Cresa la 1 an si 4 luni ?

Cresa la 1 an si 4 luni ? | Autor: Anculina

Link direct la acest mesaj

Fetita mea are 1 an si 4 luni. Daca ma intrebati acum 1 luna de ideea de a o duce la cresa, nici prin cap nu mi-ar fi trecut, dar de cateva zile ma tot gandesc la ideea asta, mai ales ca e una fff aproape de noi.Ma gandesc ca putina disciplina, program fix, colectivitate, i-ar face bine, ca pe mine a cam inceput sa ma joace pe degete...Si cum n-avem bunica disponibila, mi-ar prinde si mie bine timpul cat ar asta ea la cresa, ca vreau sa fac un curs de specializare...Ce ziceti mamicilor care ati dat copilasii la varsta asta la cresele din Bucuresti ?Cum stau intr-adevar lucrurile ?

Daca iei totul prea in serios, faci riduri !Zambeste !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

A mea are 1,5 luni acum si vroiam a o dau la cresa din octombrie,din aceleasi considerente.Dar dr. mi-a spus ca ar fi bine sa mai aman,fiindca o sa-mi faca des raceli si enterite si a mea fiind un copil mai slabut,perioadele in care ar manca prost si s-ar simti rau i-ar influenta dezvoltarea.Cel mai bine e sa mergi la medic sa te sfatuiesti cu el.Eu gasisem o cresa apropape de casa,am vizitat-o si conditiile erau bune.Aveau mult spatiu si la grupa si afara,si era curat,iar ingrijitoarele pareau de treaba.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PITI spune:

Anculina,daca nu vrei sa ai un copil tot timpul bolnav,care nu mananca,cauta alta solutie pt a-l lasa pe copil in alta parte cand ai treaba ! Sau da-l la una particulara daca ai bani sau o femeie ??? Mai gandeste-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Eu l-am dat pe cel mare la cresa de la 1 an si 4 luni. La inceput i-am facut trat. cu echinacea, si facea rosu in gat si febra aprox. odata pe an. Din cauza racelilor nu stiu daca in 6 ani de cresa + gradi a lipsit in total 2-3 saptamani! Aici insa nu am adaugat bolile de copilarie- oreion, rubeola, varicela. S-a adaptat repede, e drept ca a plans un pic la inceput, dar i-a trecut, si s-a integrat foarte bine.

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Eu l-am dat pe Sebi la cresa la 1 an si 1 luna ..la sfatul doctoritei de familiei ptr ca nu manaca decat lapte si atat...a mers f f bine cu exeptia unui singur incident ...a facut fimoza ( ceva de genul asta...cert e ca l-am dus dimineata f bine si la 4 jumatate avea cucul cat o rosie mica ..)A inceput sa manace tot ce ii dadeam ( cu exceptia carnii ..pe care nici acum nu o manaca...asa stie el ..)Nu mi-a fost bolnav pana acum..are 7 ani jumate ... decat de cateva ori ( pot sa numar pe degete )...ba chiar in cresa le-a facut gratuit vaccinul anti-gripal .Eu lucram asa ca ptr mine cresa a fost f buna.Si Benny va merge intai la cresa ...dar aici unde e alta mancare de peste .

Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)

Poze de pitici voinici

"Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic". - Gandhi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chaton spune:

Daca fetita nu e bolnavicioasa..desi asta nu poti sa stii exact,ar macar vezi cum reactioneaza la o raceala ..eu te sfatuiesc sa o dai exact din considerentele pe care le-ai enumerat tu:colectivitate,program..

de bloi nu va scapa mai tarziu,dar tot atat de adevarat e ca le poate face in forma urata acum.Cosmin are un an si 9 luni si l-am dat de pe 15 septembrie la cresa de langa noi.@ saptamani a miorlait acolo de le-a luat de cap pe ingrijitoare..le-am uns si eu cu ceva,ca toata lumea,apoi a inceput copilu sa manance tot tot tot.Ma uitam eu pe geam fara sa ma vada nimeni cand il luam mai devreme,la 12,sa vad ce face,si ii dadea una sa manance,stia ca e mai plangacios la inceput.Deschidea gurita inainte de a pune lingurita in farfurie tipa:)))e curat,se joaca frumos acolo,au curat la baie,jucarii,am bagat ochiul imediat.Cu bunicii nu am cum sa il las,ca nu ii avem langa noi;in bona nu am incredere,subiectul era inchis cel putin din punctul meu de vedere,asa ca am ales cresa unde vad ca deja nu mai plange si azi e prima zi cand il las sa doarma acolo.

Eu zic sa dai fetita la cresa,vorbeste si cu medicul in prealabil,dar ideea e buna.Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acris spune:

Buna!
Si eu mi-am dus luna trecuta fetitza la cresa. Avea tot 1.4 ani.
Insa la noi a fost destul de greu...pe langa faptul ca plangea non-stop acolo , nu vroia sa doarma a facut si o enterocolita destul de nasoala...am tras-o 3 sapt. A trebuit sa intru in concediu ca sa pot sta cu ea acasa, dupa ce am "chinuit-o" pe la bunici...
Nu vreau sa dau mai multe detalii ca sa nu te sperii sau sa te indoiesti...
Decizia e a ta, vb. cu medicul . Pe noi ne-a avertizat sa n-o ducem , dar eram prea entuziasmati de cresa, insa acum ne-a trecut...
Am renuntat definitiv (pana la anu') la cresa.
Multa lume ne-a zis ca am renuntat prea usor, dar nu mai vreau sa-mi vad copilu' suferind, trist, fara pofta de viatza, fara zambet si care tipa in somn, noaptea.

Bafta!

Cristina & Amalia (20.04.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47936" target="_blank"> Povestea nasterii
Poze Amalia

Mergi la inceput