Am fost in seara asta la noul sau spectacol, "Celtic Tiger", o poveste a Irlandei. Inca sunt transpusa, au fost doua ore superbe. Inca de cand ii urmaream in fata televizorului imi venea sa ma ridic si sa dansez, dar cand i-am vazut pe viu parca imi venea sa plang de neputinta ca nu sunt si eu printre ei pe scena. Fantastici dansatori, iubesc ritmul lor, felul in care partea de sus a corpului e imobila, iar picioarele se misca intr-un ritm nebunesc, parca ar fi doua entitati diferite. Cata munca se ascunde oare in spatele acestui dans? Dansatorii par relaxati, fetele rad, picioarele parca zboara, dar cred ca e un efort deosebit.
Jos palaria pentru Michael Flatley si trupa lui! Michael Flatley a avut cateva momente deosebite, dansul lui e ca o magie, picioarele se misca mai repede decat pot ochii sa urmareasca. La un moment dat dansa pe un postament din care la inceput a iesit fum, apoi foc si parca a explodat in secunda urmatoare dupa ce Michael a sarit de pe el! Si nimic nu a parut fortat, pentru ca era chiar firesc ca ritmul picioarelor sa scoata scantei.
Iar spectacolul in sine... un spectacol! In spatele scenei era un ecran imens cu imagini care subliniau ideea dansului, iar la un moment dat aveam impresia ca dansatorii coboara din imaginea filmata direct pe scena! Muzica, imagini, lumini, ritm, dansuri superbe... de ce s-a terminat???
Daca vreti sa vedeti un scurt filmulet cu imagini din spectacol, intrati pe link
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)