Ajutor - iritatie urata

Fetita prietenei mele, are un am si 2 luni si a facut o iritatie urata la pasarica.Au fost peste tot, unii au spus ca este dermatita de scutec, unii au spus ca e micoza, ciuperca. Nu mai stie ce sa mai faca.
A folosit urmatoarele creme dar fara folos:
Pimafucin
Crema preparata cu Eritromicina, Cutaden, Nidoflor
Panderm
Medacter - cu Miconazol
Violet de Gentiana
A fost chiar si la clina de dermatologie unde i-au dat Medacter-ul care a iritat-o si mai rau de s-a inrosit bietul copil pana pe piciorus in jos.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, o idee, ca nu mai stie biata fata ce sa se mai faca cu puiutul
Va multumesc
Cristina si bebelina
bebe Maria
www.babiesonline.com/babies/g/gandacelul/" target="_blank">pagina Mariei
Raspunsuri

Danna_36 spune:
Citeste ce am scris acum cateva minute ca raspuns pentru Freia la mesajul "Dermatolog urgent". In plus, pentru pasarica eu mai folosesc albastrul de metil, cu rezultate f bune.Daca iritatia e in faza incipienta nici nu mai e nevoie de altveva inafara de crema obisnuita a copilului,albastrul vindeca f. bine.In cazul vostru e deja prea tarziu cred, cu atat mai mult cu cat pielea e f.iritata si e posibil sa o usture rau de la albastrul de metil.
Sa auzim de bine,Danna

tomasa spune:
Uite, eu am o idee dar sincer imi este cam frica sa-ti spun ca nu cumva sa-i faca mai rau si sa se agraveze, Doamne fereste... Fiind vorba despre ceva destul de grav din cate spui tu eu cred ca tot un medic f. bun ar putea sa o ajute.
Totusi, fiindca vad ca nu a raspuns nimeni (si cam inteleg de ce, ca asa cum am spus si mie mi-e cam teama sa recomand ceva intr-un asemenea caz) o sa-ti dau 2 idei, in caz ca e dispusa sa riste desi, repet, nu stiu daca e o idee buna: o crema care se numeste Neopreol (unguent pe baza de untura de peste si antibiotic pe care noua ne-a recomandat-o doctorita Culcer inca din maternitate pt. iritatii si chiar in cazul unei eventuale fimoze, deci merge si la zone delicate cum e zona genitala) sau o crema nemteasca pe baza de grasime din lapte si extract de galbenele Melkfett Vaseline (cutia este galbena, cu niste flori rosii desenate pe ea si se gaseste in farmacii). Nici unul dintre aceste remedii nu e prea scump (pana in 100.000 lei).
Ce ii mai recomand e sa-i respecte o igiena intima super stricta (desi mai mult ca sigur deja o face)in perioada cat tine iritatia, cu scutecul schimbat f. des si spalat des cu mare grija, cu sapun special pt. copii, dupa care bine clatit cu multa apa.
Sanatate multa fetitei si sa ne tii la curent cu evolutia.
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor

Freia spune:
tocmai asta cautam si io mai devreme sa aflu ce poate fi, postasem un subiect cu unde gasesc un dermatolog urgent.
La noi a fost o iritatie nasoala care s-a remediat. numai ca a recidivat. Tratament am avut: Fucidin. Advantan Milk, Panderm, Cutaden, Panthenol, Violet de Gentiana, Albastru de Metil.
Azi am fost la dermato la Medansana si ne-a dat Pimafucin si Dermocrema.
Mi-a recomandat sa schimb sapunurile cu care o spal si sa iau SEBAMED, o crema de iritatie de scutec tot de la Sebamed.
La noi iritatia arata acum ca niste bubitze in care a fost lichid si a ramas fara lichid.
El zicea ca Neopreol nu mai ajuta fiind mai slab decat Fucidin si Panderm. A zis ca arata ca o candidoza dar nu este sigur, nu are scurgeri vaginale si nici alte simptome. Peste o saptamana mergem iar la control.
Fimea se scarpina si sta cracanata intr-una de durere.
Numai o las in daipers decat la pranz , pe strada si noaptea. Si la cresa ii duc chilotzei si pantaloni de schimb si o lasa libera sa faca pe ea.
Hainele mi-a zis sa continui sa i le spal sepaat si la 60 de grade si tot ce vine in contact direct cu pasarica sa le firb dupa spalare ca sa iasa bine detergentul din ele.
Daca la noi o sa aiba succes tratamentul revin si iti dau de stire.
Sanatate, ma duc sa spal fata la pasa cu noul sapun.
Freia si Alexa

