Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (49)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Tin sa-mi exprim si eu totala deceptie pentru ca n-am vazut azi dimineata fotografii de la marea intalnire. Mare scapare. Va rog si eu mai intalniti-va cat de repede, saptamana care vine chiar.
Eu nu v-am mai scris cred ca de marti, atunci am ramas destul de bulversata pentru ca mersesem la sef sa discut cu el despre ziua libera de care aveam nevoie miercuri si discutia a evoluat si am ajuns la concluzia sa intru in concediu de luni. Firma este intr-un moment de relas in care este prea putin de lucru si astfel m-am trezit "auto-concediata", pentru ca eu a trebuit sa aleg momentul in care plec. Si am ramas dupa aceea un pic blocata, pentru ca totul s-a petrecut atat de brusc.
Miercuri am avut liber pentru testul hiv (nu Cristina, nu-l aveam facut inca in sarcina si nici 15 lei de dat aiurea n-aveam, mai ales ca eu l-am facut cu o luna inainte de a ramane insarcinata), care era la ora 12 fix (a se citi unu si jumatate) pentru ca e orgnizat de ceva fundatie care are de tinut cate o prelegere cu ocazia asta.
Ei, ieri (joi) a fost o zi grea, trezit greu dupa o zi libeaa si durut rau oscioarele mele ca o babuta umbla mult mai sprinten decat mine. A fost momentul in care m-am bucurat ca de luni incep concediul pentru ca devenise deja cam greu cu drumul.
Asa ca azi mi-am salutat colegii (Diana mi-a placut ca voi v-ati fotografiat, tare frumos si tanar colectiv) si m-a luat sotul de la servici dar inca nu realizez ca profesional am cam intrat in pauza.

V-am citit dar ultimele 3 zile ori am fost tare busy ori era ocupat computerul acasa.

Mirela, ma bucur mult ca te-ai intors cu atata optimism pe forum.
Anda ai grija de sufletel mai presus de toate, iti doresc sa se stearga una cate una toate.

Revin ...

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Asa ...
Nu stiu daca o sa-mi aduc aminte sa scriu cam tot ce am gandit cand am citit subiectele dezbatute.

Mare minune mica japonezuta, chiar ca ne ajuta sa vedem ca trupa noastra e tare norocoasa. Si fetele care apucati sa cititi si alte odisee, va admir pentru eficienta.
Ina, ce-am mai auzit la curs... Pai in primul rand de la noi pot sa-ti zic ca la o nastere normala fara complicatii ulterioare la mama ori nou nascut nu te externeaza mai devreme de 4-5 zile. Va invidiez pe cele care stati doar cateva ore.
Saptamana trecuta n-am tinut cursuri, asistenta a fost plecata in concediu in Germania. Saptamana asta la primul curs ne-a povestit cateva aspecte despre conditiile din maternitatile din Germania si despre nasterile a 3 colege de curs in rastimp. La al doilea curs a reluat niste generalitati pentru o nou venita, pentru ca la noi cursul se tine in permanenta, nu este fix de x saptamani, unele teme se mai reiau (eu gasesc foarte utile si reluarile).
Ce-am retinut, in Germanica cica exista o oaresce crema pentru masat zona vaginala si care elasticizeaza musculatura astfel incat rareori se mai impune epiziotomia.
Cele 3 nasteri:
1. Graviduta secundipara, cu miopie, trebuia sa aiba cezariana in saptamana 38, seful de sectie n-a semnat hartia si s-a asteptat declansarea travaliului care a survenit 9 zile mai tarziu. A fost cezariana cu ligaturare, mama ok, bebe ok.
2. Graviduta primipara, inscrisa la medic la Tg Mures (exact la cel la care am inceput si eu urmarirea sarcinii), 37 saptamani, ceva contractii incepute la 8 dimineata, pe la 15 o suna pe asistenta noastra ca are contractii parca la 3 minute, "hai la spital sa vedem", la 15:30 ajunge la spital, la 15:45 nasterea e gata. Mersese la spital pentru un "mic control" deci fara bagaj. Mama si bebe se simteau perfect la o zi dupa, un pic nedumeriti doar .
3. Graviduta primipara, 39 saptamani, asistenta medicala de ATI, membrane rupte fara dureri, declansata nasterea a doua zi, nastere grea, placenta nu se elimina, au adormit-o pentru extractia manuala de placenta.
Si urmeaza calvarul, nu mi-a venit sa cred, mamicuta face psihoza de lactatie, o forma urata vecina cu nebunia. Oaresce doctora pediatra i-ar fi zis ca fetita e suspecta de meningita pentru ca varsa cam tot si femeia e de nerecunoscut si de neabordat. Nici fetitei nu e in stare sa-i acorde un strop de afectivitate. Nasol, nasol. Si cand te gandesti ca cineva care lucreaza in ATI trebuie sa fie tare puternic ca si constitutie psihica...

