Viza turist Anglia

Viza turist Anglia | Autor: mammy2706

Link direct la acest mesaj

Salut!
Planuiesc sa petrec Craciunul si Revelionul in Anglia impreuna cu sotul meu care lucreaza acolo cu contract de aprox un an jumate. Am citit cate ceva pe site-ul ambasadei britanice dar as dori ceva sfaturi de la cineva care a trecut prin asta: ce acte au fost necesare, daca au fost ceva probleme la ambasada (stiu ca la ambasada britanica se face lista cu noaptea in cap si treci printr-un interviu) si nu in ultimul rand daca e ceva posibil (sa primesti viza). Sotul meu poate face dovada ca sta cu chirie si poate prezenta extrase de cont din care sa reiasa ca are cu ce sa ma intretina acolo.

Cristina, mamica lui Andrei

Andrei<1an ,>1an
poze noi
motz

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

La Ambasada (care e la Romana in spate) lista incepe pe la 12-1 noaptea dar daca te gandesti sa te duci sa te inscrii si sa pleci, revenind la 6-7 dimineata, sa stii ca e posibil, datorita unor romani taaare draguti, sa gasesti alta lista...inceputa dupa plecarea ta...

Eu am fost de 3 ori la viza acolo. Dar pt a doua si a treia oara am avut prioritate deja pt ca aveam viza de UK.
Cand am fost prima data, tot pt viza de turist am fost. Am ajuns pe la 6 dimineata acolo si am fost cam a 90a pe lista. Sa nu te duci vinerea ca e zi scurta, lucreaza numai pana la 1 si daca nu apuci sa te inscrii in primii 100 sa zic, este posibil sa stai degeaba si sa te cheme altadata.

Asadar, sotul are viza business?
E cu dus intors. Eu am luat viza de vizitator sa imipetrec luna de miere cu sotul aici si m-au intrebat de unde stiu ei ca nu raman aici..
La asta sa te astepti.
In mod normal, daca te duci cu actele doveditoare ca muncesti si ai continuitate in munca in ultimii ani, n-ar trebui s afie o pb.

Trebuie sa ai:
-de la sot: copie contract de inchiriere la casa, copii dupa utilityy bills (curent, gaze, telefon fix sua mobil, council tax), copie pasaport pagina cu poza si pagina cu viza, extras bancar pt ultimele 3 luni sa dovedeasca, ca are cu ce te intretine cat stai aici
-tu: carte de munca sau orice dovada a faptului ca lucrezi, pasaport, chitanta ca ai platit taxa de viza (o platetsi acolo, atunci, era 2 mil si vreo 300mii parca..) si daca ai ceva pe numele tau, la proprietati ma refer, sau chiar pe numele sotului, le poti lua ca sa demonstrezi ca aveti la ce va intoarce in .ro

Ei, acolo, sa fii tare, sa spui clar ca nu ai de gand sa ramai in UK (Chiar de ai avea, sa nu cumva sa zici asa ceva ca nu mai vezi viza), ca ai o pozitie buna in .ro, ca so sotul se va intoarce in .ro dupa terminarea contractului, ca aveti familie, prieteni..bla bla bla, trebuie sa convingi daca e nevoie, ca nu ramai aici.

Pe la 7 dimineata va iesi un ofiter din ambasada si va inmana bilete de ordine confrom listei d ecare vorbeam. Veti intra in ordine, vei completa un formular, vei plati taxa si vei fi strigata dupa nr de ordine la un scurt interviu.
Daca totul e ok, ti se spune sa te intorci la ora 3 (de obicei) dupa amiaza sa iti iei pasaportul cu viza.
Succes si sa ne spui cum a fost!

Unde anume in Anglia vii?

--------------------

Andra
Noi
Paris1Paris2

Suflet de copil - povestea lui Andrei

Are 6 luni de zile dar lupta sa traiasca...

Mergi la inceput

Ah, inca ceva...daca ai probleme, fii sincera si spune-le ca daca vrei sa ramai in UK aplici pt viza de dependent. Si nu vor mai avea ce zice.