nastasie spune:
noi am folosit o crema preparata in farmacii.imi pare rau ca nu deslusesc scrisul.e ceva cu talc, vaselina, apa de calciu, etc.dar intrebati la farmacii care fac preparate de crema special pt eritem fesier.eu si acum il dau dar pentru orice iritatie.
albumul meu
ziua marinei
adriana&razvan 01.11.2004

Freia spune:
nu s-a mai scarpinat deloc dupa ce am spalat-o cu sapunul ala si a reusit sa faca nani fara sa se cracaneze si sa stea cu manutza la pasa. abia astept sa se trezeasca si sa vad cum arata pasa. si sa ii fac iar baitza si sa o dau cu cealalta crema.
:)
Freia si Alexa

dely99 spune:
Am si eu o reteta de preparat pentru iritatii. Am avut si noi o iritatie groaznica la fundulet si in fata care chiar m-a speriat ca era asa urata ca a inceput parca sa i se manance un strat de piele si era rosu-visiniu. Am incercat cateva tratamente dar fara rezultat. Singura chestie cu care i-a trecut a fost un preparat din: cloramfenicol, vitamina A, vitamina B2, Vitamina E, Hidrocortizon acetat, susan de Peru, vaselina si lanolina si inca ceva dar nu reusesc sa descifrez acel cuvant. Daca esti interesata pot sa trec pe la farmacie sa intreb ...
Reteta nu a fost scumpa, in jur de 70.000 lei dar e o cutie marisoara. Crema este maro inchis si miroase a scortisoara putin. Poate ati folosit si voi... A inceput sa-i treaca dupa ce l-am uns de vreo 3-4 ori ca rana era urata tare. Si il ungeam dupa ce-l dadeam cu violet de gentiana sa-i dezinfectez locul.

Calinescu Lucia spune:
quote:
Originally posted by dely99
Am si eu o reteta de preparat pentru iritatii. Am avut si noi o iritatie groaznica la fundulet si in fata care chiar m-a speriat ca era asa urata ca a inceput parca sa i se manance un strat de piele si era rosu-visiniu. Am incercat cateva tratamente dar fara rezultat. Singura chestie cu care i-a trecut a fost un preparat din: cloramfenicol, vitamina A, vitamina B2, Vitamina E, Hidrocortizon acetat, susan de Peru, vaselina si lanolina si inca ceva dar nu reusesc sa descifrez acel cuvant. Daca esti interesata pot sa trec pe la farmacie sa intreb ...
Reteta nu a fost scumpa, in jur de 70.000 lei dar e o cutie marisoara. Crema este maro inchis si miroase a scortisoara putin. Poate ati folosit si voi... A inceput sa-i treaca dupa ce l-am uns de vreo 3-4 ori ca rana era urata tare. Si il ungeam dupa ce-l dadeam cu violet de gentiana sa-i dezinfectez locul.
daca nu te deranjeaza, multumesc
cristina si bebelina
bebe Maria
www.babiesonline.com/babies/g/gandacelul/" target="_blank">pagina Mariei

dely99 spune:
Am aflat ! Se numeste anestezina. si acum o sa-ti scriu mai pe larg si cantitatile:
cloramfenicol 1 g
anestezina 1 g
vitamina A 400.000 UI / fiola I (una)
vitamina B2 fiola I
vitamina E fiola I
hidrocortizon acetat fiole III
susan de Peru 10 g
vaselina si lanolina 20 g