29s + 2z

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciury spune:

Buna viitoarelor mamici!!!!
Voi deveni si eu mamica ~~~~~~ 6 decembrie 2005...
Momentanin asteptarea bb...
Cu drag, in asteptarea bb. nastere normala cred dar putem sa mai vedem pe plan local am hotarat (depinde de vreme)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Neata burtici si un weekend insorit va doresc!

Ciury bine ai venit si asteptam cu drag sa ne povestesti despre tine si bb!

Alina si Bebitza Amalia 33+

http://community.webshots.com/user/alina_delebarre
Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Buna burticute dragute!

Mirela - tare ma bucur ca esti intr- o pasa optimista. Sa dea Domnul sa-l conservi in burtica pe BB macar pina pe 18 oct. Iar atuncea sa iasa sanatos si voios! Mult curaj in continuare!
Anda- iti tin pumnii sa ti se rezolve problemele sufletesti + materiale + financiare! Nu stiu cum le-ai colectionat tu pe toate, dar sper, ca asa cum au venit sa si treaca!

Fetele posesore de moloz in casa- nervi de otel va doresc, ca stiu ce inseamna, ca eu in primavara tot cu asa ceva m-am delectat! A durat 4 luni renovarea apartamentului, asa ca...stiu cum e...Dar priviti partea buna a lucrurilor - cine va sta apoi in frumusete de casuta cu frumusete de bb-lus?

Io am avut o saptamina cam proasta. In afara de intilneala, care a fost, ca de obicei frumoasa, dar din pacate lipsita de poze...Data viitoare probabil ca vom veni toate cu aparat...Atunci sa vedeti mii de unghiuri de fotografiere! In rest, nervi multi, o gramada de bani dati pe nemernica de masina care acuma, in prag de BB s-a hotarit sa se strice - caseta de directie, sa fie treaba treaba si cheltuiala cit China... Patut nu am gasit in Niro, pentru ca bineinteles ca a patra oara cind merg sa caut acest model - albastru cu portocaliu- deh...daca avem bube pe creier... - nu l-am gasit, nenea spunindu-mi linistit ca nu mai au, desi cu o seara inainte am dat telefon sa ma asigure ca au! Asta-i viata cu comerciantii romani! Parca nu ar fi interesul lor sa vinda...
In schimb mi-am cumparat 2 paturici groase, de la Bebeto, tare moi si pufoase, una roz, de casa, alta bleu, asortata cu caruciorul! Si un halat, care era patat, dar azi am mers iar in Niro si l-am schimbat si un set de prosopel mare cu cap si manusa in forma de ratusca sa spal ploduletul! Cam atita. Pat n-am. Adica ce e mai important...Daca ma apuca nascarea, tin Titilica in port-bebeul de la carucior si am terminat povestea!

Gata, ca m-am placintit rau! Va pupicesc si week-end placut!

Poze cu mine
Varsta Sarah http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051106/dt/8/k/2ca8/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Salutare Burticute!!!

Eu nu ma simt f.binr azi, cred ca am si eu ceva contractii false sau nu ca ma doare burtica in partea de jos ca la ciclu, iar durerea coboara pe picior in jos. Mai tare ma doare in partea stanga si e o durere ca la raceala de ovare. Mai ales cand bb da din...ce da, atunci ma secera cate o durere....maaaama. Am luat deja un No-spa si sper sa ma lase aceste dureri.

Va rog sa imi spuneti ca nu e nimic grav ca nu vreau sa intru in panica!!!Eu nu am avut nici o problema pana acum si sper sa o mai tin tot asa cel putin 1luna si jumatate!!!

Ciury bine ai venit perintre noi!

Noki peste o sapt vii si tu la intalneala? Hai sa ne hotaram din timp da?

Va pup dulce 33+

Diana
Poze cu mine :http://community.webshots.com/user/dordia2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Silvia e mai bine, ii curge nasul dar temperatura nu a mai prea facut, i-am dat de dimineata un Panadol preventiv. Eu in schimb se pare ca m-am si stricat un pic la stomac - naiba stie de la ce, asa ca mi-am facut un ceai de sunatoare si trec pe regim un pic. (Stiu, stiu ca si menta e buna la "strans burta", dar si sunatoare e buna, vindeca stomacul)

Ina si Mandy mama mea s-a operat de "fiara" laparoscopic la Timisoara acum vreo 10 ani. Pe vremea aia deja se faceau laparoscopic majoritatea operatiilor de fiere si in Ro (in orasele mari probabil). Asa ca sigur vei gasi in Cluj un spital unde sa se faca asta. I-a scos de acolo o gramada de pietricele, i le-a dat intr-un saculet (spalate, etc) si le-am vazut si eu: erau cred ca peste 50v, nu am stat sa le numar, in medie cam de marimea unui bob de mazare. S-a refacut repede dupa operatie si s-a simtit mai bine dupa.

Ina, daaaa, pai si noi am folosit masina de spalat si aspiratorul la linistit copilul! Am mai auzit, parca de pe forum, varianta cu uscatorul de par: prima oara i l-au pus pe burtica, sa-i incalzeasca burtica contra colicilor si dupa aia au constatat ca se linisteste indiferent daca e indreptat spre burtica sau nu! Alta metoda mai e plimbatul cu masina: ii linisteste zgomotul motorului.

Alexandrina pai femeia aia, a doua, era cam inconstienta: trebuie sa te internezi cand ai contractii la 10 minute. La 3 minute esti in faza de tranzitie, in principiu la dilatatia de la 8 la 10 cm, deci esti aproape gata! Probabil ca ea nu avea dureri f mari, asa ca nu s-a panicat si nu s-a grabit sa se interneze.

La a treia, nasol cu psihoza de lactatie, e o forma mai grava a depresiei postnatale, am citit si eu, se mai intampla (f rar, dar se intampla). E din cauza coborarii bruste a nivelului de hormoni si nu are nici o vina biata femeie.

Alexandrina, prenatal placut! Intr-adevar, plecatul de la servici e o rupre, ca un fel de pensionare, dar, lasa ca o sa ai ce face! Tu lucrai in Tg Mures?

Alina week-end placut si tie!

Noi ne-am decis sa facem pt bb saltea de la Elvila, pe comanda, varianta ortopedica 2, adica cea mai tare si mai misto. Va costa 2 milioane si ceva, zic eu acceptabil (avand in vedere ca patutul e de la Silvia). Asa ca acum mergem la magazin sa o comandam.

Va pup,
Lavi02, 34 saptamani si 10 kg in plus ... asta e, si asta sa fie cea mai mare problema!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Am reusit si eu sa compilez listutele date de fete si aveti mai jos ce a iesit:

BAGAJUL DE SPITAL

Pentru mamica:

IGIENA PERSONALA

• vata (2 pachete mari!)

