Va place Michael Flatley (aka Lord of the Dance)?

Va place Michael Flatley (aka Lord of the Dance)? | Autor: Donia

Link direct la acest mesaj

Am fost in seara asta la noul sau spectacol, "Celtic Tiger", o poveste a Irlandei. Inca sunt transpusa, au fost doua ore superbe. Inca de cand ii urmaream in fata televizorului imi venea sa ma ridic si sa dansez, dar cand i-am vazut pe viu parca imi venea sa plang de neputinta ca nu sunt si eu printre ei pe scena. Fantastici dansatori, iubesc ritmul lor, felul in care partea de sus a corpului e imobila, iar picioarele se misca intr-un ritm nebunesc, parca ar fi doua entitati diferite. Cata munca se ascunde oare in spatele acestui dans? Dansatorii par relaxati, fetele rad, picioarele parca zboara, dar cred ca e un efort deosebit.
Jos palaria pentru Michael Flatley si trupa lui! Michael Flatley a avut cateva momente deosebite, dansul lui e ca o magie, picioarele se misca mai repede decat pot ochii sa urmareasca. La un moment dat dansa pe un postament din care la inceput a iesit fum, apoi foc si parca a explodat in secunda urmatoare dupa ce Michael a sarit de pe el! Si nimic nu a parut fortat, pentru ca era chiar firesc ca ritmul picioarelor sa scoata scantei.
Iar spectacolul in sine... un spectacol! In spatele scenei era un ecran imens cu imagini care subliniau ideea dansului, iar la un moment dat aveam impresia ca dansatorii coboara din imaginea filmata direct pe scena! Muzica, imagini, lumini, ritm, dansuri superbe... de ce s-a terminat???
Daca vreti sa vedeti un scurt filmulet cu imagini din spectacol, intrati pe link

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ENYA spune:

Da, daaaa! Eu sunt o mare admiratoare
N-am avut insa ocazia sa-i vad pe viu, doar casete video, sau la tv

Donia dar filmulete mai lungi, unde pot vedea pe net ?

Amalia si Vladi (5 ani si 3 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Si mie imi place foarte mult, de fapt imi plac dansurile irlandeze in general. Din pacate chiar pe Flatley nu am avut ocazia sa il vad decat inregistrat in Lord of the Dance.

Spectacolul a fost si la Bucuresti, dar numai trupa, fara solist... era altcineva in locul lui.

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Io-l ador, imi plac dansurile lor la nebunie, din pacate nu-i vad prea des la tv, iar pe viu n-am avut ocazia pin-acu...

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo

motzu Juliei+tortu lu Bogdanelu-nou!
august-septembrie-nou!
pozne
degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Si\mie imi place foarte mult,imi amintesc ca acum vreo cativa ani au dat un spectacol de craciun si i-am urmarit cu sufletul la gura. Insa n-am avut norocul sa-i vad vreodata live.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Enya, din pacate nu am gasit mai mult pe net, desi toata noaptea am tot citit despre Michael Flatley si spectacolele lui. Stiati ca picioarele lui sunt asigurate pentru 40 de milioane de dolari? Si ca a inceput lectiile de dans la 11 ani, iar in prima zi profesorul l-a trimis acasa, spunand ca e prea mare deja si nu are nici o sansa sa ajunga profesionist? Dar ce m-a lasat fara cuvinte e ca a intrat in Cartea recordurilor pentru rapiditatea la tap dance - 35 de batai pe secunda!
Oricum, eu constat ca si dupa ce am vazut pe viu spectacolul, parca nu e suficient! E ca un drog, toata noaptea am visat dansuri irlandeze, iar acum regret ca nu mai pot merge si diseara, si maine seara, etc...
Asa ca m-am hotarat sa caut pe amazon DVD cu Lord of the Dance, iar mai apoi si Fleet of Flame. A vazut cineva ambele spectacole? Eu am vazut Lord of the Dance, dar nu mai stiu sigur de Fleet of Flame. Daca as vedea Lord of the Dance live, cred ca as muri... cred ca ar fi prea mult pentru mine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Si mie imi place Michael Flatley. Este unic. Din pacate n-am vazut nici un spectacol live cu el & trupa ...asa ca sotul meu mi-a facut cadou un DVD (Michael Flatley- Lord of the Dance).
Superb pur si simplu!

Adela , mamica de

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57912" target="_blank">Haideti sa ajutam un suflet de copil - Andrei Oniciuc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Adeluuu, dvd-u ala nu se poate dubla?...da cre ca nu, c-a mai incercat io shi la alte dvd-uri...

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo

motzu Juliei+tortu lu Bogdanelu-nou!
august-septembrie-nou!
pozne
degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Donia, ce minune sa-i vezi "pe viu"! Eu am Riverdance -The Show- iar la biblioteca orasului am gasit si un fel de documentar cu pregatirile pentru spectacol. Foarte interesant.
Riverdance mi-a placut si dintr-un alt motiv: prezenta unei dansatoare din Spania (Maria Pages, minunata!!!) si a trupei Moiseev din Rusia.
Intamplator am gasit pe Net scurte filmulete cu dansuri irlandeze. Desi nu sunt cine stie ce, mie mi-au placut protagonistii fiind copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Aici sunt filmuletele/samples (vedeti Work samples, click pe video 1, apoi 2):

http://mnfolkarts.org/flanagan/flanagan.html

Cate ceva si aici (Adulti - uitati-va si la cele 2 fetite din randul intai care ii imita. Sunt tare dragalase):
http://mnfolkarts.org/mooncoin/mooncoin.html

Si doua scotiene:
http://mnfolkarts.org/royal/royal.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Ce faine sunt filmuletele! ML, uite, pentru tine
Gata, ma apuc sa exersez si eu! Am mai incercat sa reproduc pasii si urmarind Lord of the Dance, dar dupa 2-3 minute aveam deja crampe si nici nu facusem mare branza...

Mergi la inceput