Ce se intampla daca intrerupi antibioticul

I-am dat antibiotic lui Albert astazi ptr. ca am fost cu el la medic, mi-a zis ca are rosu in gat, in fine. I-am dat odata la ora 3. Ar trebui sa-i dau la 11. Copilul nu mai are nimic, e vesel, nu are febra, nu pare sa aiba ceva. Ma gandeam sa nu-i mai dau, sa mai astept pana maine sa vad daca mai afce febrain noapte asta. Ce se intampla daca am inceput sa-i dau ?? Chiar ma tot intreb cum functioneaza antibioticul asta . Stiu ca daca incepi sa-i dai, trebuia sa-i dai cel putin 5 zile ca sa moara virusul. Daca ii dai mia putine zile ce se intampla? Stie cineva exact care e riscul???
Ajutati-l pe Mihaita
Monica si
ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 ) Album Albert
Raspunsuri

Freia spune:
virusache se "impriteneste" cu substantza activa din antibiotic si devine mai puternic. si cand incepi iar sa ii administrezi antibioticu nenea virusache ii zice lu substantza active: salut prietene.
cu alte cuvinte: nu faci decat sa ii dia posib virusulii sa se intaeasca si sa numai reacyioneze la antibioticul respectiv. asta inseamna drum inapi la med pt alt tratament si risti sa slabesti rezistemtza imunitara a organismului copilului.
sanatate,
p.s. sper ca nu te-a suparat glumitza mea de la primul paragraf
Freia si Alexa

Rufus spune:
Trebuia sa te gandesti inainte la asta. Antibioticul se da la trei zile de febra (asa, ca o regula primara). Altfel, mai mult decat Freia nu am ce spune.
http://community.webshots.com/user/tora97

denizel spune:
anda, ca o completare a celor de mai sus, daca ai inceput, da-i-l cel putin 3 zile.
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

roxanaz spune:
fara suparare fata de Freia si Rufus, dar nu e vorba de virus daca dai antibiotic, ci bacterii. virusurile nu reactioneaza in nici un fel la antibiotice ca-s alte "animale".
on topic: daca intrerupi administrarea antibioticului cind tie "ti se pare" ca copilul e ok atunci substanta activa nu isi face efectul asupra tuturor stagiilor de dezvoltare bacteriana, rezultat: raman spori (care in aceasta etapa nu sunt distrusi de antibiotic) care apoi prolifereaza si reapare infectia. asa ca da-i minim 5 zile, maxim 7, depinde de sfatul medicului.
Roxana

aramona spune:
DRaga Monica...
La varsta asta medicii prefera sa nu riste si prescriu foarte rpd antibiotice...nu ne-ai spus ce ti-a dat!
Daca i-ai dat o singura doza...si ai intrerupt...e ca si cand nu i-ai fi dat...
Subscriu la spusele Roxanei...vorbim de bacterii...
Daca e antibiotic ce are la baza amoxicilina...e destul de tare...la un moment dat utilizandu-l des si neadecvat situatiei, organismul va fi imun la el si vei incepe sa-i dai antibiotice din ce in ce mai tari...
Daca e gen "sumetrolim" (biseptol/cotrimoxazol..etc...), deci o sulfamida...e ceva mai "soft"...nu strica sa continui...
Dar pe de alta parte, daca te hotaresti sa nu-i dai, poti incerca la farmacii sa gasesti siropele antiseptice pentru gat, decongestionante, etc...
Mare atentie insa, netratate, aceste banale "raceli" te pot readuce in vizita la medic...
Sanatate tie si lui Albert! Ramona si
Maysa (27 ian. 2004)
Poze cu Maysa-"Duracell"

anda141 spune:
Multumesc de raspunsuri.Pana la urma i l-am dat, nu am intrerupr, m-am gandit ca apoi nu-si va mai face efectul. Ii dau Ospamox, dr. zice ca e un antibiotic slab. Albert se simte bine acum, nasul ii mai curge.
Ajutati-l pe Mihaita
Monica si
ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 ) Album Albert

roxanaz spune:
faci foarte bine ca ii dai in continuare. medicul are dreptate, e un antibiotic destul de slab - avantajul este ca are spectru larg de actiune. sanatate!
Roxana

Mirela72 spune:
Oprind antibioticul inainte de vreme, risti sa nu se vindece copilul iar in al doilea rand sa se realizeze o anumita "selectie" a germenilor rezistenti fata de acel antibiotic, si pasul urmator va fi sa fii nevoita sa-i administrezi un antibiotic mai "puternic".
In cazul virozelor nu se administreaza antibiotic, decat daca exista o suprainfectie cu bacterii, antibioticele nu actioneaza asupra virusilor, cu exceptia Doxiciclinei care e activa pe anumiti virusi mari dar care nu se poate administra copiilor sub 7 ani din cauza colorarii danturii definitive.
Mire-mama de fetita frumoasa

Roxana_G spune:
Nu iti pot spune mai mult decat au zis fetele, insa subscriu la acestea. Doamna doctor a insistat in cazul Alexandrei sa nu intrerup antibioticul mai devreme de 5 zile.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
]