mama in spania-copii in romania

mama in spania-copii in romania | Autor: ioana73

Link direct la acest mesaj

Hi,

am sa va povestesc cate ceva despre sora mea(suntem surori dupa tata) din spania si poate ne puteti ajuta cu ceva sfaturi:

sora mea locuieste de 5 ani cu acte in regula in spania.
e casatorita si are doua fete. sotul si fetele sunt in romania.in urma cu 5 ani au plecat impreuna(fara fete)in spania si dupa ce a trecut perioada de concediu el s-a intors caci nu-si gasise asa repede ca ea de lucru.
pe cea mare a avut-o pana in urma cu cateva luni tatal ei, iar pe cea mica a crescut-o bunica(mama lui sora-mea). acum sunt amadoua fete la bunica.
sotul ei a tot vrajit-o ca o sa mearga si el in spania. ea ia pregatit toate actele ca sa mearga, ea gasit si de munca, dar se pare ca tipul nu mai pleaca ca nu poate sa se desparta de mama lui si ca in spania se munceste nu se joaca. el e un betiv cu traditie, face scandaluri si se lasa si cu batai.
de aia nu a mai vrut aia mare sa stea cu el si sa dus la bunica.

ea ii trimitea bani atat timp cat au mai avut rata pentru un credit ce l-au luat cand si-au luat casa si pentru fata cea mare care a fost la el.
acum de cand fetele stau la bunica, sora-mea ii trimite bani nur bunicii pentru fete si lui nu-i mai trimite nimic, caci creditul e achitat si fetele nu mai sunt la el.
de aici a inceput scandalul si amenintari prin telefoane.

ea nu poate sa mearga in tara doar in ianuarie caci nu are concediu pana atunci si nici nu ar vrea sa-si piarda locul de munca.
el a amenintat-o ca baga divortul si ca o sa-i ia fetele.
fetele au 10 respectiv 9 ani. ele nu vor sa stea cu tatal lor din cauza betiilor si ca le pune la munca in gradina si la animale.

intrebarile ei sunt:
-ce trebuie ea sa faca ca sa nu-i poata lua individul asta fetele?
-poate sa le duca cu ea in spania si sa mearga acolo la scoala?
-cum trebuie sa procedeze in caz ca el baga divortul pana in ianuarie?
-poate sa faca ceva hartii cum ca fetele sa ramana in grija bunicii pana cand le poate lua la ea?

daca ati trecut careva dintre voi prin asa ceva, sau daca sunteti juristi si va pricepeti la cazuri de genul asta va rog sa-mi raspundeti, caci sora mea e disperata si nu stiu cum as putea-o ajuta mai ales ca eu stau de multi in germania si sunt complet rupta de legea romana.

va multumesc mullllllllltttttttttttt
ioana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Problema este simpla de tot cel putin teoretic.Nu mai discut de sora ta ci de sotie(mama), sot (tata) si copii lor.
1. Mama are acte in regula ipt Spania. Ce inseamna cu exactitate aceasta? Are:
a. cetatenie spaniola,
b. rezidenta spaniola
c. drept de munca pe teritoriul Spaniei?

2. Indiferent de raspunsul de mai sus exceptand punctul c. unde nu sunt sigur, in caz de divort care se pronunta in Romania copiii in proportie de 99.99% sunt dati in custodia mamei. Uneori se intampla sa se acorde custodia unui copil pt un parinte si al celui de-al doilea celuilalt parinte dar sunt cazuri rare. In proportie covarsitoare copiii ajung la mama lor. In cazul in care tatal nu are loc de munca sau are loc de munca dar nu face dovada unei posibilitati materiale mult superioare posibilitatilor mamei sansele de a i se repartiza copiii sunt nule. Prin faptul ca mama se afla in Spania in cazul in care un avocat ar invoca indisponibilitatea legala ca ea sa poata sa isi duca copii acolo ramane de vazut daca legislatia Spaniei poate sa fie de asa maniera incat acest fapt sa fie unul real. Dar chiar si in acest caz daca ar fi asa tot exista varianta pe care am lasat-o la urma prin care copiii sa fie repartizati bunicilor spre ingrijire daca tatal are o situatie precara, mama putand sa sustina material in mod inechivoc bunicii pt ingrijirea copiilor si daca (ATENTIE) copiii isi manifesta in mod direct dorinta de a fi in ingrijirea bunicilor optiune sustinuta si de dorinta mamei. E greu de combatut dorinat mamei+dorinat copiilor+sustinerea reala legala materiala a mamei contra dorintei tatalui + o situatie materiala inferioara a acestuia din urma.

Dupa mine nu va fi cazul dar sansele ca ei sa ajunga in ingrijirea tatalui sunt minime si pot fi spulberate usor de un avocat. Tatalui nu ii va ramane decat sa plateasca pensia alimentara pe care o va stabili justitia.

Cam asta ar fi.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput