Clubul parintilor cu doi sau mai multi copii (2)
Raspunsuri - Pagina 6

Ana68 spune:
Mcrmiki-Miha,imi pare rau ca Vlad are probleme cu raceala...Ce va spus doctorul?Sirop de tuse,ceva, i-ai dat?Adevarul e ca dupa raceala tusea trece mai greu,insa cred ca poate fi cotrolata...Insanatosire grabnica flacaului!Mey,mamicut-o draga,pe Bogdan lasa-l asa cum e.Bineinteles ca niste limite si reguli trebuie impuse,dar cu cat vei incerca sa il strunesti mai mult,cu atat mai abitir va face cum vrea el...Incearca sa nu il mai ingradesti,ca sa spun asa....Ma gandesc ca in general se spune ca la acest fel de copii,prea plini de energie,este bine sa le gasesti o preocupare extra scolara sau extra gradinita sau extra casa...Asta presupune inscrierea la un club de sport,ceva activitati la care dovedeste talent....si asa mai departe.Chestia cu sportul am testat-o cu Alex:are efect garantat si cu succes.Incearca,cu Bogdan,pentru ca e inca micut,sa mergi la un curs de inot pentru varsta lui.Am inteles ca exista asa ceva si la noi,daca nu ma insel in complexul sportiv de la Dacia.Mult succes!
Felicitari ca ai gasit o bona care sa iti placa.Imi amintesc si eu ce agitatie am avut acum o luna si ceva in urma,dar uite ca toata agitatia a fost spre bine si de bun augur...Numai bine iti doresc,atat tie cat si familiei tale!
Despre jocuri de interior....uf! recunosc ca la capitolul asta sunt tufa de Venetia...In general noi petrecem destul de mult timp afara,chiar si cand e frig,iar in casa urmarim muzica la tv,desene sau ne jucam cu jucariile...
Numai bine tuturor!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana

mcrmiki spune:
Ana sa sti ca am incercat sa-l dam la inot, au la gradinita, dar nu a vrut, cu toate ca ii plece. Poate ca si este gradi noua si se acomodeaza mai greu. Vor mai face si dansuri de tot felul si zice ca vrea. Asa ca astept sa vad cat ii place, iar la primavara vor incepe o noua tura de inot si sper ca atunci o sa vrea. La carate nu am vrut sa-l dau de teama sa nu aplice acasa pe cel mic ceea ce invata acolo si nici el nu a vrut. Cu toate ca este asa de agitat este si foarte comod. Daca mergem mai mult pe jos tot timpul spune ca nu mai vrea, nu mai poate. Asa ca nu stim ce sa facem. Pe deasupra este si f. incapatanat si negativist, nu raspunde cand este srtigat si nici nu apuc sa-i spun ce vreau si el zice NU. Asteptam sa treaca timpul si poate se mai calmeaza.
Vlad nu a mai facut febra, dar a inceput tusea, dupa cat ma pricep eu cred ca are laringita. Azi tre sa merg cu el la doctor.
Dar Alex ce sport face? Lui Bogdan nu-i place nici fotbalul, lui ii plac animalele, preferati lui sunt dinozauri; l-am intrebat ce-si doreste de ziua lui si a zis ca niste dinozauri mari - mici are foarte multi. Si cartile il pasioneaza, daca ar fi numai cu dinozauri ar fi foarte bine.
Ce mai faceti fetele? Nu mai aveti timp de scris? Ce mai fac puiutii vostri?
Va pupacesc si astept sa mai pove despre copii nostri.
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)

camelia72 spune:
Salutare,dragele mele!
Noi acum suntem bine,Georgi a cam fost bolnavioara,mai tuseste putin si acum dar sper sa-i treaca repede.Este tare incantata ca vor face la gradi excursie,cred ca am sa merg si eu de data asta,anul trecut a mers singura caci il aveam pe bb mic si eram cu alaptatul dar acum nu mai ratez.Suntem un grup de mamici ce ne intelegem super bine iar pe langa cei mici mai iesim si noi sa schimbam peisajul,noroc cu copiii ca ne mai scot ei din casa...Vom merge in excursie la Bucuresti pt.o zi sa vizitam gradina zoologica,muzeul Antipa si vom merge la circ,a venit circul din Moscova,am auzit ca-i tare dragut,cu ursi polari patinand pe gheata...Cele din Bucuresti care ati vazut circul,va rog,ziceti-mi si mie este chiar asa fain?
Miha,sa stii ca si fetitei mele ii plac tare mult dinozaurii,are o intreaga colectie,cunoaste si numele unora,ii place sa citeasca si sa stie cat mai mult despre lumea dinozaurilor.
Va pe toate si haideti sa profitam de zilele insorite care vor veni si sa ne mai jucam pe afara,nici nu vreau sa ma gandesc la jocuri de interior.
Camelia mami de Georgiana (4 mai 1999)& Mihai (23 iulie 2004)
POZE

