Coaja pe pielea capului!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Fetelor, se pare ca suntem mai multe in situatia asta. Vestea rea: de cojile astea + efectele de rigoare (vezi caderea parului) nu prea o sa scapam. Vestea buna: este o afectiune care se tine sub control. Fie cu creme pe baza de corticoizi (Dermovate, Diprosalic - atentie NU EXAGERATI chiar daca vedeti ca sunt eficiente), fie cu sampoane, fie cu plante...
Si mie imi cadea mult parul cand aveam multe coji, pt ca ma scarpinam si efectiv imi smulgeam parul. Dar indata ce am scapat de coji mi-am revenit, deci este strict din cauza lor. Si sunt sanse sa iti revii, Sabinutz.
Kuki, sa stii ca eu am un regim alimentar destul de echilibrat si nu fumez, nu mananc ciocolata, nu exagerez cu nimic si cu toate astea tot am avut probleme. Nici cu stresul nu exagerez... se pare ca si genetica e importanta :(

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannette spune:

Dragele mele, si eu am aceasta problema. De cativa ani sufar din cauza acestei boli. Cand eram clasa a doua mi-au aparut aceste cojite pe maini, cojite care s-au inrautatit cu trecerea timpului, mi se exfolia pielea de pe palme si in loc sa mangai eu zgariam. Am fost la nenumarati doctori si nu am avut nici un rezultat. In clasa a-8-a am urmat un tratament naturist (din pacate nu mai stiu in ce consta acest tratament) si am reusit sa "scap". Dar dupa 4 ani cojitele au reaparut pe pielea capului, nu pe maini cum aveam initial. Diagnostic: dermatita seboreica.
Simonix vroiam sa incerc tratamentul tau, mi-am cumparat tot ce ai scris tu si am niste nelamuriri.Dupa petrolul de par, urmeaza samponul, apoi amestecul din oua, coniac si ulei de ricin.Apoi ma clatesc cu apa si abia apoi cu ceaiul de nuc si urzica. Am inteles bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Nu ma clateam deloc cu apa. Imi faceam muuult ceai (o oala mare) si ma clateam doar cu ceai. Nu se curata foarte bine (cred ca de la ou) dar nu era neplacut. Mie asa mi-a zis doctorita - sa ma clatesc cu ceai, nu stiu daca apa are vreun efect negativ. Oricum, initial doctorita imi zisese ca in loc de sampon sa imi dau cu amestecul din ou etc, dar e imposibil, nu curata deloc, asa ca am hotarat sa ma dau mai intai cu sampon de bebe si apoi cu amestec... Deci, am interpretat oarecum tratamentul Mie mi-a facut bine...

Va pup

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adiadiadi spune:

Va salut pe toate.
M-am inregistrat pe forumul asta sperand ca voi gasi informatii despre psoriazis, dar f. curand m-am speriat de cat de putin se stie despre beleaua asta la noi......de fapt stiam; dupa ce am fost pe la cativa dermatologi absolut cretini - inclusiv la psoremiss - dar speram ca pacientii sa stie mai multe decat competentii in halate albe.
Anul trecut m-am impodobit cu 6 (da, sase!) tipuri de psoriazis in urma tratamentului cu interferon - am HCV - prescris de alt idiot de medic......asa ca m-am interesat si eu pe internet si am aflat o gramada de chestii utile.

In primul rand e nevoie sa stiti CE medicamente folositi si sa stiti ce efecte nenorocite au unguentele sau alifiile cu steroizi.

Multe firme de produse farmaceutice ( chiar si de turism !!)s-au imbogatit pe seama acestei belele numita psoriazis si chiar daca ar gasi cineva un leac, ar sari altii pe el/ea sa-i inchida gura.

Deci va invit sa vizitati un site facut de cineva care a cercetat la modul profesional componenta medicamentelor folosite pentru psoriazis - nu am absolut nici-o legatura cu acel site; eu sunt in romanica, site-ul e englezesc (parca).....
http://www.pinch.com/skin/pshame.html
Eu am aflat de site-ul asta dupa ce m-am inscris pe un forum englezesc despre psoriazis - http://www.psoriasis-help.org.uk
De pe forumul cu pricina am aflat o groaza de informatii si am primit tot felul de sfaturi de la oameni de toate varstele ; il recomand cu caldura celor care intr-adevar SUFERA de psoriazis.
Ar fi bine ca si dermatologii romani sa mai arunce un ochi pe-acolo; poate afla si ei ca suntem totusi in secolul 21 - in Anglia si SUA numarul de suferinzi de psoriazis este mult mai mare decat la noi - multi sunt pensionati medical si primesc tratamente gratuite ! -si deci problema este mult mai serios tratata....

Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Si sotul meu face matreata si mai ales, coji in cap, dar la el mai intervine si faptul ca isi da cu mainile prin par ca sa si-l aranjeze din 5 in 5 minute, mai rau ca o ia o pauzare !
Rezultate bune ( dupa retete date de dermatolog, sampoane scumpe , etc ) am obtinut intr-adevar cu samponul moale lichid cu saruri de potasiu de Hofigal si cu unguentul Triamcinolon S .

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adiadiadi spune:

Eu am scapat de psoriazisul scalpului de un an, dupa ce m-am spalat pe cap cu KERTYOL - S; un sampon produs de Ducray.
Acest sampon merge direct la sursa, incetinind productia de keratocite - foarte bun si pentru psoriazisul de pe fata, urechi, etc.
dupa o luna deja nu mai aveam probleme - si e fara steroizi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

La mine de vreo saptamana parca a explodat. Mi-a aparut si pe fata si pe spate, in zona din spatele urechilor si in zona genitala. Inca il mai pot ascunde. Am parul lung si carliontat, nu prea se vad cojile, cele de pe frunte le ascund sub breton, cele de pe fata le mai maschez cu fond de ten....dar recunosc ca sunt speriata tare ca ar putea continua sa se intinda si poate si de teama, simt ca ma mananca peste tot. Am inceput un tratament naturist cu un ceai de la Plafar si niste pastile pe baza de plante care cica "controleaza psoriazisul". Tot de la Plafar am luat un ulei ADEN-P, recomandat tot in psoriazis cu care ma dau seara si care e cam scarbos. Si din disperare am inceput sa tin si regim. Am renuntat la carne si orice grasimi animale si chiar la cafea. Sa vadem ce-o sa iasa. Am citit zilele astea pana la capatul internetului despre psoriazis si cred ca mai rau mi-am facut.

adiadiadi, sunt convinsa ca sunt super utile si interesante site-urile pe care le-ai gasit, din pacate nu prea ma descurc cu engleza suficient cat sa pot pricepe ceva de acolo. Daca ai timp, poate ne spui si noua cate ceva din ce ai citit, ce ti s-a parut mai interesant si mai util.

Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

quote:
Originally posted by KUKI

Am inceput un tratament naturist cu un ceai de la Plafar si niste pastile pe baza de plante care cica "controleaza psoriazisul". Tot de la Plafar am luat un ulei ADEN-P, recomandat tot in psoriazis cu care ma dau seara si care e cam scarbos. Si din disperare am inceput sa tin si regim. Am renuntat la carne si orice grasimi animale si chiar la cafea. Sa vadem ce-o sa iasa. Am citit zilele astea pana la capatul internetului despre psoriazis si cred ca mai rau mi-am facut.

adiadiadi, sunt convinsa ca sunt super utile si interesante site-urile pe care le-ai gasit, din pacate nu prea ma descurc cu engleza suficient cat sa pot pricepe ceva de acolo. Daca ai timp, poate ne spui si noua cate ceva din ce ai citit, ce ti s-a parut mai interesant si mai util.

Iulia

Daaaaaaaa cunosc ...brrr..mancarimi, senzatie de disconfort.Pana si urechile le am pline de cojitze.Cate o data am senzatia ca imi afecteaza auzul.Eu incerc sa il mai calmez (si pe el...<psoriazis-ul> si pe mine ) cu cate un extraveral .
Te rog spune-mi si mie cum se cheama ceaiul de care vb.
Eu mi-am cumparat si unguent de rostopasca .La indicatii scrie asa:"Adjuvant in herpes, negi, veruci, psoriazis, rani, impetigo."
Imi dau cu el numai seara .

adiadiadi nici eu nu ma descurc cu engleza ... de aceea te rog ,cand ai timp poate ne mai povestesti si noua cate ceva.

"Multumirea este comoara cea mai de pret a omului"
Proverb indian

Copilutzu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Ceaiul de care ziceam mai sus l-am luat de la un magazin cu produse naturiste si pe cutie scrie "Ceai Psoriazis" si e 30.000 lei. Se beau 3 cani/zi inainte de mesele principale. Am mai citit pe net despre un ceai "Deniplant" care costa 700.000 cutia pentru o luna si despre Kombucco care e cam 1.200.000/ kit-ul pentru 2 luni de tratament. Sincer, sunt atat de speriata ca le-as comanda si le-as bea pe toate odata numai sa simt vreo ameliorare. Pana una alta, desi stiu ca nu fac bine, mai dau si cu Dermovate.

Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

kuki
De Kombucco am citit si eu si e numai reclama de ea... ca si cu Psoremis
Sar'na ptr. info.

"Multumirea este comoara cea mai de pret a omului"
Proverb indian

Copilutzu'

Mergi la inceput