Fetele din America (51)
Raspunsuri - Pagina 10
pisik 4ever spune:
bebitzu, ai ghicit! capul familiei ne taraste dupa el prin contract de munca... o fi bine, n-o fi bine... va povestesc cand o sa ajungem pe acolo...
carolyn, noi venim de la paris. de asta ma framantam eu, daca sa iau sau nu haine ptr bebe in special ca are 5 luni acum si pana la 1 an le schimba repede repede, si ptr mine, ca dupa ce am nascut am ramas cu peste 6 kile in plus si pantalonii nu ma mai incap, si ce e chiar si mai rau, nici pantofii, si am inteles ca treaba cu pantofii e ireversibila, deci o sa trebuiasca sa reinnoiesc stocul. multumesc pentru detalii, ma ajuta sa-mi fac o idee si sa vad cum ma organizez. iar ptr asta mica, nu stiu cum e clima acolo cred ca o sa iau si subtirele si groase, pe internet vad temperaturi in fahrenheit si ma innebuneste chestia asta.
aici sunt solduri de 2 ori pe an, se pleaca de la 30 la suta, peste o sapt 50 apoi 70 la suta la sfarsitul perioadei de solduri, care dureaza o luna (ianuarie, inceput feb si iunie, inceput iulie). exemplu o pijama de bebe este 25 euro si eu am luat in sold cu 12.50. un sacou simpatic si elegant ptr mine 150 euro iar in sold coboara spre 120, apoi 80. sunt preturi ptr toate buzunarele si aici, dar produsele cele mai ieftine sunt f proaste (capse care se desfac, se decoloreaza etc). un body este cam 3.50-6 euro. pantofiori 1 an 50 euro dar am gasit in sold cu 10 si i-am luat o pereche.
You're unique. Just like anyone else.
amuleta spune:
Pisik, pantofi de copil ia din Romania, sint mult mai ieftini )ei, nu aia cu pretentii, desigur), mai ales ca la un an, ce mari pantofi are nevoie ! Nu-ti lua cizme din alea lungi, toate romancele fac aceeasi greseala.Pufoaice gasesti aici si cu 40-50 de dolari, pina la 150 iar hainele sint mai ieftine decit in Franta, in general dar si aici trebuie sa te uiti dupa reduceri daca le vrei mai ieftine, altfel...Pantofii sint de la 25 la 300 de dolari, depinde de pretentii. In general, eu cu 60 de dolari gasesc pantofi buni. Nu-s deloc pretentioasa la haine dar sint tare tipicara la pantofi, musai sa fie de piele si confortabili.
iubibubi spune:
multumim pentru urari si ganduri bune! am pus niste poze cu Mara si Andrei la pagina personala.
I.&www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi" target="_blank">Andrei&Mara
pisik 4ever spune:
multumesc pentru lamuriri, amuleta.
am fost puturoasa si inca nu mi-am facut cv ul in engleza (care imi trebuie si la ambasada), dar ma gandeam ca pana nu am un domiciliu acolo il pun degeaba pe internet. deocamdata pot doar sa consult oferta de lucru sa-mi fac o idee. aici toti francezii imi zic ca acolo cine vrea sa munceasca, gaseste de lucru. eu nu prea cred ca o sa-mi fie usor, ca little rock desi e capitala arkansasului, are doar 300.000 de locuitori. dupa bucuresti cu 3 milioane si aglomeratia din paris cu 15 o sa ma simt ca la tara. :(
pisik 4ever spune:
nu a mers DC ieri, d-aia am pierdut eu 2 mesaje si m-am enervat.
am inceput sa completam formularele de cerere de viza, e ptr sedere temporara. mai multe nu stiu, ca era un film simpatic la TV (!)
Sanca spune:
Fetelor cu copii de scoala, ce parere aveti de Private Schools?
M-am gandit sa-i scot pe copii de la scoala de stat si sa inceapa sa faca carte serios. Am cateva scoli pe lista mea, iar preturile sant dureros de mari.
Inainte de a merge la open house, vreau sa stiu si eu opinia altor parinti, si asteptarile lor de la sistemul scolar privat.
Oana_B spune:
Anca, se pune daca nu zic din experienta mea si zic doar din ce mi-a povestit unchi-miu?
Sta tot prin California. El are copii mari acum, baiatul are vreo 20 si fata cred ca vreo 17-18, a zis ca au fost la scoli particulare incepand cu gradinita pe care au facut-o in franceza, dar la un moment dat i-a retras si i-a dat la scoli publice ca nu i s-a parut ca invata ceva diferit sau mai bine, exista si scoli publice bune, a zis ca scolile particulare i s-au parut cam prea elitiste (oare am ales bine cuvantul?) nu ii invata pulsul majoritatii vietii americane.
Oana_B
Sanca spune:
Eu nu sant complect dezamagita de scoala baietilor din Point Loma, si chiar sant multumita de ratio (hyspanic, black, oriental). As vrea sa-i vad totusi la o scoala unde-i ii impinge mai mult din spate si le da mai multe teme. Eu deageaba le zic acasa - o jumate de ora scrie-ti cursiv, ca daca nu le cere la scoala, imi racesc gura de pomana.
Profesorii merg numai dupa programa data de stat, si nimic in plus. Iar atat vreme cat stiu sa citeasca la DRS level pentru varsta lor, nu-i mai baga in seama.
Si iara nu vreau sa investesc bani intr-o scoala privata si dupa un an sa realizez ca tot mai bine era la cea de stat... Odata ce fac pasul nu mai ma pot schimba ca nu e bine nici pentru ei....
Am nevoii de opinii sincere, iar pe internet nu am gasit mai nici un review de la parintii care au avut copii la scolile private.
amuleta spune:
Cred ca depinde foarte mult de scoala de stat din zona unde stai. Prin zona mea, pentru kindergarten costa cam 500 pe luna, asta patru ore pe zi, ceea ce mie mi s-a parut mult, mai ales ca trebuia sa mai platesc si extra inca vreo 500 pentru orar prelungit. Am trei copii si daca-i dau la particulari ajung la pepeni. Noi ne-am luat de la bun inceput casa intr-o zona ceva mai buna, fiindca ni s-a spus ca scoala de stat e foarte buna. Adica platesc 1000 pe an in plus la taxe fata de orasul vecin dar scoala e mult mai buna. Pina acum sint destul de multumita, vine in fiecare zi cu teme de facut, avem si abecedarul din Romania, are numai sase ani jumate, nu stiu cum va fi mai tirziu. In privinta amestecului de copii nu prea sint multumita, ca-s numa anglosaxoni tipicari, (al meu e al mai brunet din clasa) dar om vedea...