Sosuri delicioase
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
patriciaRO spune:
uite si aici:
sos verde
Ingrediente
-Maioneza - 0,600 gr
-Piper - 0,001 gr
-Spanac - 0,150 gr
-Sare - 0,020 gr
Mod de preparare
Se curata spanacul de codite si impuritati, se spala se opareste si se fierbe 15 minute in apa cu sare. Se stecoara si se paseaza prin sita fina. Pireul rezultat se da la rece, dupa care se amesteca cu maioneza, potrivindu-se la gust de sare si piper.Se serveste la preparate din peste si oua.
Beatrice, mami de Alex pifos
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
patriciaRO spune:
sau:
SOS "ROUILLE" (rui)
se intrebuinteaza rece,
pt homard, languste sau crevetzi, mancaruri de peste sau peshte gratar sau prajit
2 oua fierte tari (cca 8 minute)
2 filete de anchois in ulei
un catzel de usturoi
o lingurita de concentrat de roshii
sare, piper alb
cca 25 ml ulei de masline
2 galbenusuri de ou crude
o lingurita de suc de lamaie
un varf de cutit de pigment de ardei iute
un varf de cutit de safran
se separa albusul de galbenusul celor 2 oua fierte tari, numai galbenusurile se utilizeaza
se macina in mixer galbenusurile fierte cca 1 minut, se adauga filetele de anchois, usturoiul si linguritza de concentrat de rosii, se mixeaza
se pune intr-un recipient (1)
in alt recipient (2) se pun cele 2 galbenusuri crude cu mustarul, sarea si piperul alb si se amesteca cu batatorul, cand sunt bine amestecate se farsa picatura cu picatura cele 250 ml de ulei de masline si se bate in continuare (ca pt maioneza)
cand sosul este destul de ingrosat se adauga putin cate putin (picatura cu picatura) zeama de lamâie, alternand zeama de lamaie cu uleiul de masline;
in terminare se adauga ardeiul iute, safranul (coloreaza in galben)
Se adauga, in final, amestecand cu batatorul, sosul galbenusurilor fierte (recipientul (1)
Beatrice, mami de Alex pifos
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)