crese particulare?
Raspunsuri - Pagina 3
MichelleT spune:
Pai sa-ti spun cum e la noi la cresa….
Noi avem 2 mandreti (acum 1.4 luni) si au inceput cresa la 11 luni.
Noi am fost inainte sa vizitam 2 crese (ca numai 2 erau in localitatea nostra care sa accepte copii de le 6 luni-restul accepta de la 2-3 ani in sus). Le-am vizitat pe amandoua, si am fost plimbati prin toate camerele-si am vazut cum stau copii pe grupe, cam ce fac, am vazut bucataria, curtea/gradina de joaca. In final am ales-o pe cea care ne-a placut…ca avea camerele mai mari si aerisite, culoarele mai largi, gradina de joaca cu leagane, tobogane, mai apropape de casa, si parcare in fata.
La grupa la care sunt ei-adica pana sa mearga in picioare-sunt 3 copii la o ingijitoare, sin u au voie mai mult de 9 copii/zii-asa e legea. Pe masura ce copii cresc creste si raportul.
Noi primim zilnic niste rapoarte tipizate, ce au mancat de fiecare data, de cate ori i-a schimbat si ce au facut, de cate ori au dormit si intre ce intervale, daca au avut medicatie si de cine i-a fost data. Pe masura ce cresc vom primii un raport saptamanal si apoi unul pe luna.
Noi ducem laptele (daca mai sunt pe formula) pampersii si servetelele umede.
Gradinita este particulara cu program de 8-18 timp de 51 sapt/an.(un avantaj pentru cei care lucreaza)
Pretul este de 600£/copil pe luna-discount 10% daca duci 2 si de 15% daca duci 3 (dar full time). Ne-avand nici un ajutor pe aici am fost nevoiti sa-I dam la cresa. Variante ar fii fost…sa stau eu acasa cu ei pana la 4 ani cand merg la scoala…..sau trimisi acasa in RO!!-exclusa!!!!
Cu imbolnavirile am dus-o mai greu la inceput-la 2 saptamani dupa ce au inceput (au inceput in iulie, noi crezand ca este mai bine vara si nu vor raci) Sandra a cazut rapusa de varicela….apoi Andrei de oreion…..varicela…raceli…dar de-alea naspa de tot..cu febra de 40-primele 6 saptamani si eu si sotul ne-am luat cate 2 saptamani fiecare de concediu. Intrasem la banuieli…..cum o sa ne mai descurcam daca nu mai avem concediu…ca nu exista decat varianta de fara plata. Dar in conditiile in care gradinita tot o platesti fie ca tii copilul acasa sau il duci…cum acopeream gaurile.???? Acum mai trag cate o otita cam 1 data pe luna…sau un rosu in gat….ii tinem acasa 1 zii (pana incepe sa sa-si faca efectul antibioticul) si apoi la cresa…..nu dati cu rosii…ca asa am vazut ca fac toti parintii pe aici…ii trimit cu tuse…conjunctivite….Adevarat ca acum fac forme mai usoare…la inceput Andrei facea febra de 40 scurt…de ma chemau de la gradi sa-l iau…iar cand ma duceam il gaseam in fata ventilatorului…gol pana la pampers si blegit de febra…..acum nu mai face mai mult de 38.5-39. Ii dadeau fetele calpol….darnu-si facea efectul.