crese particulare?
Raspunsuri - Pagina 2
mamimoni spune:
Buna! Poti sa-mi trimiti si mie adresa sau telefonul acestei crese/gradinite?
Mamica lui Vlad (un an si sapte luni)
mina spune:
salut
va rog, imi puteti da si mie adresa de web a acestei gradinite? Eventual pe PM. Multumesc anticipat
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
M.D.A. spune:
Buna ziua,
Ma intereseaza o cresa particulara in Pitesti. Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns? am un baietel de 1 an si 7 luni. l-am inscris la o cresa de stat,dar din pacate nu i-am facut bine lui si nici noua parintilor. Copilul dupa 2 zile de mers la cresa a racit, a urmat o perioada de stat acasa. Mi-am zis ca se intampla, ca pana isi completeaza flora microbiana unul de la celalalt mai poate raci usor. era viral. Dupa inca 4 zile de mers la cresa, ,a cincea zi a spatamanii trecute am luat copilul foarte racit. Noaptea temperatura 39,zilele de week-end la fel. Copilul a facut o bronsita. Saptamana aceasta v-a sta acasa, dar caut o cresa pt saptamana viitoare. Fiul meu nu a fost bolnav pana la aceasta varsta.
multumesc.
mamimoni spune:
Buna! Anca, te rog da-ne si noua adresa sau nr. de telefon al cresei la care merge Luiza. Am vazut pozele si mi se pare interesant. Desi Vlad (un an si 7 luni) are doua bunici care ar fi amatoare sa se ocupe de el cand voi incepe eu serviciul, eu cred ca ar avea mult de castigat de pe urma relationarii cu alti copii. Iti multumesc, Monica, mama lui Vlad
vrabiuta spune:
mamici dragi... fetita mea a fost bolnava, asa ca nu am mai intrat sa va raspund.
miercuri ma duc sa vad la fata locului gradinita (ca stiti cum e, vizita personala la fata locului e sfanta). o sa intru dupa aceea pe forum si o sa va spun exact care sunt conditiile.
pupici
foto
NANU spune:
Eu l-am avut pe baiat la Ciobanasului este cresa de stat ,am fost multumita de conditiile de acolo si de ceea ce a invatat.
ankalaura spune:
Salutare si scuze pentru indelungata absenta, dar si fata mea a fost cam bolnava.... plus alte milioane de ocupatii de familie.
Celor care au intrebat, le-am trimis doua cuvinte pe PM sau mail, cine nu aprimit, sa ma traga de urechi.
Pe scurt, ce mai pot sa spun despre alegerea unei gradinite / cr4ese pentru copilul mic, mai bine zis foarte mic!
Intr-adevar, primul criteriu pentru multi este suma pe care trebuie sa o platim. Am auzit pareri conform careia - "Cum sa dau atatia bani pe luna?? Da' ce e la facultate?" Eu una, as prefera sa faca gradinita privata si facultate de stat, dar ma rog. aici depinde de prioritatile fiecaruia. Unora nu li se pare mult sa dea mai bine de jumate de salariu pe gradinita, altora li se pare mult si daca taxa este de doar 10% din venituri, samd. Dar nu asta vreau sa va spun
Vreau sa spun ca imi momentul in care alegeti o gradinita, depinde si ce varinata "de back up" dispuneti.
Programul, vacantele, imbolnavirile... toate astea conteaza. Eu sunt multumita de o gradinita privata pentru ca nu au vacante. Pentru ca nici eu nu am concediu, si nici nu avem pe nimeni aproape. Mai sunt multumita ca acolo mananca suficient, incat doar UNEORi seara mai trebuie sa ia cina acasa. Singurul minus aici e ca trebuie luat copilul la 5 juamte. Era mai bine la 6, dar... asta e. Apoi, locatia. Nu te poti duce la 20 de km cu gradinita. Nici aproape de casa nui e ok, decat daca muncesti doar 7 ore pe zi. Iar langa serviciu,.. ce faci daca iti dai demisia? Iei copilul dupa tine? Cel mai bine e la mijloc, intre mami si tati, repet, daca nu exista back up bunica sau bona suplimentara. Ce am vrut sa spun cu imbolnavirile. Aici pot duce copilul daca tuseste. Fireste, nu il pot duce cu temperatura sau altceva mai complicat. Dar daca e o simpla raceala, ii duc tratamentul adecvat si duc copilul! Daca ar trebui sa stau acasa de cate ori ii curge copilului nasul, pai m-ar da stia afara urgent! Asta e, din pacate, sunt ocpii, toti se imbolnavesc. Pentur back up de urgenta, se suie mama in tren si se prezinta la Bucuresti.
Cam asta cred.
In orice caz, exista multe diferente intre ce activitati are un copil la cresa de stat si cea privata - fara suparare, am mai spus-o, nu este ca sa laud sistemul privat, ci ca sa critic o parte din sistemul de stat, unde aproape majoritatea nu se mai intereseaza de nimic! Va pup ca e noapte!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare
mamimoni spune:
Draga Anka, multumesc pentru precizari; din pacate nu am primit mesaj de la tine (posibil din vina mea - fiind un nou explorator al forumului, abia acum m-am gandit ca ar trebui sa verific daca este activata posta); te rog mult daca ai timp sa-mi trimiti si mie adresa/ nr. de telefon al cresei la care merge Eliza (careia ii urez sanatate). Iti multumesc
Sanatate si fetitei tale, Vrabiuta; asteptam impresii despre cresa.
vrabiuta spune:
buna seara
am fost la cresa, mi s-a parut ok.
deocamdata nu mai sunt locuri in grupa mica, dar am inteles ca este posibil ca in primavara sa treaca cativa copii din grupa mica la grupa mijlocie. ramane de vazut.
am fost intre timp si la gradinita little one, care mi s-a parut ok, are si pretul mai bun. varsta minima la ei este de 1,6 ani, asa ca noi nu ne calificam.
o seara buna tuturor.
foto
Naty spune:
anca sunt total de acord cu tine.
Poti sa ne spui, te rog, in ce zona e cresa?
Si la ce ora incepe programul? De etrminat, inteleg ca la 5,30.