Limbi straine cate si de cand

Limbi straine cate si de cand | Autor: filofteia

Link direct la acest mesaj

Copii vostri ce limbi straine fac? Si de cand au inceput?
Al meu are aproape 5 ani si face la gradi 4 zile engleza si una de germana... Eu ma gandesc serios ca ar trebui sa invete cel putin 3 limbi straine... Afara cum se procedeaza?
Ma gandeam sa-i mai pun o ora de germana dupa amiaza... oare este prea mult?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ciquita spune:

Draga filofteia,

Ma gandesc ca trebuie sa vezi intai daca are inclinatii sau nu catre limbi straine, daca ii plac sau nu. Tu vrei 3 limbi straine dar el ce vrea? Inca o ora de germana in plus, germana este mai grea..poate ar fi bine ca acea ora in plus sa o aloci unei activitati pe care puiul tau nu a mai incercat-o..sa ii descoperi talentele..eu in liceu fiind si inca eram in cautari..sa ma descopar. astfel ii dezvolti diferite laturi ale personalitatii. Si mie mi-au placut limbile straine si m-am indreptat mai tarziu singura si spre alte limbi straine, dar o laud pe mama care m-a dat pe vremuri si la cercul de pictura, si la cusut, si la dansuri, si la gimnastica, si la vioara..iar eu am ales si niciodata in viata nu m-am intrebat de exemplu cum o fi sa canti la vioara, oare eu as fi ajuns violonista daca mama m-ar fi dat la vioara? :-)

Orice decizie ai lua, eu iti urez mult succes.

Ciquita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladhana spune:

Eu cred ca deocamdata e indeajuns cu doua,poate mai tarziu daca vezi ca e interesat de o alta limba.S-ar putea sa-l zapacesti acum si sa nu le mai invete bine nici pe acestea.Mai bine mai putin si bine decat mult si prost.Eu sunt profesoara,am avut activitate si cu aceasta varsta,stiu cat de receptivi sunt,dar pana la urma sunt copii si au nevoie si de altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu26 spune:

Eu unul am crescut cu profesor de franceza langa mine de la varsta de 2 ani, aveam teancuri de Paris Match si Pifou in bratze de mic, si citeam din ele intr-o veselie pe la 7 ani. ACUM? Cel mult inteleg franceza, limba asta m-a lasat rece dupa ce am descoperit engleza de care m-am simtit mult mai atras. 3 limbi straine plus una materna? Le va face varza pe toate si nu va invata nici una asa cum trebuie. Doua e mult deja. Daca invata una dar bine, de la varsta asta, poate ajunge intr-o zi sa o vorbeasca asa cum trebuie (la 5 ani cel mult va invata ceva notiuni de baza, daca nu a crescut cu limba respectiva in casa nu o va asimila niciodata ca limba nativa, el deja are o gandire dezvoltata intr-o limba si asa va fi de acum incolo). Inainte sa il fortezi sa faca ceva ce nu ii place, pentru ca la varsta asta nu ii place decat sa se joace, gandeste-te sa nu atingi exact opusul, sa capete aversiune fata de limbile straine. Si din momentul ala ai o MARE problema...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri...
Se pare ca exagerez... Poate ca nu are inclinatii catre limbile straine, dar tot trebuie sa invete macar engleze chit ca vrea sau nu...
El inclinatie are catre muzica... si va face si muzica... Oricum eu i-am pus la dispozitie tot ce are nevoie pentru a satisface si aceasta nevoie... din pacate in Pitesti ii primesc dupa 6 ani la un profesor...
Dar stie gama, are muzica pe calculator, are casetofon cu CD... eu ii mai explic cum este cu tonurile ... il mai corectez...
Nu poti face numai ce iti place in viata... va face si ce ii place, dar va face si limbi straine...
Si sa nu credeti ca il sufoc... Din fericire pentru mine cam 90% din timp el canta si danseaza... asta face dupa gradinita... nu l-am fortat in nici un fel, dar tot repetandu-i cuvinte in engleza acum a inceput sa ma intrebe el cum se spune la diverse lucruri....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Mie mi se pare mult si 2 limbi straine la nici 5 ani. Apoi muzica, si alte activitati. Dac cand se mai joaca??? Doar e copil

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonic spune:

Daca metoda de invatare este atractiva si pare o joaca pt. copil nu este stresant.Engleza si germana se invata bine impreuna pt. ca merg pe aceeasi structura.Daca si acasa continua cu ele, adica vorbeste cineva din familie cu el , pentru moment este de ajuns.Daca nu vorbeste nimeni din familie va avea nevoie de cineva suplimentar acasa pt. a avea continuitate, caci fara ea degeaba se straduieste la gradinita.Dupa ce intra la scoala si acumuleaza mai multe cunostinte-inclusiv despre limba materna-poti alege o a treia limba straina(mai ales daca din cele studiate in particular numai una va fi continuata la scoala, poti alege sa aprofundezi limba a doua pe care o va studia ).Spun asta pentru ca stiu ce inseamna sa studiezi limbi straine si stiu ce usor se uita daca nu exista continuitate.Cheia este sa aiba in permanenta pe cineva cu care sa vorbeasca, sa foloseasca aceste limbi, iar mai tirziu carti si reviste pe care sa le citeasca pt. a intra in contact tot timpul cu vocabularul si celelalte structuri care pot fi repede uitate daca nu se folosesc.Muzica si filmele sunt o alternativa foarte buna si usor acceptata de copii.Mult succes si sa stii ca iti inteleg dorinta ca fiul tau sa stie citeva limbi straine,probabil ii vor oferi mai multe sanse in viata sau daca nu, macar posibilitatea de a-si face prieteni in toata lumea.
Ca sa raspund si la celelalte intrebari pe fetita mea (5ani si jumatate) o invat franceza si engleza, pt. ca eu germana nu stiu-si as vrea ca la scoala sa mearga pe una dintre acestea, iar ca limba a doua germana, ca sa putem invata impreuna.
Afara lumea nu se prea omoara cu studiul limbilor straine, cel putin nu in copilarie.La Colegiul Francez din Buc. se studia spaniola, engleza f.putin, in Spania nu prea stiu sa fie in programul scolar obligatoriu, iar in particular numai cei cu parinti de nationalitati diferite, sau care lucreaza in companii internationale.Fetele care stau acolo stiu insa mai bine si te pot ajuta cu raspunsuri mai corecte.

catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Fetelor, unde dam copiii la dans, muzica, pictura, lb straine, etc........unde sunt in Bucuresti centre de cultura pentru copii, in afara de Palatul Copiilor de langa Parcul Tineretului????????????
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Alex (3 ani si 7 luni) face engleza la gradinita ( o data pe saptamana). Azi a invatat sa numere pana la 10 in inglish...ietete........:) A ... si a invatat refrenul in greaca la o melodie, ca ma pune sa ii pun numai melodioa aia in fiecare zi in drum spre gradi in mashina (io nu mai suport...dar el canta de zici ca l-a facut mama - adica io - grec).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Mie mi se pare mult la 5 ani romana + 2 limbi straine. Fii sincera cu tine si raspunde-ti la intrebarea: cit de bine vorbeste romaneste si cit de bine vorbeste si engleza? Ca de germana, sa fim seriosi.......la o ora pe sapt. si nici un alt contact cu limba.egal cu zero.

Fetita mea, de cind a inceput sa vorbeasca in propozitii a vorbit acasa NUMAI romaneste si la gradi (8 ore pe zi) NUMAI germana. Acum, la 5 ani si 9 luni trece cu mare usurinta de la o limba la alta, povesteste la fel de cursiv si in romana, dar si in germana. Ieri am vorbit intai cu directoarea scolii la care va merge de la anul si care m-a intrebat ce vorbim acasa cu fetita, pt ca germana o vorbeste f. bine. I-am raspuns ca romaneste si m-a "incurajat" sa continuam asa.
Dupa nici 2 ore am avut aceeasi discutie cu directoarea din gradinita, care mi-a confirmat acelasi lucru: dupa 3 ani de gradi vorbeste bine limba germana, iar pt Bianca ambele limbi sunt considerate ca "Hauptsprachen".

Revin la tine: cite ore pe zi vorbeste copilul in romaneste? Cit de fluent este in exprimare?
Cite ore pe zi vorbeste engleza, in afara celor de la gradi? In zilele de engleza: cite ore pe zi are efectiv in engleza? Voi acasa ce limba vorbiti cu el???

Lasa-l in pace.si asa e mult, o sa-l ametesti de tot. Ocupa-i restul de timp cu alte activitati: inot (asta se face de la virste fragede), desen, muzica.
E adevarat ca in viata trebuie sa facem si lucruri care nu ne fac o placere f. mare. Dar, ce crezi ca i-ar face placere unui copil de 5 ani in afara de joaca???? (scuze, aproape 5 ani). Nu-i "fura" anii astia, pt ca ti s-a pus tie pata ca la 5 ani sa faca 3 limbi straine.

Scuza-ma ca am fost un pic cam dura. Dar are toata viata in fata sa invete. Lasa-l acum sa se joace! Cit invata in gradi e suficient, nu-i mai pune meditator la nici 5 ani.

Si inca o intrebare: oare nu cumva pt ca tu nu stapinesti bine mai multe limbi straine, pt ca le vezi necesitatea, vrei sa-l "indopi" pe micut de-acum cu N-spe limbi straine???? Scuze.Asta e impresia pe care mi-ai lasat-o.De cele mai multe ori ne dorim de la copii nostri, ce nu am reusit noi, pt noi. Dar nu ne intrebam daca si ei isi doresc acelasi lucru.

Oricum, indiferent de decizia luata, MULT SUCCES Micutului.....si voua!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dream spune:

De acord cu tine helbi e foarte mult 3 limbi straine. Nu le va stapani niciodata. Mai ales daca nu va folosi decat una din ele. Baiatul meu, care face in ianuarie 5 ani, stie romana, maghiara si engleza si sincer, cateodata le mai incurca. Si nu pot sa spun ca le vorbeste perfect, nici vorba.
La fel si eu am invatat la scoala engleza si franceza, am umblat la curs de germana si de fapt in viata de zi cu zi m-am lipit de engleza, in franceza si germana stiu doar sa salut .
Cum a mai spus cineva, daca la 5 ani invata atatea limbi si vrei si ore particulare cand se mai joaca, ca doar e copil inca.
Dar in final vei hotari tu singura, eu personal nu am de gand sa il zapacesc cu atatea limbi.
Numai bine.

www.babiesonline.com/babies/a/andydaniel/" target="_blank">steaua noastra

Mergi la inceput