Colici insuportabile....ce-i de facut?

Buna! Am si eu un bebe de 3 saptamani si urla cat o tine gura din cauza colicilor. Urla imediat dupa ce mananca si sunt perioade cand urla zi si noapte de abia mai putem invinge cu ea 3 oameni.
Ce-i de facut? I-am dat Sab Simplex, Bonisan, Baby Drink si tot degeaba. La voi cat a tinut aceasta perioada critica si cum i-ati ajutat pe bebei vostri.
Monica si ingerasul ei Karola
Raspunsuri

Oana Gin spune:
Si noi am trecut prin asta, pana la 3 luni! O alaptezi? La mine sigur era legat de ce mancam eu. Multi doctori si mamici iti spun sa mananci tot ce nu-ti face tie rau, ca n-are legatura cu colicile, la mine din pacate nu a fost asa. Eu am trait cu branza, paine, legume si carne fiarta mult timp :(. Lui ii faceau rau fructele pe care le mancam (in afara de banana), anumite legume (vinete, fasole, mazare), orice condimente (inclusiv otet). Lapte dulce, la fel. Urla de imi zbarnaiau timpanele. Il calmam fie punandu-i comprese calde pe burtica, fie punandu-l pe burta mea (cu burtica lui). Mai schimbam Sab simplex cu bonnisan, pe perioade, si uneori schimbarea avea efect.
Chiar am o prietena cu o bebelusa de varsta micutei tale - la fel, aceeasi poveste. Nu prea ai ce sa le faci. Rabdare si nervi de otel! O sa treaca, cam dupa 2-3 luni.
Bafta!

sirimie spune:
Sigur urla din cauza colicilor? Eu cred ca se poate sa plinga din alte motive, de exemplu pentru ca nu s-a saturat. Ai incercat sa-i mai dai sa manince cind incepe sa plinga?
Vladut pe vremea colicilor plingea seara (nu mai stiam ce sa fac.. pina a crescut mai mare si a vrut suzeta) dar de obicei dupa ce termina de mincat si se satura dormea neintors pina cerea din nou de mincare... Eu zic sa incerci sa ii mai dai sa manince.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! :)
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

marius spune:
Monica,
abia ati inceput, deci rabdare. Dureaza pana .... mai incolo. La al doilea va fi mai simplu... asa e la primul bb. Nu-ti face griji nu pateste nimic. Ceea ce faci in acest sens e ce trebuie insa problema ta(voastra) dupa mine este alta:
1. Nu esti(sunteti) obisnuita(i) cu acest gen de manifestare. Va veti obisnui pt simplul motiv ca nu aveti incotro si oricu face parte din aceasta perioad.
2. Sa fi atenta la ceea ce mananci tu insati pt ca anumite alimente pe care le consumi pot determina o acutizare a colicilor exact cum altele le pot diminua intr-o oarecare masura.
3. Ia citeste tu ce scrie la semnatura ta despre Karola. Cand simti ca o iei razna fugi repede pe DC si citeste inca odata ceea ce scrie. Poate iti va fi mai usor.
PS
Parerea mea este ca o poti ajuta masandu-i usor burtica circular in sensul acelor de ceasornic nu invers daca se poate direct cu palma ta (vezi sa fie calda) pe burtica ei. Si mai poti sa ii canti sau sa ii vorbesti usor de multe ori scremutul si convulsia scade simtitor.
Bafta si.... rabdare.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Denise spune:
si noi ne-am confruntat cu aceasta problema si a durat cam 6-7 saptamani. Ni s-a prescris Debridat (de doua ori pe zi seara si dimineata), SabSimplex si Espumisan. I-am dat si ceai Baby Drink caldut si, cand avea crize puternice, ii puneam un prosopel caldut pe burtica. De curand, am citit ca a aparut si un gel care se da pe burtica si calmeaza, Flatulin. In rest, rabdare, o sa treaca si o sa fie totul OK. Sanatate!
)