--------------------

Andra
Noi
Paris1Paris2

Mergi la inceput

Am uitat de biletul de avion.
Desi ei spun sa ai rezervare macar daca nu chiar biletul cumparat, eu iti spun ca te poti duce si fara si le spui ca nu ti-ai facut rezervare din mom ce nu stii daca ai viza. Asta numai daca te intreaba.

E bine insa sa faci o rezervare cu o agentie.

--------------------

Andra
Noi
Paris1Paris2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mammy2706 spune:

multumesc mult pt raspunsuri motanik; chiar speram sa-mi raspunzi tu caci am observat de mult ca locuiesti in Londra (de la subiectul cu olimpiada 2012, cu atentatele etc., si ti-am vizionat chiar si pozele din Paris - superbe)
Ca motiv de intoarcere in Romania il am pe puiul meu de un an si trei luni care nu va calatori cu mine deoarece nu il am inclus pe pasaport.
Stiam de problema cu ambasada de la sotul meu care a trebuit sa stea de doua ori la coada dupa viza - el a dormit in masina dar eu cum nu conduc...
Cateva lamuriri: sotul e plecat cu permis de munca pt a doua oara si sta intr-o casa apartinand hotelului unde lucreaza iar chiria si toate cheltuielile legate de intretinere ii sunt oprite din salariu; iar propietati personale avem...masina ca pt casa munceste el acum.
As vrea sa stiu din timp daca pot obtine viza (o sa iau legatura cu cei de la ambasada); in caz ca nu merge ne intalnim in Praga (ca la Paris ne-am intalnit in primavara).

Andrei<1an ,>1an
poze noi
motz

Mergi la inceput

Draga Cristina,

Te poti duce si maine la interviu, pt ca viza daca o iei o iei pe 6 luni, deci timp berechet.
La telefon nu iti vor da prea multe detalii, ei nu au de unde stii (cei care raspund la tel) daca vei lua viza sau nu asa ca singurul mod de a afla este sa mergi la interviu.

Eu am avut ghinion sa pic la interviu la un morocanos care numai ca nu m-a aruncat afara DAR tot mi-a dat viza. Pe scurt, prima data am aplicat pt turist in februarie04 invitata fiind la o conferinta in Londra. Biletul era platit de organizatia gazda, cazarea mi-o ofereau tot ei, invitatie au trimis ei la ambasada...Totul era perfect, dar eu veneam aici la conferinta si apoi ramaneam 3 saptamani in vacanta la sotul meu (atunci eram prieteni numai..)

In chestionar la ambasada exista o intrebare, daca ai pe cineva aici...Eu am scris ca nu, altfel riscam sa nu iau viza. Am luat-o si am venit aici, m-am intors dupa 3 saptamani, apoi in iulie ne-am casatorit (a venit el in .ro) urmand ca in august sa plecam impreuna inapoi la Londra.

Numai ca vizele de dependent nu se procesau atunci. Si aveam de ales intre a ramane acasa fara sotul meu si a minti la ambasada ca merg in luna de miere dar ma intorc, urmand sa raman ilegal chiar de era nevoie.

Am fost la 8 in ambasada si am iesit la 2! Era vineri si programul era pana la 1! Ei, eu am iesit la 2. Pt ca am nimerit la asta care mi-a verificat si prima aplicatie si mi-a spus clar ca sunt o mincinoasa, ca prima data aveam pe cineva in Londra si am zis ca nu...si ca ce garantie are el ca nu raman in UK?
M-a chemat la 2 interviuri si eram terminata, eram sigura ca ma respinge, pt ca o tinea una si buna ca sunt o mincinoasa.

Si intr-un acces de furie, i-am tipat ca daca vroiam sa raman in UK ramaneam de prima data si nu mai veneam la alta viza la ei...A crezut se pare, pt ca ultimul pasaport ce a iesit in ziua aia de la ambasada a fost al meu. Cu viza!

