Hrean cu sfecla rosie pt iarna-cum prepar?

Hrean cu sfecla rosie pt iarna-cum prepar? | Autor: alina023

Link direct la acest mesaj

Am mare nevoie de sfaturile voastre pt ca am curatat hreanul si sfecla inca de aseara si nu am reusit sa le toc la robot (hreanul in speta). M-am apucat de treaba fara sa am o reteta ci doar cu imaginatia mea... Ma gandeam sa las hreanul ras impreuna cu sfecla rosie sa-si lase zeama si sa adaug sare grunjoasa si putin otet. Si atat. O fi bine?

PS Cum, mama ploii, toc eu hreanul, ca la robot nu am reusit????

Multumesc mult de ajutor!

Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns april spune:

Draga de tine,
chiar aseara am facut. A iesit super.
Eu rad pe razatoarea mare sfecla nu in robot, iar hreanul pe razatoarea mica. E greu si ustura rau ochii dar merita.
Apoi pun sare, seminte de chimen, otet si zahar (1-2 lingurite). Le amesteci si le pui in borcane. Dar eu nu fac mai mult de 2 kg. O tin la frigider. Nu o pun pe iarna, fac prospata cand vreau.

E super cu carnati cu fasole.




dada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Iti multumesc din suflet, april! O sa fac reteta ta...mmm cred ca o sa iasa minunat. Numai ca eu as vrea sa fac acum si gata...sa am pt iarna. Crezi ca fermenteaza daca il tin mai mult timp?

Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

cred ca da. daca nu pui conservant sau fierbi borcanele s-ar putea sa fermenteze. dar daca ai radacinile de sfecla e mult mai bine sa faci prospat. e alt gust. Si mai alternezi, ca oricum nu mananci doar sfecla. Eu zic sa faci proaspata. Reteta pt iarna nu stiu.


dada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Aceeasi reteta cu April fac si eu, numai ca sfecla o pun coapta in cuptor (ramane mult mai dulce decat daca as fierbe-o).
...Traditionala reteta de sfecla cu hrean, facuta portii mici care se pastreaza la frigider cateva zile, mai ales ca radacini de sfecla si hrean se gasesc in piata toata iarna, nu merita efortul sa le conserv.

Dar inteleg eu bine, merge facuta salata si cu sfecla cruda ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Eu fac si cu fiarta si coapta in cuptor, dar cruda n-am auzit.
poate ne spune cineva.


dada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Eu maruntesc hreanul in blender.

Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Ma bag si eu ca musca-n lapte. Ce stiu eu despre sfecla rosie tine de dieta mai degraba. Anume, cica sfecla nefiarta are infinit mai putine glucide decat cea fiarta si confirm ca in salate, data pe razatoarea mare este o minune, ajuta fantastic tractul intestinal (daca aveti probleme), digestia e struna si scaunul ziua urmatoare e garantat. Se recomanda in cure de slabire. Sfecla fiarta in schimb isi modifica propietatile, cresc periculos grucidele, vitaminele se pierd in marea majoritate, dar adevarul este ca in combinatie cu hrean n-as da-o pe nimic in lume.


pisici, flori si jucarele


When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput