dilema:grupa mica&mijlocie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by april

Eu m-am confruntat cu asa ceva in anii trecuti. La 3 ani si 9 luni era in gr. mica (mi se parea mare pt gr. mica!), la 4,9 in mijlocie iar acum , la 5,9 am sarit peste gr, mare direct in gr, pregatitoare.Unde sunt copii si de 6,9 ani. Sunt putin derutata, copiicu diferente de 1 an vor fi in aceeasi clasa. Dar aici ministerul inv. e de vina pt ca ar trebui sa clarifice varsta la care merg copiii la scoala. Unii merg la 6 ani impliniti, altii la 7 impliniti, de aici si diferentele mari intre ei. Eu am optat sa o dau la scoala la 6 ani si 9 luni, dar va avea colegi si de 7 ani si 9 luni. Nu e bine. Dar asta e. Mi se pare mare la 7 ani si 9 luni, ce mai sa faca 8 in clas. I si sa termine liceul la 20!!!
E alegerea fiecarui parinte

Sunt de acord cu tine. Si eu l-am dat pe al meu la 6 ani si 8 luni. Mi s-a parut varsta potrivita. Am fost insa foarte surprinsa sa constat ca este printre cei mai mici din clasa. Majoritatea merg pe 8 ani si are colegi mai mari cu mai bine de un an decat el. Si diferenta se cunoaste. Si aici nu ma refer (in cazul lui) la gandire (la matematica a fost singurul care s-a descurcat in niste situatii), ci la indemanare, atentie, timp de concentrare, care, se stie, sunt diferite la vaste diferite. La ei conteaza si 6 luni, daramite un an.
Mamioana, lasa-ti copilul la grupa mica, nu este nici o tragedie. Sunt sigura ca o sa-i placa.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Ups! Marina, acum am vazut si mesajul tau. La asta chiar nu m-am gandit. -ici Mariutei tale. Ma bucur ca acum este bine.
Mamioana, citind postarea Marinei, nu pot decat sa-ti spun sa ignori sfatul meu de mai sus. Actioneaza in functie de preferintele copilului tau.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

clau pupi si la "student". Ai spus mai bine ca mine...alege in functie de preferintele copilului. La varsta asta nu e important cata matematica fac, ci cat de bine se simt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamioana spune:

Multumesc mult pentru sugestii.
Astazi l-am dus la grupa mica, dupa ce tot weekendul l-am pregatit psihic pentru mutare. N-au fost probleme cand l-am lasat dimineata.S-a integrat destul de repede, era inconjurat de fetite, iar lui ii plac la nebunie.Atat dir.cat si educatoarea mi-au spus ca s-a comportat f.bine, a trecut pe la grupa mijlocie doar ca sa-si ia papusa preferata.Mi-a povestit ca s-a jucat mult, ca sunt mai multe jucarii la grupa mica, au iesit in curte la tobogan(iesea si cand era dincolo). Deci copilul e bine si fericit deocamdata.Eu insa am of-ul meu cu nivelul de pregatire. Doar au cantat cantecele azi la grupa mica.Poate e inca perioada de acomodare sau poate mai profita de vremea calda sa-i mai tina la aer. Cred ca si eu sunt destul de exagerata cu lectiile mele.Oricum am sa continui cu el acasa, fara sa-l fortez.
Cred ca Marina a pus punctul pe I.
[quote]Originally posted by Marina
alege in functie de preferintele copilului. La varsta asta nu e important cata matematica fac, ci cat de bine se simt.[quote]
Va avea timp 4 ani de-acum incolo sa se pregateasca pentru scoala, mai ales ca e un copil istet si foarte receptiv. Acum sa se joace!!!!

mamioana si Sebastian(06.10.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Si baietelul meu o sa mearga la gradinita intr-o grupa de copii intre 3 si 6 ani. El e la "Vrabii". Sunt foarte curioasa cum vor decurge lucrurile, ce activitati vor avea si cum se vor intelege cei mai mici cuu cei mai mari. Si eu eram obisnuita cu sistemul "grupa mica", "mijlocie" si "mare", am fost surprinsa sa aflu ca aici e diferit...Nu stiu cum e mai bine.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Bravo voua pentru acomodare... noi tot mai trecem pe la fostii colegi unde doamnele ii spun Oanei... mami e de vina, ea te-a mutat....

Si eu am avut problema asta anul asta....

La 2 ani si 7 luni era in gr. mica la o gradinita particulara... nu prea ne-a placut... am stat mai mult acasa
la 3,7 in grupa mica din nou... n-a vrut si n-a vrut doamna directoare.....sa o dam in grupa mijlocie.
la 4,7 luni grupa mijlocie, dar de fapt era grupa mica sau foarte mica... tot timpul anului au venit copii noi sub 3 ani!!!
la sfarsitul anului din 4 caiete specale avea vreo 4 lectii facute

la 5,7 am incercat sa sarim direct in gr pregatitoare. Nu am reusit.... am constat cand a inceput gradinita ca este la o alta grupa mare... nicidecum pregatitoare. Aici nu prea sunt copii care sa mearga la scoala... presimt ca o sa fie tot asa o lalaiala si mi-e frica ca in clasa 1-a o sa alerg repede de la serviciu sa facem in cateva zile saptamani ce trebuia sa faca lejer intr-un an.
Asta in conditiile in care pe listele de la grupa pregatitoare sunt copii de 4,1 ani!!!!! si nu unul... ci vreo 3-4.

Nu mai inteleg nimic. Colegele imi spun ca de ce o chinui sa o trimit la scoala ata de devreme... am chiar colege ai caror copii sunt in clasa a doua si in decembrie-ianuarieimplinesc 9 ani! Si eu si taica-su am fost dati de 6,4 - 6,8 ani la scoala si n-am patit nimic. Iar eu nici nu am fost la gradinita... am inteles ca acum intra direct in litere si cifre, bastonasele... etc se considera ca le-a facut la gradinita... oare chiar asa sa fie?

Nu o fi vreo invatatoare pe aici sa ma lumineze si pe mine?

Am cautat ceva pe internet sa vad si eu ce conditii trebuie sa indeplineasca ca sa poata merge in clasa 1-a... am gasit ceva cum ca ar fi necesara grupa mare pregatitoare... nu stiu ce sa zic... acum voi lasa lucrurile sa mearga asa....

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

De acord cu Marina! La varsta asta copilul trebuie sa se joace, sa se socializeze si sa invete una-alta despre lumea inconjuratoare, despre anotimpuri, natura, bine si rau, sa deseneze, sa cante si sa asculte muzica, sa se deschida pt ce e in jur. Iar ce invata sa fie sub forma de joc, sa invete... pe nesimtite. Pentru lectii... este timp. Si trebuie sa dea maximum din el in liceu, in facultate si dupa, nu acum!

Si noi intentionam sa o dam la scoala la 6 ani si 7 luni, nu la 7 ani si 7 luni.

Ba da, inca se fac liniute si bastonase in clasa I, cel putin asa sustine vecinul meu, tatic de scolar in clasa I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Interesant sistemul descris de Cristina G, cu grupe formate din copii cu virste diferite. In fond, e ca in familiile largite de pe vremuri, cind in jurul bunicii roiau frati, surori, verisori, unii mici, altii mari. Si in felul asta copilul invata sa relationeze atit cu cei mai mici decit el, cit si cu cei mai mari. O mica societate. Excelent, zic eu. Sigur, cita vreme sint tinuti din scurt ca cei mari sa nu-i terorizeze (prea tare) pe cei mici iar cei mici sa nu strice (prea tare) joaca celor mari...
In fine, revenind la oile noastre, adica la sistemul romanesc, noi ne-am trezit ca, dupa doi ani in care am respectat grupa cuvenita virstei, acum, la 4 ani si 2 luni, Tudor e intr-o grupa care nu stiu exact daca-i "mijlocie" sau "mare" -e pur si simplu "grupa ratzushtelor" -, cert e ca dupa ea va urma grupa pregatitoare, iar apoi, teoretic, clasa 1. La 6 ani si 1 luna la scoala? Mi se pare mult prea repede. Vorba Claudiei, nu nivelul intelectual m-ar ingrijora, cit capacitatea de concentrare, gradul de atentie...El oricum e mai zapacit si mai zburdalnic, asa, de felul lui. Iar ca sa repete grupa pregatitoare...iar nu stiu daca-i o solutie. Ma tem ca se va plictisi. Chiar nu stiu care rau e mai rau...

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput