Ma cheama Luca si am 6 aaaani!
Raspunsuri - Pagina 5
alina023 spune:
Chiar acum, in timp ce eram pe DC, fiul meu desena cu cariocile. Vine la mine si imi arata ce a facut.... s-a pictat singur pe fata....pe amandoi obrajii. Cand l-am vazut evident ca l-am certat si i-am explicat ca trebuia sa deseneze pe hartie, nu pe fata. La care replica a fost:
-Pai, mama....am facut asta pentru tine, ca sa stii pe care obraz sa ma pupi
Si ca sa puna capac si-a mai tras o dunga pe frunte, dupa ce bombanea ca ii mai trebuie si negru. Iar acum se zgaieste in oglinda si se autoflateaza:
-Sunt smecher....chiar sunt smecher... Mama!!! Iti place cum sunt?
Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
alina023 spune:
Acum sunt cu el in brate si ii explic ce fac eu aici. M-a rugat sa scriu ca ma iubeste. Repeta:
-Te iubesc! Te iubesc! Te iubesc!
Mai jos vrea sa scriu ca mai glumeste cateodata cu mine .
Ii place toata ziua Scooby Doo. (tot de la Luca zicere)
alina023 spune:
Aseara ma pregateam sa ies cu fetele in club si ii explic lui Luca.
Eu: -Luca, azi este ziua mamelor si eu plec cu fetele in oras. Tu vei ramane cu tati si vei dormi cu el.
El: -Mami, dar cand este ziua taticilor???? Eu vreau sa plece tati si sa dorm cu tine!!!
alina023 spune:
In familia noastra avem "frumosul" obicei de a ne bate in joaca. Facem box, karate, lupte...orice. Numai ca uneori se lasa cu accidente....m-a lovit Luca in rinichi (Doamneee....are o forta...) iar eu am inceput sa plang de durere. Luca:
-Mamiiii....imi cer scuze, a fost din greseala...
Imi ridica bluza si ma pupa acolo iar eu printre lacrimi ii explic ca nu ma doare la suprafata, ma doare inauntru unde este rinichiul. Luca:
-Mami, daca s-a spart "ridichiul" ce se intampla?
Eu, suparata fleasca ii spun ca mor daca s-a spart rinichiul. La care el foarte vesel:
-Inseamna ca nu s-a spart pentru ca uite, esti vie!
M-am prapadit de ras ieri cand l-am vazut cum fluiera. Pune doua degete deasupra buzei superioare si degetul mare sub buza inferioara si striga printre buze: fiu, fiu, fiuuuuuuu....fiu, fiu, fiuuuuuu. Doamne ce caraghios arata!!!!
geniest spune:
Foarte dragut Luca....
Andrei al meu este cu 4 luni mai mic decat Luca.
Si el spune perlute da' parca Luca e mai tare...
Aseara, din senin, m-a lovit o migrenaaaa...si ma vaicaream...i-am spus sa ma lase un pic in pace sa-mi revin.
La care el se uita la mine foarte ingaduitor si-mi spune: Bine, mami, te las....dar sper ca nu mori....totusi !!!
alina023 spune:
Multumesc fetelor! Ma bucur ca va plac perlele lui Luca.
Multi pupici si nazdravanilor vostri.
L-am lasat la parintii mei, la tara. Din cauza racelilor repetate doctora ne-a recomandat sa intrerupem gradinita pana la toamna. Trai neneaca!!!
Vineri Luca stia ca urma sa venim noi si abia astepta. Nu stiu cu ce l-a suparat tatal meu iar Luca ii spune:
-Lasa tataitule ca vine mama mea aia frumoasa si mai vezi tu ciuciu baietel!
Bineinteles ca ne-am iubit si ne-am dragalit doua zile in continuu (ca ne-am si suparat putin unul pe altul...nu se mai pune)
alina023 spune:
Sotul meu manca aseara coliva. L-a intrebat si pe Luca daca vrea dar a refuzat. Dupa un timp Luca:
-Tati....mai e saliva? Aaaaaa....nu e bine....
Evident, vroia sa stie daca mai este coliva
alina023 spune:
Si Luca nazdravanul Pe Luca-Mihnea cel voinic.
Al meu Luca a ajuns la faza cu intrebarile non stop. Ieri mergeam cu masina si el intreba tot timpul cum se produce nu stiu ce, cum functioneaza nu stiu ce....cum se fabrica "luminoarele" (cica sunt niste chestii facute din substante care lumineaza noaptea), etc. Dupa fiecare raspuns se declara multumit. Dar asta dupa ce acum cateva zile cand i-am raspuns "nu stiu" la o intrebare (am uitat care era intrebarea) m-a luat la rost:
-Mami, poti sa spui ca ...... sau poti sa spui ca....sau poti sa spui ca.... NU trebuie sa spui nu stiu. (iata inca o lectie pe care o invat de la copilul meu in varsta de 4 ani).
liadorian spune:
Alina, am ajuns cu cititul abia la pagina a doua, dar nu ma pot abtine sa nu-ti spun de pe acum ca sunt absolut uluita! Nazdravanul tau e cuceritor! Te felicit pentru ca esti mamica unui pusti atat de istet, de spontan, de creativ! Iar ideea ta de a nota toate perlele astea mi se pare grozava, cu siguranta am s-o retin si-am s-o folosesc atunci cand va fi timpul...
Lia S25 Miruna Demetra