Chist ovarian
Raspunsuri - Pagina 4
gudinde spune:
quote:
Originally posted by Bratu Monica
Nu stie nimeni unde-l pot gasi pe domnul dr.Silviu Predoi?
Monikka
La Medlife. E seful sectiei de materno-fetala. Poti sa-i suni daca nu ma crezi
Uite-l si pe site: http://www.medlife.ro/cv_medici.php
Bratu Monica spune:
Mii de scuze!
M-am uitat doar la ginecologie si nu am ajuns pana acolo!
Multam fine!
Monikka
paulina0183 spune:
Eu am fost operata de chist ovarian la varsta de 15 ani.
Am as vrea sa stiu si eu daca cineva a avut variatii de greuta.Eu am luat dupa operatie 15 Kg,iar dupa cativa ani le-am dat iar jos(fara vreo cura de slabire sau sport)Kg de am ajuns la 50, am ramas la acesta frumoasa gretate timp de vreun an jumate si apoi a aparut fenomenul de ingrasare intr-o luna am pus din nou cele 15 Kg,iar acum ma chinu sa dau jos caci nu ma simpt in pielea mea cu aceste Kg in plus si nu reusesc de loc.
stie careva care ar fii cauza? eu am facut multe analize si nici un doctor nu a reusit sa-mi spuna de ce.
littlekitty spune:
quote:
Originally posted by paulina0183
Eu am fost operata de chist ovarian la varsta de 15 ani.
Am as vrea sa stiu si eu daca cineva a avut variatii de greuta.Eu am luat dupa operatie 15 Kg,iar dupa cativa ani le-am dat iar jos(fara vreo cura de slabire sau sport)Kg de am ajuns la 50, am ramas la acesta frumoasa gretate timp de vreun an jumate si apoi a aparut fenomenul de ingrasare intr-o luna am pus din nou cele 15 Kg,iar acum ma chinu sa dau jos caci nu ma simpt in pielea mea cu aceste Kg in plus si nu reusesc de loc.
stie careva care ar fii cauza? eu am facut multe analize si nici un doctor nu a reusit sa-mi spuna de ce.
Paulina, cu aceeasi problema ma confrunt si eu. In urma cu trei ani am fost si eu operata de chist ovarian; in prima faza, dupa operatie am slabit destul de mult (aveam si o anemie puternica), dar dupa un an, am inceput sa ma ingras desi mananc putin... Spre deosebire de tine eu nu mi-am facut inca analizele, dar cred ca ingrasarea aceasta este de natura hormonala...
Sper sa descopar cauza si sa rezolv problema cat mai repede.
violeta70 spune:
Buna fetelor!
Tocmai am iesit din spital, dupa o operatie de chist ovarian stang de 7,6 cm. La mine chistul era hemoragic. La fel aveam si unul pe ovarul drept, dar endometriozic, mai mic, de 3 cm.
Mi le-a rezolvat pe amandoua, fara sa-mi scoata ovarele. Doar a trebuit sa taie putin din ele. Practic a curatat tot ce insemna tesut bolnav.
La mine operatia a fost clasica, ca la cezariana, cu taietura. Luni fac o saptamana, si de ieri sunt acasa, urmand sa merg luni pentru scos firele.
Sincer, puteam sa mai merg si alti medici, sa cer alte pareri, dar eu imi doresc un copil si varsta nu-mi permite sa astept, am 37 ani si jumatate. Asa ca am preferat sa fac operatia. Cred ca cel mai important este sa ai incredere in Dumnezeu si apoi in medicul la care mergi.
Daca Dumnezeu vroia sa raman fara ovare, asta era. In calea sortii nu te poti pune, orice ai face.
Sper sa nu fi suparat pe nimeni, dar dupa mine, mersul la multi medici, si din ce in ce mai somitati, nu duce la nimic bun.
Violeta
erer spune:
Buna Violeta,
poti sa-mi spui si mie cum te-ai simtit dupa operatie? Eu am facut-o acum doua saptamani si am in continuare dureri in zona ovarelor. Ai avut dureri dupa operatie si cam cat timp daca da.
Sper sa nu fie ceva grav..
