Numele copilului scris pe hainele de la gradinita
Sint intr-o mare dilema : directoarea gradinitei unde merge Ana a instituit o noua regula (pt. noi, ca in general nu-i noua...) -- toti copiii trebuie sa aiba inscris numele pe saculetul cu haine si pe hainele cu care vine la gradi.
Na belea! Acu' io imi aduc aminte din copilaria mea cit timp petrecea biata mama sa coasa pe hainele noastre numele intreg, da' ma gindesc ca poate lucrurile au evoluat de atunci si c-or fi niscaiva metode mai moderne si (evident) mai putin consumatoare de timp... Asa ca rugamintea cea mare e daca n-aveti idee cum as putea sa-i scriu numele copilului pe hainute (ma gindesc la ceva gen etichete sau ceva cu "arici", etc...)
Multumesc.
Carmen
Freia spune:
te duci la o din aia de imprimat tricouri cu numele Anei scris intr-um word de mai multe ori pe pagina, il imprimi pe un material de bumac si il tai acasa, il "lipesti" pe haine cu fieru de calcat si hartia aia speciala de lipit pt haine. iti arat io cum e hartia aia, se gaseste la mercerii
Freia si Alexa
Alina spune:
Aici,in toate gradinitele se cere ca numele copilului sa-i fie trecut pe haine,pantofi,saculet ca urmare majoritatea hainelor au o bucata scurta de panglica unde se scrie.
La fel poti face si tu:cosi pe fiecare geaca/trening o panglica de 2/0,5cm pe care scrii numele.Eu am scris cu markerul de cd-uri si vad ca nu s-a dus dupa spalare.
Pe saculet,daca ai timp,poti scrie dupa sablon cu culori speciale pt asa ceva,sunt rezistente la apa.
Alina
gabibarta spune:
la noi nu se scrie numele pe nimic, si niciodata nu s-a pierdut si nu s-a incurcat nici o hainutza. O fi meritul ingrijitoarelor si a eductoarelor, nu stiu... Insa unde am fost la cresa, trebuia sa scriem numele inclusiv si pe pampersi, era haios, venea fata acasa si pe scutec scria numele ei, iar fiul meu a zis ca de fapt toata chestia e pt ca ingrijitoarele daca uita numele copilului, numai se uita la scutec si isi aduce aminte
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta
iileana spune:
Freia, poti dezvolta, te rog, ideea? Cum arata hirtia aia, unde se gasesc locurile de imprimat tricouri? Se mai pot dezlipi dupa aia?
Eu am ales metoda leneshului: pentru saculetz - scris numele cu markerul pe o bucata de elastic lat si teapan si apoi cusut in 6 puncte pe sac; pentru haine - pur si simplu scris cu pixul pe eticheta. Dar si asa, tot se mai incurca ...
Dar ce spune Freia e mult mai elegant, ca sa zic asa.
Mama nu numai ca broda numele, dar pe sac si prosopel si nu pe mai stiu ce broda si o veverita cu tot ce-i trebuie, coada, ochi din margelutze...(veveritza fiind "emoticonul" meu la vremea aceea). Asta arta! Ce vremuri, ce oameni...
Am incercat si eu sa cos numele, dar m-am incurcat la literele cu rotunjimi, la "U","D","O","R" si a iesit ca naiba. (ANA e mai usor de cusut!!!!) Am incercat apoi numai cu initialele, "T"-ul a iesit cum a iesit, dar "G"-ul de la numele de familie..groaznic..brrrr...am descusut imediat. Noroc ca de scris cu pixul scriu frumos.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
Freia spune:
din aia de imprima tricouri erau si prin Mall.
banda aia e o chestie subtirica, lata de 3cm si lunga de cat vrei sa cumperi. ii zice banda termocolanta sau termoadeziva.
personal asa as facedecat sa stau sa cumpar material , sa il tai, sa scriu cu markerul numele copilul si sa ma apuc sa il cos la haine.
parerea mea.
Freia si Alexa
iileana spune:
Multumesc, Freia, am sa caut precis!
quote:
Originally posted by Freia
personal asa as face decat sa stau sa cumpar material , sa il tai, sa scriu cu markerul numele copilul si sa ma apuc sa il cos la haine.
Absolut. Eu ziceam de scris cu pixul direct pe eticheta hainei, aia de-ti zice firma sau cea cu la ce temperatura se spala, etc. In plus, unele hainute mai destepte au chiar o eticheta speciala cu "name" unde poti completa. Cu pixul.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
tata lu Toma spune:
Daca aveti curaj va fac cunostinta cu soacra-mea; brodeaza de nota 20.
v
ps.Carmen esti sigura ca trebuie pe toate lucrurile ? La Toma e vorba doar de saculet si de pijamale.
_
Sunt moderator dar ma tratez
Otilia spune:
Eu am cumparat un marker special de scris pe hainute. Scrii numele sau ce vrei tu (desene etc.) si apoi se calca putin cu fierul. Ii scriu numele pe eticheta (unele firme pentru copii mai smekerite - ca de exemplu "Petit bateau" - fac etichete speciale cu loc pentru scris: "Nume:.....")
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
crini spune:
Si noua ne-au cerut numele scris, dar nu pe toate hainele, doar pe schimbul care se lasa acolo. Eu le-am scris cu pixul.
In paranteza fie spus, tot a ramas fara sortulet, mi l-a adus o mamica dupa cateva luni, cand deja avea altul, spunandu-mi ca l-a luat din greseala si cand sa-l spele a vazut numele.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
Pegasis spune:
Deci: am retinut propunerea cu banda termoadeziva -- freia, unde anume in Mall o gasesc? Suna destul de promitator...
tatic, am retinut oferta cu soacra. Daca nu merge cu metoda de mai sus imi pui si mie o pila, da? Si exprimarea tipei a fost "pe hainele pe care le imbraca la gradinita" ... de parca ne imbracam in aceleasi de fiecare data...
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)