La 2 saptamani, eram deja in UK cand am auzit ca au inceput sa proceseze vizele de depndent. In Uk nu puteam aplica asa ca mi-am facut frumos bagajul, am dat o fuga acasa in .ro, mi-am luat viza si nu am mai avut probleme...
Culmea e ca am picat tot la el la interviu...nu si-a adus aminte de mine, desigur, dar i-am adus eu aminte ca am mai fost la el si am luat viza.

Asadar, fa ce trebuie sa ii convingi. Daca iti vor spune de ce nu iei si copilul cu tine, spune-le ca e prea mic sa calatoreasca atata sau ca vreti sa fiti si voi singuri daca tot te ajuta X stand cu copilul tau...sau orice iti trece prin cap.

Ce am uitat prima oara sa precizez e ca sotul trebuie sa ceara o scrisoare de la patroni, scrisoare cu care vei merge la ambasada.
In ea sa scrie ca sotul munceste pt firma x din data de pana in data de, ca primeste atatia bani pe luna/saptamana/zi si ca din salariu ii sunt retinute cheltuielile de intretinere deoarece este cazat in incinta hotelului firmei...

Daca mai ai nelamuriri, sunt aici!

--------------------

Andra
Noi
Paris1Paris2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mammy2706 spune:

Atunci o sa ne grabim sa strangem actele si daca nu poate face rost de scrisoarea respectiva nu ar fi mai bine ca invitatia sa o faca doi prieteni englezi ai lui ( viitori sot si sotie)?
Si adevarul e ca ne dorim sa fim singuri (2 sapt) - altfel ar fi putut veni in RO pt 3-4 zile.
Apropo, in regiunea Staffordshire lucreaza sotul.
mersic inca o data pt sfaturi

Andrei<1an ,>1an
poze noi
motz

Mergi la inceput

pai te invita prietenii sau sotul?
daca te duci prin prieteni, trebuie sa ai datele lor de cazare si bani...
daca sotul, atunci e musai sa aduca scrisoare de la munca (de ce sa nu poata?) ca sa demonstreze ca e asa...

--------------------

Andra
Noi
Paris1Paris2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Cristina, sincer nu cred ca o sa ai vreo problema , in conditiile descrise de tine!
Dar, varianta cu prietenii sotului care te invita mi se pare f GRESITA.O sa tb sa dovedesti cum de ii cunosti asa de bine pe aia 2 englezi, de ce te cheama , cum si mai ales o sa tb sa minti nerecunoscand ca mergi la sot , si Ambasada are in sistem informatii ca sotul tau e in UK. NU ALEGE VARIANTA ASTA!
Mergi pe varianta reala pt ca ai toate sansele sa iei viza dat fiind ca sotul tau e cu Work Permit,plus are acomodare oferita de la servici!Raspunde clar si la obiect, incearca sa pari f sincera si va fi OK.
Andra ti-a rasp f bine si ti-a dat toate detaliile.Daca vrei sa mai verf odata, uite nr de la Ambasada 021.201.7300
In privinta rezervarii, eu zic sa ti-o faci pt ca e Gratis si dureaza 5 min ,plus poti renunta la ea oricand ...asa ca DO IT!
Verf daca nu iti tb si tie extras de cont,in cazul in care nu lucrezi acum.Oricum,sotul tau e sponsorul si firesc e sa nu-ti tb tie nimic altceva , dar o verf in plus nu strica.
Fii atenta ca la sf interviului iti pune o intrebare universal valabila '' cand ai de gand sa te intorci in Rom si ce vei face atunci?'' Stiu ca pare cam stupid sa fii intrebata ce vei face, dar tb sa ai un raspuns (copil,servici, planuri de asteptat sotul,blabla bla).
F important: Fa-ti copii la toate actele cu care mergi la viza si sa ai pix/stilou cu negru la tine si lipici pt poza care tb pusa pe formular!!!Incearca sa nu lasi acte originale la viza(exceptand pasaportul, scris de invitatie,extrase cont)....restul cere-le inapoi.
Mult noroc!
Cristina

Mergi la inceput