Test Coombs

Test Coombs | Autor: danapop

Link direct la acest mesaj

Buna ziua! Ma numesc Dana si sunt din Timisoara. Recent mi-am facut testu Coombs si mi-a iesit 1/100. Puteti sa-mi spuneti ce inseamna asta? Eu am grupa A2 RH negativ iar sotul grupa O1 RH pozitiv. Are vreo influenta aceasta valoare a testului asupra unei viitoare sarcini? Ce valoare este periculoasa a testului?
Astept cat de repede raspuns ca sa stiu ce ar trebui sa fac in continuare.
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Valenka spune:

Ai aici informatii www.eva.ro/sanatate/articol181.html" target="_blank">http://www.eva.ro/sanatate/articol181.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

In primul rand, bine ai venit !

Si acum, la subiect:

Testul Coombs arata existenta AC antieritrocitari. Testul Coombs direct arata existenta AC incomplet atasati eritrocitului iar Testul Coombs indirect arata AC liberi in ser.

De ce e important voi incerca sa explic pe scurt: deoarece tu ai Rh- iar sotul Rh+, toti copii tai vor avea Rh+ . Ca urmare, organismul tau va produce anticorpi anti Rh ce pot afecta cresterea si dezvoltarea ingerasului, cu posibilitatea aparitiei unor complicatii grave postnatale in caz ca nu se iau masurile terapeutice necesare, deci este important sa urmaresti in timpul sarcinii acest indicator pentru ca sa se ia masurile necesare iar ingerasul sa nu sufere.

Profilaxia incompatibilitatii Rh se face la mama prenatal prin prevenirea unor episoade de imunizare si determinand titrul aglutininelor din luna 3-6 de sarcina. Un titru mai mare de 1/32 poate arata o afectare fetala. Daca titrl AC este crescut, se va determina bilirubina in lichidul amniotic..... iar apoi conduita medicala se va adapta situatiei asa cum stiu foarte bine obstetricienii.

Ce este important: sa anunti obstetricianul de aceasta diferenta de Rh intre tine si sot, sa mergi la controale lunare in timpul sarcinii, sa fii in evidenta speciala datorita riscului de incompatibilitate Rh, sa nu neglijezi sfaturile medicale.

Dar nici sa nu te panichezi. Cu o atentie suficienta asupra evolutiei sarcinii, ingerasul vostru va creste mare si voinic.....

Mai multe poti afla direct de la medicul ginecolog care te are in urmarire. Intreaba simplu, direct toate nelamuririle si vei primi raspunsuri pertinente si autorizate.

Multa sanatate iti doresc.
Iar Viata sa va binecuvateze cu un ingeras sanatos, cuminte, frumos, destept si baftos !

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danapop spune:

Multumesc de raspuns lui Darel si Valenka, dar tot nu sunt lamurita. Eu nu reusesc sa raman insarcinata, am facut toate analizele si toate ies perfect mai putin testul Coombs care are valoarea 1/100.Ciclul e regulat, ovulatia e buna, toate ecografele au iesit foarte bune inclusiv cele facute la ovulatie. Tocmai din acest motiv am intrebat daca nu contribuie si valoarea asta a testului Coombs la faptul ca nu reusim sa facem bebe. E posibil sa raman insarcinta si corpul meu sa nu tina sarcina din cauza RH?
Ce ar trebui sa fac ca sa-mi scada valoarea testului sau chiar sa iasa negativ?
Mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Pentru putin fata frumoasa !

Se pare ca exista mai multe subiecte pe care le amesteci un pic.
Una este treaba cu Rh-ul diferit intre tine si sot. Tot aici putem include si Testul Coombs. Valoarea pe care o ai acum nu cred ca poate fi “coborata sau anulata” – ea arata reactia normala a organismului tau, mai precis a sistemului imunitar la anumiti antigeni, mai precis la cei ai sistemului Rh pe care tu nu ii ai.

O alta problema – provocare este cea cu sarcina.
Din ce ne spui tu, totul este normal, asa ca nu trebuie sa iti faci probleme. Uneori ingerasii acestia dulci se lasa un pic asteptati si zambesc cand ne vad asa stresati.

Eu iti recomand sa uiti un pic de diagnostice, tratamente, perioade ovulatorii sau solutii miraculoase de a ramane insarcinata..... Ce iti recomand eu este sa te relaxezi, sa te bucuri de vremea frumoasa de afara, sa te plimbi cu sotiorul de mana un pic prin Parcul Botanic sau pe malul Begai, sa va zambiti voua, dar si Cerului si Pamantului, porumbeilor din Centru, sa fugiti unul dupa celalalt prin frunzele cazute deja si acasa sa va intalniti senini si sa va iubiti mult...... non stop daca puteti !

Stii, copii se fac in general simplu, asa cum stiu oamenii de mii de ani. Doar sa va linistiti si sa va iubiti amandoi, in pat, pe jos, pe frigider sau pe masa de la bucatarie, fara programari, fara stres, fara sa va ganditi "ca acum e momentul"..... Atat.

Va doresc ca ingerasul care va veni in Viata voastra – si nu stiu de ce, dar cred ca va fi o fetita dulce - va fi un copil sanatos, cuminte, destept si binecuvantat cu tot ce este mai bun si mai frumos in Lumea aceasta......

pentru tine si pentru sot !

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput