pliuri inegale?

pliuri inegale? | Autor: ancutzathree

Link direct la acest mesaj

deschid acest subiect pt ca nu stiu cum exact si care pliuri trebuie sa fie egale,poate ma lamureste cineva.uitadu-ma la piciorusele lui alex vad primele doua perechi de pliuri ca fiind egale pe urma vin mai jos cateva pliuri care nu sunt la fel la ambele picioruse,ar trebui sa merg la medic sau e in regula,stie cineva?astept cu nerabdare raspunsurile voastre!

__________________________________________________________________________________________

Poate ca Dumnezeu va dori sa cunosti multe persoane nepotrivite inainte de a cunoaste persoana potrivita,pentru ca atunci cand o vei cunoaste ,in sfarsit sa fii recunoscator!

ancutzathree&alex***raza de lumina si fericire din viatza mea***(17iulie 2005)

poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Din cate stiu eu, pliurile trebuie sa fie drept in drept pe ambele picioruse. Daca e unul mai sus decat celalalt, poate fi o problema, dar nu este obligatoriu. Bebelusii mai grasunei pot avea pliurile decalate fara sa aiba o problema medicala.
Din pacate, cred ca numai medicul pediatru iti poate spune daca e cazul sa-i faci o radiografie, ceva.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171" target="_blank">Alex, un baietel diabetic de 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar pentru Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Din moment ce pliurile inegale indica o posibila displazie congenitala de shold, cred ca e vorba de pliurile de sus, nu? Ele sa fie egale. dar pediatrul ar trebui sa se uite la asta la controlul de rutina.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Fetita mea a avut pliurile asimetrice si, desi nu mi-a spus nici un pediatru dintre cei care au vazut-o ca ar fi vreo problema, la 7 luni am ajuns din proprie initiativa cu ea la ortoped care mi-a spus ca nu are nimic si ca de multa vreme legenda conform careia pliurile asimetrice ar insemna displazie de sold nu mai este valabila. Cred ca pediatra care a vazut copilul pana acum ar fi observat daca era ceva dubios.
Pentru linistea ta poti face ce am facut si eu, sa mergi la un ortoped. Eu am fost la Dr Jianu la Medicover, un dr profesor cu enorma experienta si nu a fost nevoie nici macar de radiografie, s-a lamurit treaba pe loc.
Sanatate multa !

Anemona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda30 spune:

Dupa spusele mamei mele nici eu nu am avut pliurile egale cand m-am nascut (acu nu mai am de loc ). Si nu am avut nimic la solduri. Fata mea la fel are pliurile inegale si am avut oarece teama, dar s-a dovedit a nu fi nimic rau. Acum alearga de nu are treaba... oricum pentru a te linisti mergi la medic.
Multa sanatate puiului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si Giulia avea la fel, primele 2 erau egale, apoi urmatoarele 2 nu (deh, noi nu stam bine la capitolul pliuri, colacei); cum ea a fost pelviana, am fost la multe controale ca sa fiu sigura ca nu sunt probleme.
Mergeti la un medic ortoped, cel mai bine !!!

_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

Si Mara a avut pliuri inegale, si la 5 luni i-am facut o radiografie sa ma linistesc. A fost bine, n-a avut displazie congenitala de sold chiar daca ea nu s-a intors in burtica (prezentatie pelvina), deci a stat ca pe scaunel cu capul in sus pana s-a nascut (cu cezariana, bineinteles). Se pare ca acesti copii sunt mai predispusi la displazie de sold, insa nu a fost cazul nostru.
Fa-i copilului o radiografie si vezi cum e.

Mire-mama de fetita frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellen spune:

Eu am aflat de chestia asta cu pliurile dupa ce fata mea deja incepuse sa mearga, dar m-am uitat si eu atunci de curiozitate si nu erau egale... dar n-are nimic, iar acum mai are putin si alearga.

Cred ca totusi, dupa cum au spus si fetele mai inainte, pentru linistea ta e mai bine sa mergi la un ortoped.

Elena & Alexandra (25.09.2004) 1 Anisor

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51010" target="_blank">Povestea Alexutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzathree spune:

multzumesc fetele pt rasp,deci vom merge la un ortoped sa vedem daca are ceva probl.,sper sa fie ca in cazul vostru-bine.acuma mai vin cu o intrebare firesca:daca are displazie...atunci ce-i face?...

Poate ca Dumnezeu va dori sa cunosti multe persoane nepotrivite inainte de a cunoaste persoana potrivita,pentru ca atunci cand o vei cunoaste ,in sfarsit sa fii recunoscator!

ancutzathree&alex***raza de lumina si fericire din viatza mea***(17iulie 2005)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Fetita mea are displazie
Daca vrei citeste www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49242&SearchTerms=luxatie,congenitala,de,sold" target="_blank">aici
mai e www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45976&whichpage=4&SearchTerms=luxatie,congenitala,de,sold" target="_blank">si aici; www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54368" target="_blank">si aici
Sper ca la voi totul sa fie bine
Sa ne spui ce ti-a zis doctorul

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

si noi am avut problema cu pliurile; pediatra mea mi-a zis ca nu e nimic; dar eu nu eram sigura asa ca m-am dus la un alt medic la control Oraseanu de la grigore alexandrescu care mi-a recomandat o eco la sold; am fost la Dr iosup si asta a fost rezultatul:

SOLD:
fose acetabulare de aspect normal;
cap femural de aspect normal;
nucleii de osificare vizibili, normali;
articulatie coxo-femural drept: unghi alfa 59 grade; unghi beta 43 grade;
articulatie coxo-femural stang: unghi alfa 55 grade; unghi beta 40 grade
aici mi-a zis ca e o mica diferenta care a spus ca e fiziologica si sa nu-mi fac probleme; oricum se vedea ca un pliu la pulpa de sus e mai putin vizibil; bine ca m-am linistit;

Deci fetelor, daca aveti dubii duceti-va la medic pentru binele bebeului si linistea voastra; ceva ceva era mai anormal, cu toate ca diferentza intre pliuri era mica, dar vizibila; diferentza aparea pe pulpa de sus, pliuri din fatza.

www.babiesonline.com/babies/c/carlamaria/" target="_blank">Carla-Maria

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput