Copilasi de iulie-august 2004 (121)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Mai mai ce copilasi frumusei frumusei....

eu azi sunt nervoasa... pe niste benzinari nesimtiti care au umblat la pompe .... deja i-am reclamat la opc, nu ca m-ar fi inselat f mult, dar.... dece sa ma fure????

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Da, Roxi, am prins vreme foarte frumoasa - doar simbata am prins de 2 ori cite un "shower" scurt (ti-am spus ca eu mereu am avut noroc de vreme frumoasa la Londa, si uite ca s-a confirmat si de data asta ).

Mai, ce spuneti de gripa asta aviara??? Dimineata am auzit la radio ca s-a confirmat prezenta virusului in Rom - pasarile de la Ceamurlia au murit de acest virus... Chiar nu stiu ce ar trebui facut - dr. lui Stefan mi-a spus sa-i dau un medicament de la Boiron care creste imunitatea, dar trebuie sa o sun din nou ca am uitat cum se numeste...

Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
33 ani, zodia: gemeni

Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEABANICA spune:

Buna!

Tocmai ce-am vazut si eu conferinta,intr-adevar pasarile de la Ceamurlia au murit de gripa aviara,nu stiu ce sa zic si nici macar ce pozitie sa adopt...ne facem antigripalul si fierbem puiul mai mult...la naiba ca se ingroasa gluma

Am vazut pozici cu baietei frumusei,Luca,Stefanut si Patrik,ce generatie reusita,.

Caro,ce face micuta,cum e ochisorul?
Feli,voi cum ati trecut peste noapte,cu muci sau fara?
Olivia,sanatate Lucaciului.

Sabina vine acasa,va multumim! www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57651" target="_blank"> aici

Andreea mami de ingeras Alexia Elena-12.08.2004
poze vechi poze noi

"In aceeasi limba toata lumea plange,
In aceesi limba rade un pamant..." Grigore Vieru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

`neata! s-a confirmat gripa aviara la noi??? dumnezeule! iaca acu deschid si io teveu`, mama, ce an de rahat!
kim, ai dreptate, citisem de usa de carton da` nu se lega cu statu`n baie a lui mp timp de 8 ore, de aia nu am luat-o-n serios. pupici lui uka, sa-i treca raceala.
gabriela, nu poci ca sa vaz, nu stiu de ce.
lia, sunt in tandem cu roxana, io demult te tot bat la cap cu plecatu`n lumea mare, pin ` la urma tot te determin, asa de la distanta, s-o faci. hai, pupici, bine ca te-ai mai linistit.

Carmen,Ilinca&Ionut

tzucurei de tzucurei

Mergi la inceput

Chiar asa,Carmen,un an pagubos si inca nu s-a incheiat...oare ce ne mai asteapta

Sabina vine acasa,va multumim! www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57651" target="_blank"> aici

poze vechi poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

va salut din imparatia vomei:D (cristal seamana fieta cu mine vaz ca:D) ma nerfeaza catrina ca intra dupa mine la baie si dupa ce termin de debordat imi intinde biscuitu ei...ceea ce genereaza, evident, o noua serie de icnituri. f funny pt ea...

AndreeaB pe bune ca a fo Roamnika saraca trecuta prin apa, foc si boli nu ne-a mai ramas decit sa se detoneze vreunii ca sa avem si artificii in aceeasi nota depresiva...
_-----------_

va urez o zi minunata. eu o sa incerc sa ies la joaka cu mielu ca cica vin ploile care nu se vor termina pin la Craciun:(

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58070" target="_blank">Cum arata mama mea?

