CIUDAT!
Medicul pediatru la care am inscris BBul mi-a cerut o adeverinta cum ca-s angajata si platesc asigurarea medicala. Astfel de adeverinte am mai avut, asa ca am mai cerut una de la firma si m-am dus cu ea la casa de asigurari sa mi-o vizeze. Acolo surpirza: nu au vrut sa mi-o vizeze, asa cum au facut-o si cu cateva luni in urma. Cica conform ordonantei de urgenta nr. xxx din 2002 nu au voie sa o faca pt. ca eu sunt angajata numai din 2004 si ar trebui sa platesc din urma, adica din 2002 retroactiv. Ce nu inteleg eu este de ce sa platesc din urma? ce, nu am voie sa imi fac asigurare de cand vreu eu? Cum sa platesc din urma, pentru ce? Nu am beneficiat de servicii medicale pana acuma, atunci pentru ce sa platesc? Nu-mi vine sa cred, asta inseamna ca asigurarea mea nu este valabila? Sunt asigurata, platesc asigurarea de mai bine de un an si nu are nici o valabilitate pt. ca ar trebui sa platesc incepand cu 2002. Ce fel de legi avem in tara asta? Asta este hotie in ochii mei. NU mi se pare logic!
Poate stie cineva la ce ordonanta se referea doamna de la casa de asigurari, ca sa o citesc si eu.
monika
Nu mai este necesara vizarea adeverintei daca esti angajata.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Daca este asa ca nu mai trebuie vizata adeverinta in cazul in care esti angajat da-mi te rog si mie temeiul legal ca sa pot sa ma justific in fata dr. de familie ca noua ( mie si sotului ) ne-a cerut.
Eu sunt in CIC si sotul este angajat .
poate la asta se refera.....Nu am citit-o dar nu cred ca te pune sa platesti retroactiv
ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ Nr. 150 din 31 octombrie 2002
privind organizarea și funcționarea sistemului de asigurări sociale de sănătate
Am dus adeverinta nevizata, medicul pediatru nu a spus nimic, nu stiu daca a observat ca nu este vizata. Acum cateva luni medicul meu de familie a spus clar ca vrea o adeverinta vizata iar ginecologol la fel.
monika