dilema:grupa mica&mijlocie

dilema:grupa mica&mijlocie | Autor: mamioana

Link direct la acest mesaj

Am o dilema si va cer ajutorul.
Baietelul meu de 3 ani este la o gradinita particulara in grupa mijlocie, la program scurt(8-12).Initial l-am inscris pt.grupa mica. Dar cum toti acolo plangeau de ti se rupea sufletul si ii transmiteau si lui starea aceea, am convenit cu dir.sa-l transfer la grupa mijlocie. Anul scolar trecut(deci prin februarie-martie) a mai fost sa zic vreo 2 saptamani adunate, lipsea destul de des pentru ca racea imediat. Oricum cunostea mare parte dintre colegi si se atasase mult de educatoare. Deci s-a integrat imediat in grupa mijlocie. Eu eram f.multumita. Miercuri am avut sedinta cu parintii care m-am asteptat sa fie una linistita. Dimpotriva, unii parinti (2) au fost nemultumiti de faptul ca, in ciuda celor promise de dir.ca nu vor accepta mai mult de 15 copii, sunt totusi 18, si copiii lor nu mai primesc aceeasi atentie.(capacitatea salii e de 20 copii, prin contract). Bineinteles ca s-au legat de copilul meu care are doar 3 ani . Le-am explicat ca pt.varsta lui stie destul de multe, fac cu el de la 2 ani exercitii din carti educative de grupa mica, mijlocie, stie cel putin 50 cuvinte in engleza pe care le invata de la 1 an si 8 luni, stie sa numere pana la 20, cunoaste toate literele din alfabet, toate culorile si nuantele lor, stam cam prost la colorat, dar lucram la asta acum. M-am ocupat f.mult de el, inca lucrez acasa doar ca sa stam cat mai mult timp impreuna. Deci, n-as putea sa-l compar cu un copil de 2.5 ani de la grupa mica care nu vorbeste.
Directoarea a propus sa ramana aceasi formula la grupa mijlocie dar sa-I mute intr-o sala mai mare. Din 18 copii oricum 2-3 lipsesc ca sunt raciti, mai vine si iarna….Am votat si a iesit 50% pt.sala mai mare, 50% sa plece 3 la grupa mica pe criterii de VARSTA. Bineinteles ca celor 2 parinti mai certareti nu le-a convenit si au amenintat ca-si retrag copiii.
In concluzie, dir.a hotarat ca e mai bine pentru cei 2copii de sub 3.5 ani sa treaca inapoi la grupa mica. Or eu nu prea sunt de acord cu asta .Explicatia pe care mi-a dat-o a fost ca cei mai mari nu prea socializeaza cu ei, fiind mai mici, si le-ar fi mai bine cu copiii de aceeasi varsta.Nu stiu daca asa este.El nu se plange de asta.. Si eu platesc aceeasi bani, destul de multi, ca si ceilalti parinti si cred ca am dreptul sa aleg pentru copilul meu. Luni va trebui sa decid si nu stiu ce sa fac. Nici nu vreau sa-l retrag pt. ca sunt multumita de gradinita.
Ce sfat imi dati?

mamioana si Sebastian(06.10.2002)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

am inteles ca ai de ales: ori grupa mica, ori pleci de la gradi. Deci copilul va ajunge oricum intr-un colectiv nou pt. el, atunci mai bine mergi la grupa mica, nu? Si noi am fost in situatie asemanatoare, dar noi dupa 7 luni de grupa mica in toamna direct am aterizat la grupa mica, tot din cauza varstei. Fata nu comenteaza, si-a gasit vreo 3 baieti de care s-a legat sufleteste , si e OK.

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Si eu am discutat cu directoarea de la gradi (tot program 8-12) pe subiectul; asta. Eu voiam sa il dau la gr. mijlocie (are 3 ani si 7 luni). La gradi asta grupele sunt asha: mika - 3-4 ani (asta nu inseamna ca nu are colegi de 2 ani si ceva :O))) Gr. mijlocie 4-5 ani, si gr. mare peste 5.

Alex e tare istet si ma gandesc ca s-ar fi integrat totusi, dar este cam mikut si slabut si ar fi fost cel mai mik de la gr. miojlocie, plus ca cei de acolo se cunosteau deja de la gr. mika...si el ar fi fost nou. Asha ca l-am dus la gr. mika. Ce sa zic....la fizic e ca si ceilalti de la grupa asta. Iar la vorbit....s-a imprietenit cu vreo 3 fete (hihi) apropiate de varsta lui cu care poate sa vorbeasca si sse joace mai bine (zice el...p-orma trece la povestea cu "cand o sma fac io mareee.....si o sse faca si Clara mareee.....o sa ma insor cu ea ;-).
Ce sa iti spun, io zic sa lasi copilul la grupa mica linistit.
A. la Alex sunt 8-10 in grupa, mai mult de10 nu am numarat niciodata. Si singurul de acolo care a plans (nu in primele sile...ci dupa vreo saptamana) a fost Alex.....si nu le-a transmis nimik la ceilalti...se uitau curiosi doar :o)))).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamioana spune:

quote:
Originally posted by gabibarta

am inteles ca ai de ales: ori grupa mica, ori pleci de la gradi.

Nu neaparat.Nu mi-a sugerat sa plec de la gradi daca nu vreau la grupa mica.M-a sfatuit sa-l mut acolo, dar sa fie o trecere progresiva, in sensul ca daca i se va face dor de colegi sau educatoare i se va permite sa stea si la grupa mijlocie , pana se va obisnui.Ma gandesc ca va fi mai mult derutat, ca nu stie unde ii e locul.Mi-e teama sa nu se simta exclus.Este o fire destul de sensibila.
Apoi ma gandesc, nu se va "plafona" la grupa mica, sau ma rog, se va plictisi, pentru ca el deja stie tot ce se face acolo?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Luizax
Eu voiam sa il dau la gr. mijlocie (are 3 ani si 7 luni). La gradi asta grupele sunt asha: mika - 3-4 ani (asta nu inseamna ca nu are colegi de 2 ani si ceva :O))) Gr. mijlocie 4-5 ani, si gr. mare peste 5.

Adica Alex va merge la scoala la 7 ani si 7 luni?

Mergi la inceput

nope, la 6 ani si 7 luni.

Mergi la inceput

Imi facusem calculul asa:
3.7-4.7 grupa mica
4.7-5.7 mijlocie
5.7-6.7 mare
6.7-7.7 pregatitoare
Probabil nu va face una din ultimele doua.

Mergi la inceput

a! nujtu cum e in alte parti, dar la gradi asta sunt numai 3 grupe, gr. mare fiind aia de dinainte de shcoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Aici,unde locuiesc eu,in Germania(landul Bayern)copiii nu sunt sortati pe virsta la gradinita.
Fiica-mea(3,6 ani)e la grupa de "Arici"si are colegi de la 3 ani si un pic(ea printre cei mai mici de virsta ca fizic arata usor peste 4 ani)pina la 6 ani.Nu stiu daca e bine sau rau,educatoarele spun ca e excelent asa,cei mici invata mai rpd unele lucruri de la cei mari(sa se imbrace singuri,de ex),cei mari cu mai multa minte nu se mai cearta pe jucarii cu cei mici,cedeaza in conflicte.

Fiica-mea imi zicea,intr-o zi,ca cei mari nu au lasat-o pe topogan sau se bagau in fata celor mici,la rind.De obicei,sunt supravegheati mereu dar se mai intiimpla si din astea...

Cei mai mari se stiu intre de anul trecut dar se imprietenesc usor si cu astia mai mici.Vom vedea cum va fi,abia e inceputul...

Activitatile le fac sortati pe interese,pe aptitudini.Practic,ei se rotesc,cu fiecare educatoare fac cite ceva.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Eu m-am confruntat cu asa ceva in anii trecuti. La 3 ani si 9 luni era in gr. mica (mi se parea mare pt gr. mica!), la 4,9 in mijlocie iar acum , la 5,9 am sarit peste gr, mare direct in gr, pregatitoare.Unde sunt copii si de 6,9 ani. Sunt putin derutata, copiicu diferente de 1 an vor fi in aceeasi clasa. Dar aici ministerul inv. e de vina pt ca ar trebui sa clarifice varsta la care merg copiii la scoala. Unii merg la 6 ani impliniti, altii la 7 impliniti, de aici si diferentele mari intre ei. Eu am optat sa o dau la scoala la 6 ani si 9 luni, dar va avea colegi si de 7 ani si 9 luni. Nu e bine. Dar asta e. Mi se pare mare la 7 ani si 9 luni, ce mai sa faca 8 in clas. I si sa termine liceul la 20!!!
E alegerea fiecarui parinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

si eu sunt patita cu asta. Maria a mers la gradi la 1 an si 11 luni si s-a adaptat super, a bocit putin de demo la inceput dar in rest tot anul s-a dus cu mare drag. O luna in aug am facut pauza, vacanta nebuneli si cand s-a intors dezastru. Se tavalea pe jos de plans, imi vomita numai la gandul ca se duce la gradi, ce mai nici cand am dat-o la 2 ani nu a facut asa ceva si nici in alta situatie.
Absolut intamplator am aflat ca s-au reorganizat grupele si ca Maria nu a plecat la gr mijlocie cu colegii ei ci a ramas la grupa mica, cu cei noi si o noua educatoare. Ea dragutza imi spunea ca nu mai e miss si fetele din gasca dar nu mi-a dat prin minte ca se face asa schimbare fara sa fiu anuntata.
Oricum am insistat sa fie mutata la grupa mijlocie. Sincer nu ma intereseaza daca face sau nu fatza la engleza si matematica si in afara de cantecle si desenat nici nu ma gandesc sa fac lectii acasa cu ea...e un copil si e timp de joaca si distractie, de socializare nu de doctorat. In secunda in care s-a dus la grupa mijlocie din nou nu a mai plans si se duce iar cu placere.
Sincer pe mine una daca m-ar pune sa o duc la grupa mica as retrage-o si as inscri-o la alta gradi...
Mi-a placut ideea cu copii de mai multe varste. In viata reala tb sa invete sa socializeze si cu cei mici si cu cei mari.

Mergi la inceput