Multumesc!
Bratu Monica spune:
este oare o regula asta cu ingrasatul dupa oastfel de operatie ca pe 3 am fost si eu in aceeasi situatie.
Mi-e groaza la gandul ca pot ajunge mai mare datorita acestei operatii.
Monikka
r33a spune:
Buna fetelor vin si eu cu povestea mea despre chist .. in vara anului 1999 eram foarte seperiata 3 luni nu mi-a venit ciclu ... viata sexuala nu mi-o incepusem si ma durea foarte rau in partea dreapta asa k m-am dus la un control la medicul meu de familie i-am spus k nu mi-a venit ciclu si k ma doare in partea cu apendicita .. atat a trebuit sa ii spun k m-a trimis la spitalul "Budimex" la dr. Oancea care m-a consultat si mi-a facut si 3 ecografii in urma carora mi-a zis k trebuie sa ma operez de apendicita ... ok totul bine si frumos .. am intrat in sala de operatie toaat lumea zicea k am apendicita mi-a facut cu laser ... dar .. cand m-am trezit din anestezie si am vazut k am toata burta bandajata am avut un soc ... dupa vreo 10 min. cand mi-am mai revenit din anestezie incercam sa aflu ce s-a intamplat .. dr. care m-a operat mi-a zis ... " NU AVEAI NIMIK LA APENDICITA ASA K TE-AM TAIAT PE MIJLOC SA VEDEM CE AI " SI MI-A SPUS K AVEAM UN CHIST DE MARIMEA UNEI CANII DE CEAI .... eu nestiind despre ce este vb si cum apara .. dc ... am intrebat dr. la care mi-a raspuns k in urma uneii raceli odata ce eu nu mi-am inceput viata sexuala .. dar eu cred altceva .. nu stiu daca voi a-ti auzit k atunci cand esti ep ciclu sa bei o gura de ceva tarie si ciclu se va opri .. eh .. eu asa faceam ... si cred k tot sangele care trebuia eliminat se strangea acolo ... in fine .. asta a trecut toate bune si frumoase .. acum dupa 9 ani de la operatia aiai aflu k " JUMATETE DIN OVARUL MEU E TAIAT " DE FAPT ANU TRECUT IN LUNA MAI KND AM FACUT O LAPAROSCOPIE K AVEAM TROMPELE INFUNDATE .. dr. care mi-a facut laparo. mi-a spus k eu ovarul drept il am pe jumatate adik nu e bun de nimik asta normal k s-a intamplat atunca cand m-am operat de asa zis "apendicita" dr. de atunci mi-a taiat odata cu chistul si jumatate de ovar .. in momentul de fata ovarul meu nu ovuleaza nu are nicio o activitate .. a fost intradevar un soc pentru mine dar acum m-am obisnuit cu gandul ... asa k fetelor dupa ce faceti o operatie de extragere a unui chist verificati-va si ovarele dupa sa nu aveti aceai neplacere sau acelasi soc k si mine ...
apropo si de slabit .. inainte de operatie aveam 56 de kg. in urmatoarea luna de dupa operatie am slabit 10 kg. si asa am ramas vreo 2 ani cand am inceput iar sa ma ingras ..
Succes fetelor si aveti grja de voi K dr. nu au grija de noi ...
cipcirip spune:
Am shi eu un chist de 2,2/1,8cm . In 2006 era mai mare cu 1,2cm. L-am mai scazut cu extract de zmeur shi coacaz dar acum nu mai am timp sa-l tratez deaorece vreau sa fac inseminare cu tratam de stimulare. Stimularea nu o pot face decat dc scap definitiv de chist. Eu ash vrea sa shtiu natura ac chist, cu ce ma confrunt. Dr mea (de la Sibiu)insista sa fac eco numai transvaginal, nu are incredere in alte ecografii. In orashul meu nu gasesc un dr bun care sa aiba eco cu sonda iar aia care au nu vad nimic. Shtiu o dr care vede f bine la eco abdominal dar nu e medic ginecolog. Vad ca voi vb shi de tomograf , dr radiologi... Conteaza atat de mult sa fie eco transvaginal?
Cirip