Prietenii omului (16)
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
slakje spune:
Ana, te cred.
Fetele am primit pozele cu Tom facute la fotograf, si azi am fost si la un azil de catei si matze si am donat un sac de mancare pt caini.
De luat inca unul acasa nu mi-as permite, asa ca nici nu am intrat acolo la catei, numai la receptie, ca sigur ieseam altfel de acolo cu vreo lighioana in bratze.
Adriene mi-a venit o idee, daca te hotaresti pt catel sa mergi prima data sa cauti la u azil, uneori au si puiuti, vezi tu, tu stii mai bine.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
adrienne12 spune:
skalje, ma duc la humaine society dar si eu is ca tine. Daca intru acolo cine stie cu ce ies. Trebuie sa-mi fac intii tema de casa: ce fel de catel vreau. Apoi nu mi-e clar, astia unde fac kk? tot in tavita ca mitele? Azi noapte pe la 1am, cum aveam insomnie m-am apucat sa spal mita. Dupa aia am sters-o dar mi-e frica sa nu fi racit ca tremura de frig mititica.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
adrienne, cainii de obicei fac afara, nu prea fac la tavitza, decat daca ii obisnuiesti asa. zic si eu...
slakje - cand putem vedea si noi pozele cu dom derektor?
anderra si adrianai - bine ati venit sa va traiasca copiii
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
slakje spune:
ramo o sa pun io si poze, adriene cateii cand sunt pui fac caca si pisu pe ei, ca si bebelusii, deci in casa, (sper ca nu ai covoare multe :))) cand mai cresc(de exemplu domnul director incepand de la vreo 3 luni) daca ii scoti regulat afara(pt inceput de mai multe ori pe zi, sa zicem vreo 5, apoi de vreo 3) fac doar afara.Domnul director de cand avea 4 luni nu a mai vrut sa faca pisu si caca nici macar in curtea din spate, o percepe tot ca si pe cotetzul lui, ce stiu eu.
Dar la catei trebuie sa nu le lasi haleala la indemana, io ii dau la domnul tip de mancare numai de 2 ori pe zi, dimineatza si la ora 6 seara.
Si pe catel trebe musai sa-l scoti afara, altfel normal ca face in casa, ca nu se pot tine nici ei la infinit.
To de ex doarme toata noaptea, cand ne trezim noi si ne spalam, ne imbracam, etc , apoi iesim cu el afara, se tine de pisu, caca, etc, nu face in casa.
Totui sa ai rabdare sa-l inveti si sa nu te enervezi cand e pui si face in casa si in nici un caz daca face sa nu-l pleznesti sau ceva, caci ei stiu ca nu-i voie, nici lor nu le place, le e foarte rusine daca cuymva se intampla sa faca.
Dar cand sunt pui sunt ca si copii, fac pe ei, ca si copilasii in scutec, si des, tot din jumate in jumate de ora.:))).Apoi de 2, 3 ori pe zi...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
deci adrienne, mai bine iti iei unul mai marisor decat un pui...
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
Danna spune:
quote:
Originally posted by Ramonika
deci adrienne, mai bine iti iei unul mai marisor decat un pui...
Mai bine un puiut pe care il poti educa tu decat unul marisor care este deja educat si e destul de greu sa ii schimbi naravul.
Deja de la trei luni un puiut poate fi scos afara pentru necesitati si daca te ocupi de el nu e chiar asa de greu.
annie_xtreme spune:
Adrienne, zic si eu ca Ramonika: daca nu ai mai avut caine, mai bine adopta unul adult. La voi stiu ca le fac teste de temperament in adapost si poti sa zici cam ce vrei. avantajul: nu bataie de cap cu pipi caca, cu ne dormitul in primele nopti si nici nu risti sa il educi prost (cu toata preinformarea, iti spun ca eu am dat o in bara urat la niste faze cu primul meu caine si a ajuns sa aiba oareshce probleme comporamentale). Dezavantaj: nu te poti bucura de cat de haiosi is puiutii mici de caine. Acuma...tu stii mai bine.
slakje spune:
Danna , Adrienne locuieste in SUA, nu este necesar acolo sa scoata puiul numai dupa 3 luni afara, Tom in NL a iesit afara de la 6 sapt, dar mai mult in curtea din spate si banui ca si Adrienee are curticica, si afara normal dar fara contact cu alti catei.In Ro se impune iesitul afara numai dupa 3 luni din cauza ca arunci sunt gata cateii cu vaccinarea, si in Ro sunt multi vagabonzi, etc, e mai periculos.
In NL de ex alta e schema de vaccinare.
adrienne12 spune:
Gee, ce complicatenii! Am curte o gramada, poate sa alerge pina isi face limba cravata; in spate e chiar imprejmuita cu gard inalt (aia de la care am cumparat casa aveau 2 ciini si veneau acasa la lunch sa hraneasca cinii. Intrebare: exista scutece pt. ciini sugari? Am inteles ca au si perioada aceia cind le cresc dintii si rod pantofii. Daca iau catel adult oare n-o sa-mi astenizeze pe pisi? Sklaje tu zici sa nu las mincarea afara. Pai pisi are tot timpul mincare in farfuriuta caci ii pun de dim. cind plec la servici si ea maninca putin dar f. des. E posibil sa i-o manince ciinele? Cred ca o sa faca asa: iau ciine la anul cind vin ai mei sa poata sa stea cu el citeva luni pina se face marisor. Altminteri o sa ma urc pe pereti. Dar stati asa, iarna ciinele unde face? Sa nu-mi spuneti ca iesiti cu el la plimbare la temperaturi sub 0C!