind in acelasi ritm (se poate incepe gradat, cu 10-20 de sarituri). La sfirsit, se inspira si se expira adinc si rar.
Ora 11:00 – Masa 1
Din 4 linguri de orez nedecorticat, care se spala si se lasa timp de o ora la muiat, se inghit boabe, fie intregi, fie mestecate, apoi se consuma 1/2 l de apa distilata. Se recomanda ca intreaga operatiune sa dureze 1-2 ore.
Ora 13:00 – Masa 2
Se rad si se amesteca intr-un vas de portelan, cu o lingura de lemn, 5 linguri de griu incoltit, 2 linguri telina mica, 2 linguri radacina de patrunjel, 1 lingura gulie verde (nu rosie), 2 linguri sfecla rosie, 1 lingura miere naturala poliflora, 2 linguri mere. Amestecul se serveste cu o lingura de lemn. Ca desert, 1 lingurita (de lemn) cu polen conservat in miere. Obligatoriu, masa dureaza o ora.
Ora 16:00 – Masa 3
Se bea o cana de infuzie de salvie, neindulcita (250 ml apa distilata, data in clocot, in care se pune o lingurita salvie.
Ora 18:00 – Masa 4
Se maninca 100 bucati seminte crude de bostan, apoi se bea o cana cu infuzie de cimbrisor (250 ml apa distilata, data in clocot, peste care se adauga o lingurita de planta).
Ora 20:00 – Somniferul naturist
Se curata 4 mere Ionathan, iar coaja se infuzeaza in 250 ml apa distilata cu captare de aburi (cind apa clocoteste, capacul se ridica si se adauga repede cojile, apoi capacul se pune repede la loc). Se opreste focul, se pune vasul deoparte 15 minute, acoperit cu capac. Se adauga o lingura de miere poliflora. Apoi se consuma cojile de mere, iar zeama se soarbe incet, cu o lingura de lemn. Toata operatiunea trebuie sa dureze 45 minute.
Ora 21:00 – Clisma
Se face o noua clisma sau spalatura vaginala, cu infuzii (de rostopasca, respectiv nalba mare) pregatite dinainte.
Ora 21:30 – Culcarea
Dupa rugaciunea de seara, cu fereastra deschisa timp de zece minute, se intra in asternuturi si se cauta somnul profund.
Acest regim trebuie tinut timp de 42 de zile. (C.Iacob)

ML spune:
Dpop, ata era cu malaiul! Multumesc mult! Ma voi uita si pe link.
Zana, e adevarat ca ia mult timp. Eu clatesc cu ulei in timpul dusului. Restul, nu prea mai apuc sa fac. Sau seara dupa ce se culca copiii dar nu cred ca are acelasi efect. Eu oricum incerc.

scarmanus spune:
Am citi si in formula as odata despre asta. Dati o cautare in arhiva www.formula-as.ro Totusi, io mai am o intrebare, despre toxinele din cavitatea bucala este vorba ca se elimina, nu? Ca io de altundeva nu vad de unde...
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty

ML spune:
Da, din cavitatea bucala (mai ales limba este vizata si de aceea se spune ca trebuie periata/razuita. Am citit ca ce se scuipa este atat de toxic incat daca ii dai unui puisor de gaina sa manance (brr, ce idee!) moare pe loc. Mie mi se pare ca-mi opreste sangerarea gingiilor (sau ma rog, diminueaza) si parca nu mai sunt atat de obosita/somnoroasa. Dar ramane de vazut peste cateva saptamani daca-i autosugestie (in privinta oboselii si ce mai spun ei pe acolo)
Da, in Formula As sunt tot felul de cure ciudate (unele le-am incercat: cea cu apa, cea a "mersului" pe matura si ultima parca m-a facut (la fel ca si cea cu ulei) sa ma simt mai bine).
Sacrmanus incearca si tu pe cea cu ulei mai ales ca ai probabil mult ulei bun in Cipru si spuneai ca esti deprimata cand ploua (nu stiu daca merge pt. depresie dar se mentioneaza ca ar "rezolva" insomniile).

scarmanus spune:
quote:
Originally posted by ML
Da, din cavitatea bucala (mai ales limba este vizata si de aceea se spune ca trebuie periata/razuita. Am citit ca ce se scuipa este atat de toxic incat daca ii dai unui puisor de gaina sa manance (brr, ce idee!) moare pe loc. Mie mi se pare ca-mi opreste sangerarea gingiilor (sau ma rog, diminueaza) si parca nu mai sunt atat de obosita/somnoroasa. Dar ramane de vazut peste cateva saptamani daca-i autosugestie (in privinta oboselii si ce mai spun ei pe acolo)
Da, in Formula As sunt tot felul de cure ciudate (unele le-am incercat: cea cu apa, cea a "mersului" pe matura si ultima parca m-a facut (la fel ca si cea cu ulei) sa ma simt mai bine).
Sacrmanus incearca si tu pe cea cu ulei mai ales ca ai probabil mult ulei bun in Cipru si spuneai ca esti deprimata cand ploua (nu stiu daca merge pt. depresie dar se mentioneaza ca ar "rezolva" insomniile).
Cine, io?

pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty

ML spune:
Ba cred ca se pune cam cat splatul pe dinti si curatarea cu firisorul (floss) intre dinti da, cica nu-i tot aia ca se amesteca (uleiul) nu stiu cum enzimele. Ha, ha, ha si mai si maseaza/incalzeste meridianul cerului gurii sau cam asa ceva.