elisor spune:
Irina, bine ai venit! Wuaw, 3 copii si toti in aceeasi luna! Poti sa joci la 6/49 datele lor de nastere, super, din 2 in 2 ani, fata la mijloc. Ceva deosebit! Si cum i-ai nascut normal sau cu cezariana?
Vad ca Vlad si Georgi sunt bolnaviori, sanatate multa puiuti mici!
Ana mama, cu tusea o vei trage ceva timp, sper sa-ti treaca si tie curand ca e tare pacatoasa.
La voi in Timi s-a mai incalzit vremea? Stiu ca si Luana e undeva prin oct. nascuta, cand face 2 ani, in 23?
Oooooo, pai dinozauri! Avem si noi un rucsac plin cu ei si altul cu animale ca am cumparat de ni s-a acrit. Andreas mai imi cere Atlasul zoologic, de pe vremea mea, si se joaca cu ei, zice el, ca in carte. Ma rog, il inspira intr-un fel pozele.
Noi l-am dat la karate (aikydo) in speranta ca il mai disciplineaza. Culmea e ca ii si place, chiar daca de fiecare data lui ii e lene sa mearga, altfel argint viu. Dupa sedinta de karate e f. incantat si ne arata ce-a mai invatat. La gradi facea engleza si dansuri si nu va spun ce miscari gratioase are, am zis ca o sa-l mai dam si in continuare, dar deocamdata sa vedem cum evoluam cu karatele si scoala. A mai facut si un curs de inot, dar mare lucru nu s-a prins.
Asa cum zicea si Ana, copiilor energici le sunt recomandate activitati sportive pentru consumarea energiei.
Mickyy, parerea mea e ca mami si tati sa doarma impreuna, copiii separat. Deocamdata sunt mici, dar acum isi formeaza obiceiurile. Am o prietena care fiica-sa are 11 ani si inca doarme cu ea pentru ca asa s-a invatat.
Malina ar putea dormi singura in camera, iar Daria cu voi, cel putin asa procedam noi, dar noi l-am pus pe Andreas singur in camera de cand era bebe, iar acum nu a protestat in nici un fel de ce Bianca doarme cu noi si el nu, dar vrea si el din cand in cand sa mai doarma la noi, asa ca il lasam, iar Dan (sotul) il cara dupa ce adoarme la el in camera.
Carmen, multumim si tie
va las ca ma cheama pustoaica.
3 - 4 luni
Eli mamik de Bianca (13.06.2005) & Andreas (17.08.1998)

camelia72 spune:
Buna,fetelor!
Dupa cum vedeti,semnam si astazi condica...Saptamana asta am fost ceva mai libera,pe Mihaita mi l-a luat mama,sa nu se imbolnaveasca de la noi,acum ca ne-am vindecat o sa aterizeze si mafi,azi sau maine.
Irina,ce mai fac muschetarii,un din partea noastra!
Elisor,,multumim pt.gandurile bune,am mai ramas cu un pic de tuse.
Voi ce le mai dati copiilor de tuse?
Haide-ti,fetelor,care ati vazut circul din Moscova,astept impresii!Chiar nu avem bucurestence printre noi?
POZE

elisor spune:
Mickyyy pai bone diferite la copii??? Pai ce venituri aveti mama, de te gandesti la 2?
Camelia, sorry cu circul din Moscova. Eu l-am dus pe Andreas la circul Pironkov, eu m-am plictisit de numa-numa (chiar nu e genul meu), dar el a fost foarte incantat (avea 4 ani pe-atunci).
Sanatate multa sa aveti!
3 - 4 luni
Eli mamik de Bianca (13.06.2005) & Andreas (17.08.1998)

camelia72 spune:
La Pironkov am fost si noi in 2 ani consecutiv,nu ne-a placut prea mult,au avut cam aceleasi lucruri,nici fetita nu mai vrea.De asta insist pt.impresii la circul din Moscova,in afara de ursi polari pe gheata cam ce-ar mai fi,de jonglerii si acrobatii suntem satule...ce dresuri de animale,ceva exotic...Maine trebuie sa dam banii si inca nu suntem asa hotarate,mai asteptam impresiile bucurestencelor.
POZE

mcrmiki spune:
Buna fetele!
Ma bucur sa vad ca sunt destui copii la care le plac dinozaurii, cu toate ca mie nu imi plac; in general ii plac animalele, dar dinozaurii sunt preferatii. Vlad este mai bine, nu a mai facut febra, dar il chinuie in continuare tusea. Vad ca nu are treaba cu boala, se comporta la fel, mananca bine.
Camelia pentru tuse eu le dau cel mai mult siropuri de plante: Plantusim, Sirop de muguri de pin (cu sau fara propolis) sau Stodal, Eferalgan etc. Distractie placuta in excursie, daca plecati!
Mickyy si parerea mea este ca trebuie sa dormiti voi doi impreuna, iar copii separat. Copii mei au dormit singuri in camera de la 3 luni; cand l-am nascut pe Vlad, a stat cu noi in camera 3 luni, timp in care daca Bogdan dorea la noi in camera nu-l alungam, ca sa nu zica de ce Vlad sta la noi si el nu. Asa ca la 3 luni al lui Vlad, l-am mutat impreuna cu Bogdan in camera si nu am avut probleme. Problema este ca seara fiecare se culca in patul sau, iar dimineata ne trezim toti in dormitor. Vlad vine dimineata ca vrea pe olita, Bogdan - ca o fantomita - vine noapte de noapte la noi in pat si nu mai stiu ce sa-i fac. Nu reusesc sa-l dezobisnuiesc, cu toate ca de obicei il duc inapoi, dar dupa un timp revine.
Daca aveti vreo solutie, astept raspuns, sfaturi, orice. Va dati seama cat de bine dorm, plus ca-i obositor si pt. el sa se trezeasca noapte de noapte. Tin sa va spun ca oricat de obosit ar fi, tot se trezeste si vine in pat la noi, duca care isi continua somnul ca si cum nu s-ar intampla nimic.
Hai ca m-am cam lungit, acusi plec acasa la puiutii mei.
Va pup!
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)

