Va rog mult de tot, daca stiti sa ma ajutati cu un sfat. In caz ca am doua locuri de munca (unul la stat cu norma intreaga si unul la privat cu contract partial de doua ore pe zi) si am concediu de boala, este obligatoriu sa-mi iau acest concediu la ambele locuri de munca? La firma privata (cu 2 ore pe zi) nu se poate continua activitatea (deci sa fiu platita in continuare normal)? In caz ca nu se poate continua activitatea, cum fac cu formularul de concediu, la care din firme trebuie predat?
Va rog mult daca ma puteti ajuta cu aceste raspunsuri, voi avea niste probleme medicale in viitorul apropiat si nu stiu cum sa procedez. Mai ales ca la firma privata nu stiu daca se accepta intrarea mea in concediu medical.
ORDIN nr. 974 din 28 iulie 2004
......................
(6) In cazul in care se beneficiaza de concediu medical de la doi sau mai multi angajatori, primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalti angajatori se prezinta cele doua exemplare in copie. Si in aceste situatii angajatorii platitori au obligatia respectarii prevederilor alin. (4).
Gasesti detalii in sit-ul legislativ al lui Marius din forum.
Nu este obligatoriu sa prezinti certif medical la ambele locuri de munca. Il prezinti la locul de munca cu 8 ore si la cel cu 2 ore continui activ
DACA doresti sa ramai in medical la ambele locuri de munca, prezinti originalul la firma unde ai functia de baza si o copie la cealalta firma. In acest caz, ambele firme iti platesc indemnizatia de boala.
La varianta a doua din ce ti a raspuns cool mai adaug ca tb legalizate ambele exemplare si depuse la angajatorul unde ai contract de munca cu timp partial
Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri. Nu va suparati va rog ca mai intreb, am inteles eu bine, deci la locul de munca cu norma intreaga pot intra in concediu medical, iar in celalalt (privat, cu 2 ore pe zi) pot sa lucrez si sa fiu pontata in continuare? Deci nu e problema? Pentru ca eu asa as vrea sa procedez.