mariussimiuc spune:
Noi am trecut relativ usor peste perioada colicilor.Am folosit si mai folosim si acum atunci cand este cazul,Debridat.Eu il recomand cu caldura,dar cel mai bine e sa intrebi pediatrul.Si a mai functionat dormitul pe burtica lui tati.La mine nu a functionat,nu stiu de ce.Probabil ca se transmit anumite staride tensiune pe care orice ai face nu poti sa le dai deoparte,cel putin la inceput cand totul pare atat de greu.Dar cu timpul,totul se rezolva.Esentialul,e sa ai rabdare!
Miha si
Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

mieke spune:
Buna ziua.La noi au inceput urletele la 3 saptamini si au durat pina la 3 luni.Incepeau la ora 22.30 si se opreau la 5 dimineata.Eu am incercat cu orice si nu am reusit sa o calmez,am rugat-o pe mama sa imi cumpere ceai din tara,am cumparat picaturi speciale,aici se gasesc pastile speciale pentru colici pe care le da medicul pediatru si ...nimic.Eram terminati amindoi,o leganam,ii cintam si tot de pomana.am stat cu fiica-mea trei luni culcata pe burtica,pe mine si ii cintam"nu elefant se legana......"Iar ziua daca o lasam din brate sau daca nu era culcata pe mine urla.trebuie sa ai rabdare ,o sa treaca.Mie mi-a recomandat doctorul sa o tin linga mine sa imi simta caldura si se potoleste ,nu mai are dureri asa mari.Bafta

ellen spune:
Noi dupa vro luna am descoperit niste supozitoare homeopate Carum Carvi kinder. Ii puneam un supozitor si in 15-20 de min. era liniste in casa.
Dar daca vrei sa ii dai asa ceva, mai bine mergi la un medic homeopat. Elena &
Alexandra (25.09.2004) 1 Anisor
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51010" target="_blank">Povestea Alexutei

miha_tori spune:
e posibil sa nu se sature;la noi asa a fost lapte mult dar nu satios. si probabil zbiera de nervi ca avea stomaceluyl plin dar nu se simtea satula, abia la 2 luni cand mi-a deschis opediatra ochii si am dat humana a dormit bb... neintoarsa si fara scandaluri monstru, apoi au inceput gaze in stomacel dar cu noptile si zilele in care plangea cu disperare am terminat-o. Sa nu mai zic ca eram in repetate randuri la 3 dimineata la urgente ca nustiam ce are de plange atata (recordul a fost de 5 ore plans aproape non stop!!!)Acum are 9 luni si daca as mai avea inca un bb as incepe dupa prima saptamana direct cu lapte praf. Si eu mancam sanatos si consistent etc... sa fie bun si uite ca ei nu ii placea si pace desi manca mult si cu pofta nu se satura.
humana sa traiasca.
pararea mea e ca important e colostrul de la inceoput care contine anticorpi.

szivarvany spune:
La noi au tinut pana pe la 3 luni ... nu a functionat nimic, da` nimic. Plansete intre orele 22-24, in fiecare seara; 24 din 24 am tinut-o pe Giulia in brate, culcata pe burta mea. Apoi a trecut si perioada asta. Rabdare, trebuie sa aveti rabdare. Stiu ca ti se rupe sufletul, tin minte ca am plans foarte mult cand o vedeam cum urla, a fost groaznic, ma simteam neputincioasa. Sper ca la voi sa treaca muuult mai repede.
Daca ar fi sa mai am un bb, sigur as incerca si remedii homeopate !
Sanatate multa si crestere mare !
_
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
Supercopiii iulie/august 2004

ludmmyla spune:
Va multumesc tuturor pt sprijin! Stiu ca trebuie sa avem rabdare si o sa treaca, numai ca atunci cand se apuca de urlat mi se rupe sufletul si cand o vad ca nu mai are aer si e vanata toata nici nu stiu ce sa mai fac cu ea. Umblam 3 oameni disperati pe langa ea si am face tot posibilul ca sa nu o mai vedem ca sufera draguta de ea.
Sunt si eu proaspata mamica si mi-am dorit acest copil mai mult ca si orice pe lumea asta....asa ca va dati si voi seama ca imi doresc ca puiutul meu sa nu aiba parte de nimic rau, mai ales la o varsta asa de frageda.
Inca o data multumiri pt sfaturi si urari si va toresc tuturor sa cresteti mari si sanatosi.
Monica si ingerasul ei Karola