Sunt racita si am un baietel de 2 luni si jumatate. Medicul de familie mi-a dat sa iau Ospamox
si paracetamol plus. Alex nu prezinta nici un semn de raceala. In casa cand intru in contact cu piticu' folosesc masca. Intrebarea mea este daca pot sa-l alaptez fara riscul de a-l imbolnavi si daca il afecteaza sau nu amoxicilina? A luat cineva Broncho-vaxom cat timp a alaptat? Broncho-vaxom se ia 10 zile pe luna, se face pauza 20 zile, tratamentul dureaza 3 luni si d-na doctor zice ca este mai bun decat vaccinul antigripal.
si
Alex (24.07.2005)
Eu am luat Ospamox, e unul din antibioticele permise cand alaptezi, dar am avut o infectie, nu o raceala; nu ai dat prea multe amanunte, s-ar putea sa fie realmente nevoie sa iei, s-ar putea sa fie un exces de zel al medicului, cum se intampla atat de des in Ro.
Despre Broncho-vaxon nu stiu ce sa zic, din cate stiu creste imunitatea si teoretic e bun, dar de ce nu citesti prospectul, ca la majoritatea medicamentelor se precizeaza daca sunt bune in sarcina/alaptat.
Sanatate!
Multumesc pentru raspuns Teodora.
Prezint urmatoarele simptome: tuse, raguseala si nas infundat. Sambata cand ma ustura putin gatul am luat Paragrippe (un medicament homeopat) dar nu prea m-a ajutat.
poti lua ospamox, important e sa te faci bine. Masca nu-i cazul sa o folosesti, pt. ca oricum cand o dai jos, virusii se raspandesc in aer in toata casa. Din moment ce alaptezi si iei si antibiotice, sunt putine sanse sa se imbolnaveasca bb.
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta
Si eu am luat amoxicilina si paracetamol si nu o data si nu i-a daunat cu nimic lui bebe. Si imi pare rau sa te dezamagesc (si ca trebuie sa o contrazic pe Gabi): de fiecare data cand am racit (adica de 4 ori), chiar daca am purtat masca si chiar daca am luat antibiotice, a racit si printesa...
Andra,de
printesa
(15 noiembrie 2004)
Linistita poti sa iei si Broncho-Vaxom si Amoxicilina in timpul alaptatului.
Mire-mama de fetita frumoasa