fata mea de neinteles

fata mea de neinteles | Autor: tuculica

Link direct la acest mesaj

Ma numesc ulica si am o fata de 13 ani si jumatate si un baietel de un an. Problema mare cu fata este ca degeaba vorbesc cu ea despre orice pe orice tema, dar fiind indragostita vrea sa faca numai ce vrea ea (fara scoala, fara familie: doar afara si acel baiat pt. a-l vedea), chiar daca el de multe ori o respinge. Ce sfat i-mi dati , ce tactica sa mai aplic, este uneori f. respingatoare, luand-o pe toate planurile:cu vorba buna, pedeapsa, si chiar palme la fund, nu ma asculta, nu respecta vorbele mele, uneori chiar jignindu-ma.Astept urgent de la dvs. o ideea, multumindu-va anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Cam asa a patit si fratele meu cu a mea nepotica. Numai ca ea nu era indragostita, ci pur si simplu incepuse sa umble brambura cu gasca. Cumnata mea si fratele meu nu stiau ce sa mai faca. Pana atunci a fost un copil tare cuminte, premiant si nu iesea din vorba parintilor. Dar... asa incepe adolescenta. Se vaitau ei in stanga si in dreapta ca nu o mai pot struni, iar sotul meu le spune: pai, taiati-o de la drepturi! Nu ma asculti, nu mai vezi: televizor, bani de buzunar, haine calcate-spalate, si toate lucrurile de care copilul depinde de parinti. Trebuie sa fiti fermi si sa-i aratati cine e seful. Asta e varsta cea mai periculoasa, altfel o ia razna de tot. Acum nepoata mea (au trecut 3 ani de atunci), e iar bine-merci in fruntea clasei si nu mai iese din cuvantul parintilor. Bineinteles ca si ei sunt rezonabili cu ea, adica nu e ingradita total; dar daca au spus nu, nu a ramas, ea nu mai comenteaza.
Sper sa va ajute sfatul meu, la noi a mers; acum depinde si de voi. Dar nu trebuie sa cedati sub nici o forma.

Laura, mama lui Andrei

http://community.webshots.com/user/tcatlaura

http://www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina V spune:

Cam asa eram si eu in liceu. Orice imi zicea mama, eu faceam chiar invers; sau daca imi interzicea sa fac ceva chiar de aia faceam...
Pana sa prins mama de faza, si a inceput sa ma lase sa merg unde vreau si sa fac ce vreau eu, si atunci cum nu mai era interesant sa fac....m-am cumintit.
Un exemplu concret - cu fumatul. Eram cam prin clasa X - a si toate prietenele mele fumau,asa ca binenteles ca am inceput si eu.Mama cum nu fuma, ma simtea cand veneam de afara dar nu imi zicea nimic.Intr-o zi a venit la mine cu tigari si timp de vreo saptamana imi dadea ea tigari...binenteles ca dupa cateva zile nu am mai fumat si de atunci nu am mai pus tigara in gura.
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

quote:
Originally posted by Sabina V

Cam asa eram si eu in liceu. Orice imi zicea mama, eu faceam chiar invers; sau daca imi interzicea sa fac ceva chiar de aia faceam...
Pana sa prins mama de faza, si a inceput sa ma lase sa merg unde vreau si sa fac ce vreau eu, si atunci cum nu mai era interesant sa fac....m-am cumintit.

Da, si eu faceam la fel. Cateodata inca mai fac
Nu stiu, eu cred ca ar trebui sa ii lasi fiicei tale impresia ca e libera sa faca ce vrea, ca ai incredere in alegerile ei. Pe scurt: trateaz`o ca pe un om mare.
Poate ar trebui sa o faci sa inteleaga ca un asemenea comportament presupune asumarea unor responsabilitati...

If you love something let it go. If it comes back to you it`s yours. If it doesn`t, it never was

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

tuculica, ar mai fi o chestie....
Spui ca mai ai si un bebe de un anisor. Evident, el necesita mult timp si atentie. Ma gandesc ca poate fata ta se simte neglijata si incearca sa faca orice ca sa`ti atraga atentia, sa se simta bagata in seama.
Stiu ca am trecut si eu prin asta... am incercat o mica rebeliune cat sa ma ia tata de maneca si sa poarte o discutie linistita cu mine. Dupa care am ajuns olimpica nationala la franceza
Cateodata o vorba buna poate face miuni!

If you love something let it go. If it comes back to you it`s yours. If it doesn`t, it never was

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

fetelor, eu am alta sugestie, fetita e indragostita si asta trece greu mai ales ca ea nu intelege si pace ca baiatu o mai respinge si inca e la varsta cand e mai importanta scola decat baieteii, sugestia mea e sa o lase sa vada cu e sa ai grija de un copil mic si o sa-i treaca repede de a mai umbla dupa baieteii

Nimic fara Dumnezeu!

Mergi la inceput