Ana68 spune:
Buna seara mamicute,
Se pare ca e sezonul racelilor...care nu se mai termina.Unde vorbesc,unde aud si vad....tot numai copiluti racitit si cu mucisori...Of!
Miha,si eu am trecut cu Alex prin vaza "NU"-ului spus hotarat,raspicat...O data.Acum sunt la tura a doua cu Luana...Trece.Totul e sa te inarmezi cu muuuuuuulta rabdare si va fi ok.Cat mai putin bagat in seama zvapaiatul si va fi bine.Eu il lasam pe Alex sa vorbeasca,sa zica "nu" cat vrea,ma faceam ca nici nu il aud,pur si simplu vorbea singur...A vazut ca nu are cu cine negocia si ca totul decurge cum vreau eu,nu cum vrea el,chiar daca uneori trebuia sa ma impun obligatoriu....pana la urma a dat la pace si s-a convins ca nu e bine sa te pui rau cu mama si te faci frate cu dracu pana treci puntea....Aceeasi startegie o aplic si cu Luana,numai ca aici sunt in inferioritate,caci taica-su e aliat de nadejde,o alinta cat se poate mai mult,iar munca mea are succes doar pe jumatate.Asa ca uneori mai dansez si eu dupa cantecul lor,caci altfel as ajunge sa vorbesc eu de una singura....Nu-i bai!In principu trece,mai repede sau mai incet!
Alex a facut karate,insa a renuntat repede,caci antrenamentele erau dure si nu le-a putut face fata...Alt sport nu face.Am renuntat si eu sa il conving ca un sport e bun pentru el, nu vrea....Si apoi nu e consecvent,daca ceva i se pare ca nu mai e cum a crezut el sau cum si-a dorit renunta....Si atunci de ce sa mai fac furtuna in paharul cu apa?Il las pe el sa decida cand va fi pregatit sa urmeze cursuri de sport si atunci vom vedea.Pana atunci insa,are lectii multe si destul de dificile....scoala si iar scoala.
Te pup si numai bine tie si familiei tale!
Camelia,excursie frumoasa!La circ nu am fost,insa pot sa-ti spun ca la Antipa e interesant.Alex a fost la Antipa cand avea vreo 4 ani...A fost foarte impresionat de toate animalele alea impaiate....Petrecere frumoasa!
Elisor,la noi a trecut faza cu dinozaurii,serpii,caracatitele ucigase si rechinii....Urmarea Alex cu disperare toate serialele de pe Discovery si Animal PLanet despre rechini si serpi.I-am cumparat carti despre rechini....Apoi a fost perioada mumiilor si a egiptologiei...Apoi era roboticii,cu Chiubicx si alti roboti spatiali....etc,etc,etc....
La Timisoara e vreme faina....Mai ploua,mai e soare....E toamna!
Luana e nascuta in 28 octombrie,urmeaza sa faca 2 ani...
Numai bine tie si copilasilor!Ce face micuta?
Mamicute,va doresc tot binele din lume si ....zile frumoase!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana

mariana tache spune:
Scuze ca am chiulit. dar sa stiti ca am chiulit numai de la scris, nu si de la citit .
Nici acum nu sunt in forma maxima cu scrisul.
Asa ca nu ma intind la povesti; am vrut doar sa-mi fac simtita prezenta dandu-va cate un .
Copiii, pot sa zic ca imi sunt cuminti. La noi e tot aer de optimism .
Mickyyy, noi avem 3 cam: eu cu sotul o camera, iar copiii fiecare in camera lui. (cu Stefan dorm bunicii cand sunt in vizita). Daca as avea 2 cam (parca asa ai tu, nu?), pe bebe mic l-as pune cu noi in camera (in patutul lui!), iar Stefan separat. Nicidecum nu as opta pt camera comuna la copiii, ca sunt prea mici si se deranjaza (si Simon si Stefan mai cheauna noaptea). Asta o s-o fac mai incolo cand mai cresc. Tu ce ai ales sa faci? A! Si treci urgent cu tati in pat, ca pun pe voi!
speciali, copilutilor bolnaviori; sa va faceti bine repede, repede !
Mariana,
Stefan (20.04.2004) si
Simon (30.08.2005)
pozicile noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">O poveste de suflet
Sanatate Maxima!!!