Irlanda
Raspunsuri - Pagina 11
emaaimee spune:
Amalia,Fas Ireland - Irish national training and employment authority
www.fas.ie
va doresc o zi buna.
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
irlandeza spune:
Tu ai studii in domeniu facute in Ro ?
M-ar interesa si pe mine , pt. ca eu am terminat finante-contabilitate.
Noi 2 singurei
claudia_2803 spune:
Nu, nu am. Am terminat facultatea de textile, nu are nici o legatura. Dar cum aici nu sunt sanse sa gasesc ceva in domeniul asta ... ma reprofilez
. Sper sa gasesc si job cand termin cursul ca de nu ... e de jale
.
Claudia,
Melissa &
Laura
violetzyka spune:
Salut fetelor,
Amalia, imi pare bine sa te vad si pe tine aici
Aici o sa gasesti toate informatiile de care ai nevoie si o sa vezi ca Irlanda nu-i chiar asa de infricosatoare...Cred ca intotdeauna exista teama de necunoscut...
Mari, unde ai terminat facultatea ? Eu au terminar ISE-ul la Cluj, la Relatii Internationale...Ce lucrezi aici? Ai reusit sa-ti gasesti ceva in domeniu ?
Claudia, cum ti se pare cursul de la FAS ? Esti multumita ? Am vazut ca au si ceva cursuri online dar se platesc, nu stiu daca sunt aceleasi. Oricum, merita sa studiezi, poti sa gasesti un servici mai bine platit.
claudia_2803 spune:
Vio, in primele zile ma intrebam ce caut aici, ce m-o fi apucat sa ma inscriu la cursul asta? Eram speriata de toata teoria, termeni noi pentru mine si pe deasupra si in engleza ... unde mai pui ca profu' e din Kerry si are un accent de nu-l intelegeau nici irlandezii
.
Acum imi place, ma atrage. Deocamdata am facut doar "manual accounting and payroll". De saptamana viitoare incepem pe calculator, abia astept sa vad cum e.
P.S. Balantele sunt cele mai urate ![]()
Claudia,
Melissa &
Laura
irlandeza spune:
Vio , eu am terminat la Cluj , Fac. de Psihopedagogie , si la Baia Mare , un colegiu de 3 ani in finante-contabilitate. Amandoua imi plac , dar parca finantele mai mult. Si mai am si alte cursuri (1 an ), si daca imi ajuta Dumnezeu poate reusesc sa fac ceva . Deocamdata sunt la stadiul de idee.
Si sa sti ca nu lucrez in domeniu aici ( desi mi-as dori ), am venit cu work permit in alt domeniu , care nu-mi place in mod deosebit , dar deocamdata nu am ce face , nu prea ma pot misca . Sa vedem ce-o fi din ianuarie 2007.
As face si eu un curs ca si Claudia , dar cred ca trebuie sa platesc.
Voi cum ati ajuns aici ? Daca puteti spune , binenteles. Si aveti rezidenta deja , cetatenie ? Daca credeti ca-s indiscreta , nu-mi raspundeti , ignorati intrebarea.
Noi 2 singurei
claudia_2803 spune:
Mari, eu zic sa te duci la un FAS le explici care este statutul tau aici si intrebi daca ai voie sa faci cursuri la ei.
Noi avem rezidenta ca si parinti ai unui copil irlandez (Laura are cetatenie). Melissa s-a nascut dupa ce ei au schimbat legea si nu i-au dat cetatenie 
Claudia,
Melissa &
Laura
irlandeza spune:
Am sa merg Claudia . Cineva de la servici mi-a spus despre o scoala de conta , dar e 2 ani.Si trebuie platita , dar e f. ieftin ca e finantata ......nu stiu de cine. Cursuri de seara , si as avea sanse sa lucrez intr-o firma mare , poate cu o recomandare de le cineva de acolo. Deocamdata ma gandesc cum e mai bine de facut.
Ce mai fac fetele ? Le place la gradi ?
Noi 2 singurei
Rony spune:
va rog sa-mi spuneti si mie cum functioneaza sistemul medical acolo; ma intereseaza mai ales pentru fetita mea care are 1 an si 10 luni;