o idee, va rog pentru amenajarea unei case
Buna!Cine m-ar putea ajuta la amenajarea unei case?Am vrut sa consult un designer dar ma costa enorm, asa cu banii aia imi pot cumpara o mobila de bucatarie.Daca se poate numai o idee, ma refer la amenajari interioare.Initial am vrut sa fac interiorul cu combinatia de culori galben pai cu portocaliu, dar ma refer la portocaliul acela spre rosu( culoarea somon).Cand m-am dus sa caut mobila de bucatarie ei nu au asemenea culoare, au un portocaliu cum este culoarea portocalei, ceea ce nu prea arata bine mobila cu acea culoare.Am vrut sa fac peretii galbeni si scafele culoare somonului.Dar acum ca nu gasesc culoarea aceasta m-am gandit sa las peretii galbeni, sa fac scafele din rigips culoarea somonului(am uitat sa spun ca bucataria este deschisa catre living)iar canapeaua , fotoliile, covorasul din living, perdelele si mobila de bucatarie sa fie rosii.Ce ziceti? E buna combinatia asta de culori?Mie nu-mi plac culorile inchise ,ma deprima, m-am gandit ca aceste culori sunt vesele.Va rog, astept o idee de la voi privind combinatia de culori in interior.
Nunta noastra-16 iulie 2005
mihaela&adrian16iulie2005
Raspunsuri
scarmanus spune:
Mobilele din pal facute la comanda vin de obicei in multe culori. Ai mei au facut o combinatie de mobila de bucatarie verde cu portocaliu, iar pe jos medin laminat verde, ai senzatia ca esti la picnic . Este bine echilibrata combinatia de culori iar ca sa nu "doara" ochii de atata culoare combinatia este echilibrata cu vitrine de sticla semi-mata. Pana si perdele a gasit mama in ton, degradeuri de oranj si verde.
Eu zic ca galbenul pai si portocaliul se apropie prea tare unul de celalalt, m-as gandi mai degraba la verde cu liliac, verde-fistic cu galben, brun-cafea cu verde-turcoaz, iaca idei. Depinde foarte mult ce mobila ai in casa si spre ce camera (ca si culoare, marime, luminozitate) se deschide bucataria ta, ca sa nu mai vorbim de accesoriile din camera, tapiterii, etc.
Spor la treaba si sa ne zici si noua cum a iesit.
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty
ardit spune:
eu mi-am facut bucataria portocaliu, unul misto mai pal, incerc sa fac o poza si sa ti-o pun, cert este ca e facuta pe comanda in romania, problema este ca trebuie sa comande placa intreaga atunci cand iti face mobila dintr-o culoare mai fistichie cum este asta, si nu ar fi problema dar ce te faci cand ai inundatie si se strica neste usi?! (cum tocma' mi s-a intamplat mie) sfatul meu.. e doua:
- nu face mobila sau peretii colorati, mobila colorata este mai greu de reparat, peretii colorati la fel
- pune covoare/draperii/perne/vaze/tablouri/statui/lampi/huse de mobila/corpuri mici de mobila colorate, la greu
- pune mai mult portocaliu decat rosu, rosu in timp devine un pic obositor si da un pic si o nota de.. felinar rosu, eu am dormitorul pe nuante de portocaliu: cuvertura de pat portocalie cu caramiziu, una dintre veioze portocalie in rest lemnul maro inchis, culori sobre care scot in evidenta accentele de culoare
si uita-te un pic in subiectele mai vechi, o sa gasesti multe idei
ileana spune:
Poti gasi culorile cautate de tine, la un producator care lucreaza cu Arabesque.
Iti recomanda sa te uiti intr-un catalog de PAL Egger, ( distr. Arabesque) si sa cauti Tropika Paprika ( somon)si Tropika Vanilla ( galben, sa-i zicem).
Arata superb impreuna, nu par "de plastic"...
A si crede-ma stiu ce vorbesc si nu cer nici un bam....
adrienne12 spune:
draga mea fa o cautare dupa "better home and garden" pe net si sau "the painted house" si sau interior design. O sa vezi atitea incit o sa ai de unde te inspira. Si eu zic sa nu te grabesti cu mobila. Ai mei mi-au zis ca au auzit la tv la stiri ca IKEA va construi magazin in Ro. Tipii au mobila f. moderna si f. frumoasa.
Oana_B spune:
Da' cum e culoarea aia portocaliu somon ca io stiu ca carnea de somon e roz. N-aveti un link de inspiratie?
Oana_B
Freia spune:
quote:
Originally posted by adrienne12
draga mea fa o cautare dupa "better home and garden" pe net si sau "the painted house" si sau interior design. O sa vezi atitea incit o sa ai de unde te inspira. Si eu zic sa nu te grabesti cu mobila. Ai mei mi-au zis ca au auzit la tv la stiri ca IKEA va construi magazin in Ro. Tipii au mobila f. moderna si f. frumoasa.
pe bune? adica chiar vb serios?
Freia si Alexa
Alecsia spune:
quote:
Originally posted by Freiaquote:
Originally posted by adrienne12
pe bune? adica chiar vb serios?
Freia si Alexa
Si eu am auzit ca Ikea vrea sa construiasca in Romania. Dar nu mai stiu de unde.
"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."
Mihaela
Catalin spune:
Exista cel putin 3 discutii similare deschise:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32351&whichpage=2" target="_blank">Amenajarea casei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46833" target="_blank">Amenajare apartament
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47820" target="_blank">Amenajarea apartamentului de bloc!
Va rugam folositi optiunea de cautare inainte de a posta un nou subiect! Multumim!
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Catalin" target="_blank">Catalin
Think pink!