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57873" target="_blank">De la inima la inima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

pe mine ma ingrijoreaza foarte tare chestia asta cu gripa aviara, Victor e mic mic si nu pot sa-i fac vaccin, dar el merge la gradi, in colectivitate.... offff .... eu de obicei nu intru in panica asa cu una cu doua, dar azi... nu stiu, nu-mi suna deloc bine ce se intampla... si partea mai nasoala este ca la noi int tara educatia sanitara e la pamant, la pamant...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

e super aiuea faza asta cu confirmat-neconfirmat. pe min ma scoate din minti necomunicarea dintre ministerul sanatatii si celelalte autoritati.
acu sa o spunem pe aia dreapta in mod normal nu se ia prin consumul carnii. fiind virus transmiterea este pe cale aeriana, respiratorie. de aia masnifestarile sunt de gripa, complicate ulterior cu pneumonii. deci...de asta nu avem a ne teme.
dar Andries a pus punctul pe "i". lipsa educatiei sanitare este teribila....si de aici panica, isterie, sau dimpotriva reactii de genul "io ce mai maninc daca imi omorati gainile?". nu spun ca oamenii aia nu au dreptate dar ce te faci ca tre sa le explici ca daca nu le omori gaina...mor altii? si revin la ciuda mea pe MS care in loc sa dea avertismente serioase, cu liste de masuri de precautie, etc, actioneaza orbeste.
una peste alta....aiurea.
Papadik, maninca biscu de la Catri ca poate nu mai vomitezi....

Mergi la inceput

offf,nu numai educatia sanitara e la pamant,la noi,ci tot,tot...eu ma ingrozesc,autoritatile par stapane pe situatie,dar....ce-i mai grav,ca oameni nu realizeaza pericolul,chiar o auzeam pe o tanti la tv,adineaori,spunea:"las domne ca au mai murit gaini si anu'trecut,acu s-au gasit astia sa ni le omoare pe toate"....oameni nu stiu ce este de fapt si cand or realiza se va instaura panica,offff...

Da Papa,vine si nenea Bin si ne da o artifica ca sa incheiem anu' cum se cuvine

poze vechi poze noi

Mergi la inceput

iata ce ne spune ministerul sanatatii

Esential

Cum sa ne ferim de gripa aviara

Ministerul Sanatatii a dat publicitatii, sambata, mai multe masuri pentru prevenirea aparitiei imbolnavirilor populatiei prin gripa aviara.

- spalarea cu apa si sapun a mainilor dupa contactul cu pasari ;
- solicitarea autoritatilor sanitar-veterinare pentru colectarea cadavrelor de pasari si eventuala sacrificare a celor vii contacte;
- interzicerea consumului de pasari care au fost in contact cu pasarile infectate/moarte precum si a oualelor de la pasarile infectate;
-evitarea contactului cu suprafetele sau obiectele contaminate cu dejectele pasarilor;

Totodata, localnicii din din Tulcea si din judetele limitrofe trebuie sa tina pasarile inchise in curte. Se impune evitarea contactului cu pasarile moarte.

Daca acesta este absolut necesar, persoana trebuie sa se spele imediat pe maini cu apa si sapun ori sa se dezinfecteze cu alcool.

Carnea cruda de pasare trebuie separata de cea preparata, iar tacamurile nu se folosesc de la un produs la altul. Gospodinele care gatesc mancaruri pe baza de carne de pasare, trebuie sa poarte manusi, avertisment valabil si in cazul in care carnea este congelata.

Satenii nu trebuie sa manance pasare in zonele aflate in carantina. In restul tarii, carnea trebuie gatita la o temperatura de peste 70 de grade celsius.

Nu se folosesc oua crude sau moi in creme ori salate. Pasarile din parcuri si gradini nu trebuie atinse. In orice caz, oamenii din zonele afectate trebuie sa se vaccineze impotriva gripei umane.

Medicii au facut aceasta recomandare pentru a evita producerea unui virus hibrid care ar putea aparea la om, in contactul cu gripa aviara. Virusul ar putea evolua in mod periculos cu efecte devastatoare atat pentru populatii restranse cat si la nivelul unei tari ori continent.

Transmiterea virusului si netratarea lui duce la pandemii - adica epidemii de amploare care provoaca un numar mare de cazuri grave de imbolnavire si care are o mare rata a mortalitatii.

-evitarea automedicatiei in situatia aparitiei unor simptome de infectie acuta respiratorie, stare febrila, si solicitarea unui consult medical.
Acest material poate fi preluat doar cu citarea sursei HotNews.ro

sursa:HotNews.ro, 08 oct 2005

poze vechi poze noi

Mergi la inceput