• servetele/batistute

• comprese sterile

• sapun

• periuta de dinti si pasta de dinti

• pieptan

• crema de fata si de maini

• gel de dus, sampon, burete

• lapte/crema de corp

• tampoane (cezariana) sau vata ( nastere naturala)

• hartie igienica (2 role)

• elastice de prins parul, clame

• trusa de unghii (pt diverse necesitati)

MEDICALE

• garmastan - unguent pt. Desfundarea canalelor lapte

• Bephanten si crema galbenele pentru eventuale rani la sani

• carpicon unguent

• sabsimplex pentru colici

• supozitoare glicerina

• supozitoare cu Diclofenac (daca nasc natural)

IMBRACAMINTE

• chiloti bumbac (2/zi) #8211; 6 perechi XL

• burtiera (foarte necesara dupa cezariana)

• bustiera bumbac

• tampoane de sani

• prosop corp

• prosop fata

• prosop moale pentru sani

• sosete 5-6 perechi bumbac

• camasi de noapte cu nasturi in fata - 2 bucati

• o bucata pijama cu nasturi

• halat cu buzunare

• papuci de casa

• slapi pt. dus

MANCARE

• farfurie

• cana + pahare plastic

• lingura/lingurita/furculita

• cutit care taie bine (pentru painea din spital)

• apa minerala

• biscuiti (buna idee!)

ALTELE

• aparat foto (va avea sotul)

• carte de citit usurica pentru dupa

• ochelari /portochelari

• telefon mobil + incarcator

• pix/agenda

• bani pentru asistente - Bancnote de 100000, 50000...

Pentru bebelus:

• pampers new born (7 buc /zi)

• body #8211; 3 bucati

• pantalonas #8211; 2 bucati

• caciulita #8211; 1 bucata (pentru plecare)

• salopeta cu maneci sau compleu de scos afara din spital

• botosei

• paturica

• prosopel moale

• servetele umede

• sapun bb /ulei de corp

• forfecuta unghii bebe (cu varfuri rotunjite)

• manusi fara degete din bumbac antizgariere #8211; daca nu are body-ul

Acte:

• Buletin (copie si original)

• adeverinta de salariat

• dosar de analize din perioada sarcinii

• carnetul gravidei

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 29+

Varsta Punctuletz
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Alexandrina mi-as dori si eu sa am o nastere rapida ca a gravidutzei no.2!
Prenatal placut, iti inteleg nedumerirea dar poate ca-i mai bine asa, oricum nu-ti mai placea neveta si la “varsta” ta ( a sarcinii, adica) este si obositor.
Ciury bine ai venit printre noi si sarcina usoara!
Alina sa ai o zi insorita si placuta.
Noki Lara sper sa gasesti in curind patutz ptr. Sarah ca sa te linistesti.
Diana probabil ca au fost contractii false sau dureri de la oboseala? Stiu ca si tu te agiti cu casa zilele astea…
Lavi02 sper ca dupa durerile de burtica sa te linistesti si tu , sa nu mai capeti nimic ca sa-ti vezi de Silviutza si bebitza, nu de tratarea bolilor.
Am citit si eu despre uscatorul de par, nu stiu daca sa fiu pro sau contra…parca as prefera mai mult plimbarile cu masina ptr. bb.

Noi astazi am implinit 31 de saptamani si, ca sa serbam evenimentul ne ducem la o ora de masaj, dupa care, daca mai avem chef inspre dupa-amiaza, ne vom duce la inot, ca am cam lipsit in ultimul timp ( nemotivat).
In rest, zi de gospodareala, curatenie, etc. stiti voi…de ceea ce nu scapam niciodata.

O zi buna tuturor si sa ne auzim cu bine!

Ina si bebelusha – corcodusha 31 (fix!)

Virsta puisorului meu:
http://tickers.baby-gaga.com/p/boa336pp_.png

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.(Donald Trump)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Tania frumoasa si organizata listutza!

Ina

Mergi la inceput